|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 08:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
deemek |
#119179 Wysłany:
26 Kwi 2008, 10:00; Temat postu: Wybija bezpiecznik ,,SERVICES'' |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Tarnobrzeg Rejestracja: 30 Cze 2007, Posty: 3
|
Witam mam następujący problem podczas jazdy wybija mi bezpiecznik ''services'' nie działają światła stopu,kierunkowskazy, licznik, i jak wyłącze silnik nie da się go odpalić. Jak założę nowy przez chwile jest wszystko ok a potem wywala znowu ten bezpiecznik.
Jeżeli ktoś się już spotkał z taką usterko to proszę o radę gdzie i na co patrzeć.
Samochod jest z 1995 roku silnik 1.6
DZIęKI
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#119223 Wysłany:
26 Kwi 2008, 13:08; Temat postu: |
|
|
Wyjmij licznik i sprawdź czy jest tam dodana z prawej strony (patrząc od tyłu) taka mała kostka, która powoduje świecenie kontrolki na desce gdy przepali się żarówka stopu. Jeśli jest to ją po prostu odłącz i sprawdź czy dalej pali bezpiecznik. Poza tym w kropkach dość często zdarza się zwarcie w tylnych lampach więc profilaktycznie wyczyść wszystkie styki w lampach, liczniku i sprawdź czujnik stopu przy pedale hamulca. Innych pomysłów nie mam.
|
|
Góra |
|
 |
deemek |
#119376 Wysłany:
27 Kwi 2008, 08:21; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Tarnobrzeg Rejestracja: 30 Cze 2007, Posty: 3
|
Czujnik stopu wymieniłem dwa dni wcześniej przed tą usterką bo się popsuł , a co do tej kontrolki stopu przy liczniku to nie wiem czy jej ktoś wcześniej nie wyciągnął bo miałem taką kiedyś przygodę ze światłami stopu mianowicie: nie świecił mi jeden stop wymieniłem żarówkę i dalej nie świeci za jakiś miesiąc już drugi nie świeci żarówki dobre myślę sam tu nic nie zrobię i oddałem do elektryka i nic nie zrobił powiedział że nie wie co to może być to samo powiedział drugi elektryk i trzeci przy czym trzeci zasugerował żeby pociągnąć kabel bezpośrednio z czujnika stopu na tylne światła. Z takim stopem jeżdżę do tej pory tylko mi abs się świeci no a teraz wybija ten bezpiecznik
|
|
Góra |
|
 |
Tacowski |
#119382 Wysłany:
27 Kwi 2008, 08:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Artur
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia Rejestracja: 27 Sty 2008, Posty: 1148 Pomógł: 5
|
Jak zaden mechanior nie wie to bym do ASO podjechal bo od tego moga byc gorsze konsekwencje... Najpierw podjechac albo zadzwonic i zapytac co to moze byc....
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|