|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
chetka |
#179682 Wysłany:
14 Paź 2008, 18:56; Temat postu: Pierwszy bieg wentylatora |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
No dobra - naszukałem sie i nic nie znalazłem więc pisze.
Mam problem - nie działa mi pierwszy! i tylko pierwszy bieg dmuchawy nawiewu. Drugi działa, trzeci też - tylko z pierwszym problem. Czy musze wymieniać cały ten rezystor który obniża napięcie jak sie domyślam czy tylko połowe? :]
|
|
Góra |
|
 |
|
|
fryc88 |
#179692 Wysłany:
14 Paź 2008, 19:21; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Najprawdopodobniej tak. Jeśli to jest rezystor (nie znam budowy tego potencjmetru), to będzie on połączony w całość i ma zrobione tylko 'skoki' jako poszczególne biegi. Również w przypadku gdyby były to 'styki' uruchamiające odpowiednie obwody jako poszczególne biegi, prawdopodobnie wszystko jest 'w kupie'.
A swoją drogą gdzieś na forum już widziałem taki temat...
_________________ Punto SX '95 1,2 benz. '60'
|
|
Góra |
|
 |
panjavor |
#179705 Wysłany:
14 Paź 2008, 19:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Skarżysko Rejestracja: 08 Kwi 2008, Posty: 403
|
|
Góra |
|
 |
chetka |
#179793 Wysłany:
14 Paź 2008, 22:39; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
tak tylko, że z tego co tu wyczytałem max dmuchawy działa na 12 V a niższe biegi mają pewnie obniżone napięcie albo prąd potencjometrem. I wg mojego rozumowania jak Ci działa tylko 3 tzn, że tak jakby wogóle nie było potencjometru więc jest uwalony. A u mnie troche inna sytuacja jest bo działa dwójka więc wykminiłem, że to niekoniecznie to, ale to jest tylko moje rozumowanie.
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#179799 Wysłany:
14 Paź 2008, 22:49; Temat postu: |
|
|
chetka nawet jeśli jest tak jak piszesz, czyli dwustopniowy rezystor plus przelot 12v to i tak nie zmienia faktu że jego uwalonej połówki nie wymienisz bo całość jest w jednej obudowie. Zrób tak jak napisał panjavor właśnie z tego względu że jest kilka typów tych rezystorów, a to jaki masz zależy od serii produkcyjnej auta.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|