You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 08:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #116187 Wysłany: 18 Kwi 2008, 22:08; 
 Temat postu: witam i prosze o pomoc z nawigacją blaupunkta
Sympatyk kropek

Miejscowość: Monachium
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.
Od jakiegos tygodnia moja zona posiada Fiata Punto 2 z 2002r., 1.2 16V HLX. przebieg 41.000 km.
Otorz dzisiaj zakladalem jej orginalna navigacje Blaupunkta z 5 Cd zmieniarka ( kupiona na E-bayu)
Wymiana krotka i bezbolesna. Navi dziala , CD rownierz, ale.....
Jak odpalam auto wszystkie wskazowki laduja na zero, kierownica kolo City swieci na czerwono i swieci sie Check. Auto jedzie i tylko pretkosciomierz dziala, wylaczam radio i wszystko wraca do normy oprocz Checka- ten swieci juz caly czas.
Pytanie czy musze jechac do serwisu zeby mi navi z kompem zesterowali, czy moze wystarczy przepinowac ktores kable przy kostkach???
Wszystkie kostki i akcesoria sa orginalne Blaupunkta(Fiata)
Prosze o jakies wskazowki zanim zaplace jak za zborze

Wymienilem bateryjke w pilocie od centralnego bo nie dzialal- koszt 3 €
Serwis mi 25 € chcial skasowac

[ Dodano: 18 Kwi 2008 22:08 ]
Brak reakcji z waszej strony i odpowiedz serwisu Fiata-( Ta navi nie bedzie dzialac z zadnym innym autem tylko z tym orginalnym) - Idioci.,
spowodowaly, ze sam zaczolem dzialac...
Sciagnelem schematy tych obu radji(te ktore mialem i te od navi) i zaczolem kombinowac... :)
Pierwszy plus- po przejrzeniu schematow przepinowalem kabelki w ten sposob, ze radio wlacza sie po przekreceniu stacyjki i zaraz po wylaczeniu stacyjki i wyjeciu kluczyka sie wylacza :D
Drugi plus- radyjko, Cd i Navi dzialaja podczas jazdy nie zaklucajac pracy deski rozdzielczej(wszystko chula jak wczesniej i jak powinno)
Trzeci plus- roznica miedzy tamtym radiem, a tym jest ogromna jesli chodzi o dzwiek(to tak jakbym wlozyl wzmacniacz i subwofer i wymienil wszystkie glosniki na wysokiej jakosci) :D
Dla przypomnienia furka ma 6 glosnikow:. przod dwudrozne( gwizdki w plastikach lusterkowych) tyl wielodrozne na klapie i orginalny subwofer, ktory ogromnie mnie zaskoczyl swoja wydajnoscia :shock:
Pozostalo mi jeszcze podjechac do Serwisu Fiata wykasowac checka i bledy w Body-Kompie i pogratulowac wiedzy o radyjkach :idea: :twisted:

Post #116514 Wysłany: 19 Kwi 2008, 00:00; 
 Temat postu: Re: witam i prosze o pomoc
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Van
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Pabianice
zajob napisał(a):
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.
Od jakiegos tygodnia moja zona posiada Fiata Punto 2 z 2002r., 1.2 16V HLX. przebieg 41.000 km.
Otorz dzisiaj zakladalem jej orginalna navigacje Blaupunkta z 5 Cd zmieniarka ( kupiona na E-bayu)
Wymiana krotka i bezbolesna. Navi dziala , CD rownierz, ale.....
Jak odpalam auto wszystkie wskazowki laduja na zero, kierownica kolo City swieci na czerwono i swieci sie Check. Auto jedzie i tylko pretkosciomierz dziala, wylaczam radio i wszystko wraca do normy oprocz Checka- ten swieci juz caly czas.
Pytanie czy musze jechac do serwisu zeby mi navi z kompem zesterowali, czy moze wystarczy przepinowac ktores kable przy kostkach???
Wszystkie kostki i akcesoria sa orginalne Blaupunkta(Fiata)
Prosze o jakies wskazowki zanim zaplace jak za zborze

Wymienilem bateryjke w pilocie od centralnego bo nie dzialal- koszt 3 €
Serwis mi 25 € chcial skasowac

[ Dodano: 18 Kwi 2008 22:08 ]
Brak reakcji z waszej strony i odpowiedz serwisu Fiata-( Ta navi nie bedzie dzialac z zadnym innym autem tylko z tym orginalnym) - Idioci.,
spowodowaly, ze sam zaczolem dzialac...
Sciagnelem schematy tych obu radji(te ktore mialem i te od navi) i zaczolem kombinowac... :)
Pierwszy plus- po przejrzeniu schematow przepinowalem kabelki w ten sposob, ze radio wlacza sie po przekreceniu stacyjki i zaraz po wylaczeniu stacyjki i wyjeciu kluczyka sie wylacza :D
Drugi plus- radyjko, Cd i Navi dzialaja podczas jazdy nie zaklucajac pracy deski rozdzielczej(wszystko chula jak wczesniej i jak powinno)
Trzeci plus- roznica miedzy tamtym radiem, a tym jest ogromna jesli chodzi o dzwiek(to tak jakbym wlozyl wzmacniacz i subwofer i wymienil wszystkie glosniki na wysokiej jakosci) :D
Dla przypomnienia furka ma 6 glosnikow:. przod dwudrozne( gwizdki w plastikach lusterkowych) tyl wielodrozne na klapie i orginalny subwofer, ktory ogromnie mnie zaskoczyl swoja wydajnoscia :shock:
Pozostalo mi jeszcze podjechac do Serwisu Fiata wykasowac checka i bledy w Body-Kompie i pogratulowac wiedzy o radyjkach :idea: :twisted:

Wydaje mi się że to może być problem z CANem, ale fachowcem nie jestem

Post #116787 Wysłany: 19 Kwi 2008, 21:46; 
 Temat postu: Re: witam i prosze o pomoc
Sympatyk kropek

ZTCP to kazde radio ma kod i radia Fiatowskie musza dzialac z siecia CAN :idea:

Post #119289 Wysłany: 26 Kwi 2008, 20:58; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Monachium
No i poradzilem sobie...
Fiet serwis powiedzial- nie da rady nowe navi prosze kupic to sie da zestroic.... to tylko z tym orginalnym kompem moze dzialac!?
Navi center w Monachium stwierdzil, ze ubdeit trzeba sciagac z Wloszech i to z kosztami sie wiarze!?
´W internecie troche posiedzialem, poczytalem i ----
pare kabelkow przepinowalem, z ABS-u tacho podciaglem i Navi fruwa jak nowka i precyzyjnie :lol:
Ale Serwis ciagle mowi nie da sie :roll: :evil: :shock: :P :D

Post #166051 Wysłany: 07 Wrz 2008, 12:01; 
 Temat postu:
Forumowicz

witam!
Co to za navi? rns3, rns4 czy ta trzecia?

mam prosbe. Masz jakies mapy do tej navi? ja mam tyko org. wlochy ale potrzebuje strasznie CH+A, oraz D. tak na marginesie to mieszkam w okolicy:-)

pozdrawiam

Post #372905 Wysłany: 10 Cze 2010, 23:10; 
 Temat postu: Witam.
Forumowicz

Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: dolnośląskie [D]
zajob

Mam problem , mam navi a nie mam kodu(sprzedający nie miał) , jak znaleźć taki kod ???
Pozdrawiam.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)