Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Czy Twoje Grande Punto się psuje? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Poll :: Czy Twoje Grande Punto się psuje?

Tak - powaĹźne rzeczy
9%
 9%  [ 10 ]
Tak - drobiazgi
7%
 7%  [ 8 ]
Sporadycznie - drobiazgi
33%
 33%  [ 37 ]
Nie
33%
 33%  [ 37 ]
Nie mam zdania - nie mam GP
15%
 15%  [ 17 ]
Wszystkich Głosów : 109

Autor Wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 339
Tematy: 21

Post #110483 Wysłany: 01 Kwi 2008 14:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ktoś zamknął temat w którym użytkownik niejaki karol-mail zrobił sobie kilka drwiących wycieczek w moim kierunku. Więc odpowiadam. Kolego może cię to bardzo boli, a moze po prostu zazdrość przesłania ci cały świat i może trudno ci to znieść ale moje GP się nie psuje i dotychczas nie miałem z nim kłopotów. Schowek który raz zawiódł naprawił się z samości i nawet tego nie zgłaszałem w ASO. Cieszę się z jazdy moim autkiem bo nie sprawia mi problemów (natomiast najwyraźniej tobie jest to solą w oku), i chodzi jak żyleta. Natomiast jestem tego świadomy, że w przyszłości mogą się pojawić jakieś usterki, o czym na pewno będę forumowiczów informował otwarcie, bo przecież to żaden powód do wstydu i nie ma czego ukrywać, bo po to jest to forum. Jeśli masz jeszcze jakiś problem do mnie i mojego auta to zapraszam na PW. Aha nie wiem co złego widzisz w zmienianiu opon w ASO, bo ja nic. Robią mi to dobrze, za cenę na którą ja przystaję. Moje autka jak do tej pory są w całości obsługiwane przez ASO i nie są to wraki uwierz (chociaż może tobie akurat trudno w to uwierzyć, bo widzę że dla ciebie fiat = grat, a ASO = ZŁO). Jestem długotrwałym uzytkownikiem marki fiat, i gdybym uważał że auta te są jeżdżącymi złomami to na pewno miałbym autko innej marki. Na szczęście tak nie jest i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwym użytkownikiem fiata i na 99% moje przyszłe autko też będzie z tego koncernu.

P.S. Kropek w tej chwili nie ma żadnych usterek i jest całkowicie sprawny technicznie i wszystko w nim działa i jest dobrze spasowane, a nadwozie nie wydaje zadnych niepokojących dźwięków.

Uwagi:
ja tymczasowo zamknąłem ...dla uspokojenia sytuacji... //Dzióbel

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 345
Tematy: 22

Post #110541 Wysłany: 01 Kwi 2008 17:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Calkiem niezly wywod. Mnie tez dziwi takie podejscie, ze ASO za kazdym razem chce umyslnie zepsuc auto. Fakt zdarza im sie niekompetencja. Tak samo jak Grzegorz1976 nie uwazam zeby FIAT'y bardzo odstawaly jakoscia wykonania na tle innych firm. Rowniez jestem posiadaczem fiatow od dluzszego czasu (czytaj - licze moje uzytkowanie w latach) i nigdy nie mialem z nimi naprawde duzych problemow. Bywalo ze pojawialy sie usterki, nawet wkurzajace - natomiast zawsze byly "niewielkie". Nie wiem czy moje nastepne auto bedzie fiatem, ale napewno nie bede mial zadnych uprzedzen zeby dokonac takiego wyboru.

DENIShyc
Puntoświr

Imię: DENIS
Dni na forum: 307
Tematy: 8

Post #110581 Wysłany: 01 Kwi 2008 18:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mi osobiście w Kropku zepsuł sie czujnik pemperatury kropek miall moze z pol roku oczywiscie wymaina na gwarancji tyle ze pracownikom zajelo to ponad 2h (czujnik w prawym lusterku) musieli sciagnac oslone drzwi i dotrzec do wnetrza lusterka a ze to taka pierwsza ich naprawa w zyciu wiec w 5 uczyli sie nawzajem co powinno byc zrobione w jakiej kolejnosci ;] Teraz to smieszne ale wtedy sie na nudzilem Ekhm...
a tak to odpukac nic a nic sie nie dzieje nawet kapcia nie zlapalem Very Happy

Puntoświr

Dni na forum: 345
Tematy: 22

Post #110584 Wysłany: 01 Kwi 2008 18:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

DENIShyc no chyba nie powiedzialbyc ze zlapanie "kapcia" bylo z winy fiata... ha ha ha

Bo ja np dwa razy juz mialem przebita opone.

DENIShyc
Puntoświr

Post #110628 Wysłany: 01 Kwi 2008 21:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hmm kapec to znaczy zepsuta opona a tu jest temat o psuciu sie kropkow Very Happy he he he nie oznacza to ze to wina fiata
taki zarcik z okazji 1.04.08 Very Happy

Sympatyk kropek

Dni na forum: 146
Tematy: 0

Post #115346 Wysłany: 15 Kwi 2008 11:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich forumowiczów!
W pełni zgadzam się z Grzegorz1976. Ja mam wprawdzie Grande od 3 marca, więc stosunkowo krótko, mam przejechane niecałe 1000 km i na razie odpukać nic się nie dzieje. Przy odbieraniu samochodu z salonu zwróciłęm uwagę na złe spasowanie przednich drzwi od strony kierowcy, na poczekaniu wyregulowali tą usterkę i to wszystko. Wcześniej miałem Pandę od 2004 roku do 2007 i również nic się tam nie działo poza świerszczem w wentylatorze, który wymienili na gwarancji i było po sprawie. Każdemu od tej pory polecam Pandę bo to jest naprawdę fajny samochodzik, jeśli ktoś potrzebuje takiego. Musiałem w 2007 roku zmienić auto tym razem na Punto II FL ze względu na powiększenie rodzinki (w przeciwnym razie tak szybko bym Pandy nie sprzedał). Punto było z 2004 roku i miało przebieg 40000 kompletnie nic się nie działo poza tym, że było używane. Ja niestety preferuję nowe auta. Mam nadziejęże i tym razem będzie wszystko OK. Jestem zdeklarowanym fanem FIATA, co nie wpływa jednak na obiektywność oceny mojego samochodu. Moim zdaniem Fiat ma bardzo dobrą relację ceny do oferowanego wyposażenia w danym modelu auta. I to mi się podoba. Pozdrowionka... Razz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
joovie
Sympatyk kropek

Dni na forum: 122
Tematy: 1

Post #117244 Wysłany: 21 Kwi 2008 09:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie poszło do wymiany w kolejności:
- przekładnia kierownicza
- końcówki drążka
- cała kolumna kierownicza z mechnizmem wspomagania
- łączniki stabilizatorów
- fotel pasażera się zacina - wersja 3drzw. (wg. ASO TTTM i nic nie zrobią z tym)

przebieg 26kkm

Puntoświr

Post #148248 Wysłany: 22 Lip 2008 15:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niewiem po czym albo od czego ale przyciski na kierwonicy cos mi fixuja
gorny przycisk tak jak by zablokowal sie na jednej stacji
a dolny miedzy dwoma
na jutro jestem ustawiony w salonie na usuniecie usterki a tak to nic mojej kropce nie dolega

Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 118
Tematy: 11

Post #148264 Wysłany: 22 Lip 2008 17:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

i mojej kropce od 22 kwietnia AD nic się nie stało i mam nadzieje że nic się nie stanie , oczywiście popieram grzegorza1976

bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 409
Tematy: 27

Post #148309 Wysłany: 22 Lip 2008 20:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

DENIShyc spróbuj zakodować na nowo stacje - ja miałem trochę podobny "problem" i ponowne kodowanie pomogło Wink

Puntoświr

Post #148387 Wysłany: 23 Lip 2008 00:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bbanditoss
juz za pozno jak jutro jade do servisu i usterki nie bedzie to szkoda blokowac kolejki
A tak to przynajmniej cos porobia Very Happy
ale dzieki na przyszlosc

Moderator

Dni na forum: 541
Tematy: 28

Post #150640 Wysłany: 28 Lip 2008 18:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

..... dawno tu nie pisałem... Smile ..więc coś napisze

Co do usterek....to niestety nadal dręczą mój samochód małe duperele uprzykrzające jazdę które były juz robione na gwarancji: tylna kanapa skrzypi jak skrzypiała a dzwigienka kierunków ponownie opadając z górnej pozycji powoduje mignięcie lewego kierunku.

Nie wspomne o przykrej przygodzie po powrocie z wakacji kiedy to po 3 tygodniach w moim GP prundu zabrakło...akumulator sie do zera rozładował. Moje poprzednie samochody stały nawet i miesiąc i bezproblemu odpalały .....a Centra w GP sie po prostu rozładowała po 3 tyg.

Poza tym mam wrażenie, że od czasu do czasu slizga mi sie sprzęgło ..ale to może być tylko moje wrażenie Very Happy Smile

Więcej usterek póki co nie stwierdzono Smile

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
misiu_k
Puntoświr

Dni na forum: 313
Tematy: 3

Post #150742 Wysłany: 28 Lip 2008 21:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yoka napisał:
dzwigienka kierunków ponownie opadając z górnej pozycji powoduje mignięcie lewego kierunku.

Musisz wymienić przełącznik zespolony ale na pozmianowy. Miałem ten sam problem w moim kropku i nowy typ przełącznika rozwiązał ten problem. Very Happy Very Happy Very Happy

Forumowicz

Dni na forum: 20
Tematy: 0

Post #151634 Wysłany: 31 Lip 2008 15:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie nawalil tylko schowek pasazera, musze wybrac sie do ASO no i kabelek od abs, wymieniony od reki , zrobilem 50 tys. km od kwietnia 2007, troche za duze spalanie jak na 1.25D - 5.5 l/100km
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 339
Tematy: 21

Post #152194 Wysłany: 03 Sie 2008 00:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

robert_zarzycki napisał:
troche za duze spalanie jak na 1.25D - 5.5 l/100km

Shocked Shocked Shocked to ile według ciebie powinien palić punciak z takim silnikiem??? Uważam że to aż za przyzwoity wynik.

P.S. Mój kropek nadal w jak najlepszym porządku Very Happy

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat