|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Daniels |
#218620 Wysłany:
13 Lut 2009, 15:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 24 Maj 2008, Posty: 309
|
to_mi No to więc masz nieszczelny układ dolotowy i ci bierze lewe powietrze, pewnie jak miałeś remont to źle uszczelnili połączenie kolektora ssącego z głowicą.
_________________ Śpiesz się powoli.
PUNTO 1.2 75km ELX 5D 1995-1996
|
|
Góra |
|
 |
|
|
to_mi |
#219354 Wysłany:
15 Lut 2009, 14:33; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: sosnowiec Rejestracja: 08 Lis 2008, Posty: 35
|
daniels wyglada na to ze uklad dolotowy jest szczelny.dodam ze problem uwidacznia sie bardziej podczas jazdy na benzynce niz na gazie.stad moje kolejne pytanie.moze konczy sie pompka paliwa??
|
|
Góra |
|
 |
Razjel18 |
#226923 Wysłany:
10 Mar 2009, 00:30; Temat postu: Dziwne Objawy |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam serdecznie. Postaram się wyjaśnić wszystko co się dzieje z moim Kropkiem. Więc w jednym temacie poruszałem już sprawę dziwnego szarpania silnika na gazie podczas jazdy. W tej chwili doszły nowe objawy. Mianowicie podczas jazdy czasami prócz szarpnięć następuje spadek mocy silnika (nawet przy stałej prędkości). Gdy puszczę nogę z gazu i wcisnę go ponownie objaw ustępuje i samochód odzyskuje moc. Druga sprawa to gdy zapale zimny samochód jest wszystko ok, ponieważ mam sekwencje i silnik rozgrzeje się do temperatury w której przełącza mi się na gaz to nadal jest ok. Ale gdy trochę przejadę i silnik nabierze pewnej temperatury, to gdy puszczam nogę z gazu - silnik gaśnie i tak za każdym razem, dopóki nie nabierze optymalnej temperatury podczas jazdy. Normalnie jak dla mnie to samochód zagadka. Jak bylem na diagnostyce to nie wykazało żadnego błędu ale powiedziano mi, a właściwie wymieniono cale sterowanie silnikiem. Usłyszałem coś takiego: "...to możne być objawom uszkodzonego: MAP SENSORA, potencjometru przepustnicy, czujnika wału lub ustawionego przedwczesnego zapłonu..." Ostatnie odpada na bank. Wyczytałem ze przy błędach Map Sensora zaświeca eis lampka diagnostyczna u mnie niestety to nie występuje. Proszę o jakieś rady co to możne być  . Dodam ze czasem przy odpuszczaniu gazu słychać takie delikatne pierdzenie z rury (nawet na benzynie) ale poza tym to na benzynie działa wszystko ok. Nie ma spadku mocy ani szarpań. Instalacja gazowa na pewno dobra bo bylem u gazownika z 5 razy na konfiguracji i diagnostyce instalacji.
_________________ Fiat Punto 1,2 75KM 95r.; Sekwencyjna instalacja gazowa,
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|