|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 06:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Góral |
#143159 Wysłany:
09 Lip 2008, 09:27; Temat postu: Mechanizm różnicowy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzesiek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: HGT
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 11 Gru 2007, Posty: 123 Pomógł: 1
|
Wiatm!
Ehh niestety po ponad roku startów w kjs punciak stanął - nawalił mechanizm różnicowy. Nigdzie na szrotach nie mogę dostać całej skrzyni ani samego mechanizmu więc postanowiłem pobawić się samym mechanizmem. (Pozwoliłem sobie użyć zdjęcie kolegi LenyOSTRy) Otóż talerz (nr 1 na zdjęciu) kręci się niezależnie od tego kołnierza który go okala (nr 2) - a powinien razem z nim. Wszytko inne jest w porządku!!
Znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/item396349677_mechani ... panda.html
i teraz pytanie czy to będzie pasowało do mojego kropka i czy w ogóle rozwiąże mój problem? W opisie aukcji jest napisane ze w komplecie są satelitki, sworzeń, koła zębate i planetarne - co to u licha znaczy czy to m.in. ten kołnierz okalający talerz?
A bajdełej. Mój kropek to 1.1 55KM z 97roku
|
|
Góra |
|
 |
|
|
darek1 |
#153248 Wysłany:
05 Sie 2008, 21:55; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Czyli koło tależowe kręci się na obudowie mechanizmu różnicowego? Zwykle są znitowane, czy zostały ścięte, może wystarczy znitować? Może któryś nit wypadł spróbój czy któryś nie jest luźny i można go wyciągnąć Swoją drogą zdjęcie powinno być zrobione bardziej z boku i bardziej ostre.
|
|
Góra |
|
 |
dario76 |
#153289 Wysłany:
05 Sie 2008, 23:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zgierz Rejestracja: 20 Maj 2008, Posty: 341
|
Koło przekładni głównej jest mocowane do obudowy mechanizmu różnicowego za pomocą śrub. Najprawdopodobniej zostały scięte (choć to trochę dziwne przy 55 konikach). Spróbuj założyć nowe śruby, oczywiście jakieś twarde.
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job
|
|
Góra |
|
 |
Góral |
#153657 Wysłany:
06 Sie 2008, 23:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzesiek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: HGT
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 11 Gru 2007, Posty: 123 Pomógł: 1
|
No właśnie żadnych nitów nie było, ani miejsc po nich. Wsio było zgrzane (tak zgrzane) takim hym... milimetrowym "zgrzewikiem" po całym okręgu. Na szczęście dało rade inną drogą i już kropek śmiga 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|