You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 18 Cze 2025, 01:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

Post #218620 Wysłany: 13 Lut 2009, 15:02; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek
to_mi No to więc masz nieszczelny układ dolotowy i ci bierze lewe powietrze, pewnie jak miałeś remont to źle uszczelnili połączenie kolektora ssącego z głowicą.

Post #219354 Wysłany: 15 Lut 2009, 14:33; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec
daniels wyglada na to ze uklad dolotowy jest szczelny.dodam ze problem uwidacznia sie bardziej podczas jazdy na benzynce niz na gazie.stad moje kolejne pytanie.moze konczy sie pompka paliwa??

Post #226923 Wysłany: 10 Mar 2009, 00:30; 
 Temat postu: Dziwne Objawy
Sympatyk kropek

Witam serdecznie. Postaram się wyjaśnić wszystko co się dzieje z moim Kropkiem. Więc w jednym temacie poruszałem już sprawę dziwnego szarpania silnika na gazie podczas jazdy. W tej chwili doszły nowe objawy. Mianowicie podczas jazdy czasami prócz szarpnięć następuje spadek mocy silnika (nawet przy stałej prędkości). Gdy puszczę nogę z gazu i wcisnę go ponownie objaw ustępuje i samochód odzyskuje moc. Druga sprawa to gdy zapale zimny samochód jest wszystko ok, ponieważ mam sekwencje i silnik rozgrzeje się do temperatury w której przełącza mi się na gaz to nadal jest ok. Ale gdy trochę przejadę i silnik nabierze pewnej temperatury, to gdy puszczam nogę z gazu - silnik gaśnie i tak za każdym razem, dopóki nie nabierze optymalnej temperatury podczas jazdy. Normalnie jak dla mnie to samochód zagadka. Jak bylem na diagnostyce to nie wykazało żadnego błędu ale powiedziano mi, a właściwie wymieniono cale sterowanie silnikiem. Usłyszałem coś takiego: "...to możne być objawom uszkodzonego: MAP SENSORA, potencjometru przepustnicy, czujnika wału lub ustawionego przedwczesnego zapłonu..." Ostatnie odpada na bank. Wyczytałem ze przy błędach Map Sensora zaświeca eis lampka diagnostyczna u mnie niestety to nie występuje. Proszę o jakieś rady co to możne być :). Dodam ze czasem przy odpuszczaniu gazu słychać takie delikatne pierdzenie z rury (nawet na benzynie) ale poza tym to na benzynie działa wszystko ok. Nie ma spadku mocy ani szarpań. Instalacja gazowa na pewno dobra bo bylem u gazownika z 5 razy na konfiguracji i diagnostyce instalacji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)