|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
holyfield |
#183388 Wysłany:
26 Paź 2008, 18:05; Temat postu: Skrzynia biegów-klekocze i grzeje się |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam,mam prblem ze skrzynią biegów (Punto 1,2 '02 r.). Jak trochę pojeżdżę i rozgrzeję skrzynię to klekocze, ale tylko na luzie, gdy sprzęgło nie jest wciśnięte - jak wcisnę to klekot znika. Ponadto po zrobieniu 150 km podniosłem telefon leżący na półce przed gałką zmiany biegów (pod popielniczką) i był gorący, okazało się, że cała półka jest ciepła. Mechanik przejechał się tym samochodem i powiedział, że przy lekkim dodaniu gazu klekot znika, nie ma luzów, czyli narazie nie ma się czym przejmować. Powiedział, że nowa skrzynia kosztuje ok. 1000 PLN. Niby tak, ale po zrobieniu kilkudziesięciu kilometrów na trasie jak się zatrzymam i wrzucę luz to mam wrażenie, że za chwilę się rozleci.
Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie jest wlew oleju do skrzyni i jak się sprawdza poziom?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
_wladimir_ |
#183527 Wysłany:
26 Paź 2008, 22:50; Temat postu: Re: Skrzynia biegów-klekocze i grzeje się |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: janek
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 85KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: CTR / CT Rejestracja: 19 Sie 2008, Posty: 3780 Pomógł: 5
|
|
Góra |
|
 |
holyfield |
#183630 Wysłany:
27 Paź 2008, 10:08; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
dzięki za info, mechanik mówił, że nie ma sensu wogóle teraz o tym myśleć, po prostu sam zapytałem o koszt. Miałeś kiedyś coś takiego ze skrzynią?to chyba łożysko
|
|
Góra |
|
 |
_wladimir_ |
#183727 Wysłany:
27 Paź 2008, 15:28; Temat postu: |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: janek
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 85KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: CTR / CT Rejestracja: 19 Sie 2008, Posty: 3780 Pomógł: 5
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|