You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 15 Cze 2025, 17:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #119179 Wysłany: 26 Kwi 2008, 10:00; 
 Temat postu: Wybija bezpiecznik ,,SERVICES''
Forumowicz

Miejscowość: Tarnobrzeg
Witam mam następujący problem podczas jazdy wybija mi bezpiecznik ''services'' nie działają światła stopu,kierunkowskazy, licznik, i jak wyłącze silnik nie da się go odpalić. Jak założę nowy przez chwile jest wszystko ok a potem wywala znowu ten bezpiecznik.
Jeżeli ktoś się już spotkał z taką usterko to proszę o radę gdzie i na co patrzeć.
Samochod jest z 1995 roku silnik 1.6
DZIęKI

Post #119223 Wysłany: 26 Kwi 2008, 13:08; 
 Temat postu:
Wyjmij licznik i sprawdź czy jest tam dodana z prawej strony (patrząc od tyłu) taka mała kostka, która powoduje świecenie kontrolki na desce gdy przepali się żarówka stopu. Jeśli jest to ją po prostu odłącz i sprawdź czy dalej pali bezpiecznik. Poza tym w kropkach dość często zdarza się zwarcie w tylnych lampach więc profilaktycznie wyczyść wszystkie styki w lampach, liczniku i sprawdź czujnik stopu przy pedale hamulca. Innych pomysłów nie mam.

Post #119376 Wysłany: 27 Kwi 2008, 08:21; 
 Temat postu:
Forumowicz

Miejscowość: Tarnobrzeg
Czujnik stopu wymieniłem dwa dni wcześniej przed tą usterką bo się popsuł , a co do tej kontrolki stopu przy liczniku to nie wiem czy jej ktoś wcześniej nie wyciągnął bo miałem taką kiedyś przygodę ze światłami stopu mianowicie: nie świecił mi jeden stop wymieniłem żarówkę i dalej nie świeci za jakiś miesiąc już drugi nie świeci żarówki dobre myślę sam tu nic nie zrobię i oddałem do elektryka i nic nie zrobił powiedział że nie wie co to może być to samo powiedział drugi elektryk i trzeci przy czym trzeci zasugerował żeby pociągnąć kabel bezpośrednio z czujnika stopu na tylne światła. Z takim stopem jeżdżę do tej pory tylko mi abs się świeci no a teraz wybija ten bezpiecznik

Post #119382 Wysłany: 27 Kwi 2008, 08:32; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Artur
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia
Jak zaden mechanior nie wie to bym do ASO podjechal bo od tego moga byc gorsze konsekwencje... Najpierw podjechac albo zadzwonic i zapytac co to moze byc....

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)