|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 13:07
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
WojtekPunto |
#184230 Wysłany:
28 Paź 2008, 22:08; Temat postu: Wyłaczenie pracującego silnika |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Mar 2007, Posty: 8
|
Znalazłem sporo tematów dotyczący problemów z gaśnięciem silnika. Nie udało mi się jednak odszukać podobnej sytuacji jaka mi się przydarzyła.
Otóż stoję sobie w korku silnik równo pracuj a tu nagle cisza. Silnik wyłączony żadnych kontrolek oświeconych. Światła także zgasły. Przekręciłem kluczyk w stacyjce rozrusznik zadziałał ale silnik nie zapalił. O dziwo działały awaryjne. Zepchnąłem auto na pobocze. Zajrzałem pod maskę czy czasem nic się nie wypaliło w skrzynce bezpiecznikowej. Nie stwierdziłem żadnego problemu, więc wsiadłem do auta i przekręciłem kluczyk w stacyjce. Lampki kontrolne się zapaliły silnik po pierwszym zakręceniu rozrusznikiem także. Przejechałem od tego czasu 100 km problem na razie nie wystąpił ponownie. Czy ktoś miał może taką sytuację i zna przyczynę?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
xsw4 |
#188574 Wysłany:
11 Lis 2008, 21:28; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam, miałem podobny problem silnik czsem gasł tylko kontrolka pozycyjnych się świeciła. Po przektęceniu kluczyka odpalał i było ok przez jakiś czas, aż pewnego dnia nie chciał zapalić - rozrusznik kręcił. Przyczyną tego stanu jest uszkodzenie kostki stacyjki - zablokował się (podwiesił) jeden ze styków który podaje prąd na układ zapłonowy. Można próbować naprawić kostkę - całość zanitowana albo wymienić na nową sprawną (mnie się udało naprawić). Taką kostkę można kupć za niewielkie pieniądze na allegro np. http://www.allegro.pl/item463769631_kos ... cento.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|