|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
gr0mitss |
#235462 Wysłany:
02 Kwi 2009, 07:17; Temat postu: Drzwi, zamek - pytanie |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam,
Stało się mojemu kropkowi tak, że w "dziwny" sposób zastałem uszkodzony zamek od strony kierowcy - nie ma co dochodzić czy ktoś tam dłubał czy co - sprawa wygląda tak, że osłonka zamka jest uwalona.
W związku z tym mam pytanie: przeglądając forum wiem już, że można zrobić przekładkę zamków między drzwiami kierowcy a pasażera. Mnie jednak ciekawi czy da się wyciągnąć i użyć zamek z korka wlewu paliwa, próbował lub słyszał ktoś coś na ten temat??
|
|
Góra |
|
 |
|
|
slivka |
#235465 Wysłany:
02 Kwi 2009, 08:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 259
|
a nie lepiej kupic na szrocie zamek dorobic do kluczyka i bedzie cacy?
_________________ WRC - Wieśniak Robi Cuda
http://www.szybkiepranie.pl <<-- pranie tapicerki samochodowej kraków
|
|
Góra |
|
 |
panjavor |
#235507 Wysłany:
02 Kwi 2009, 10:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Skarżysko Rejestracja: 08 Kwi 2008, Posty: 403
|
|
Góra |
|
 |
gr0mitss |
#235532 Wysłany:
02 Kwi 2009, 13:01; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
panjavor napisał(a): prościej byłoby dokupić wkładki zamków, wymieniasz tylko wkładki i po sprawie i nie kombinujesz z korkiem wlewu paliwa, szybciej łatwiej i wygodniej
No tak ale jak dokupię wkładki to będę miał dwa różne kluczyki.
W międzyczasie dowiedziałem się z wiarygodnego źródła, że z wlewu paliwa nie da się przełożyć wkładki - w grę wchodzą jedynie drzwi oraz tylna klapa (to tak na przyszłość jakby ktoś próbował kombinować  )
Najlepiej wymienić wszystkie zamki lae ta imrpeza kosztuje ponad 1000 zł podobno
Rozwiązanie ze szrotem może jest dobre, ale sądzę że nie dorobi mi tego byle kto 
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#235543 Wysłany:
02 Kwi 2009, 14:03; Temat postu: |
|
|
Ostatnio kupowałem wszystkie wkładki do zamków (stacyjka, 2x drzwi, bagażnik, wlew paliwa), zapłaciłem 85zł i wszystko działa na jednym, nowym kluczyku.
Wkładka korka wlewu paliwa nie pasuje do drzwi.
|
|
Góra |
|
 |
mercu |
#258122 Wysłany:
25 Maj 2009, 18:01; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum.
Równiez przymierzam się do wymiany wkładek zamków w drzwiach i w klapie bagażnika, no cóż nic nie jest wieczne. Porównując oferty na portalach aukcyjnych cena 85zł za kompletny zestaw wkładek wydaje się bardzo atrakcyjną!! W szczególności, że jest problem dostać cały komplet. Zwyczajowo dostępne są tylko do drzwi i do bagażnika.
Ile wyniosło Cię późniejsze przekodowane kluczyków w ASO do stacyjki?
|
|
Góra |
|
 |
gr0mitss |
#258317 Wysłany:
26 Maj 2009, 06:13; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
mercu napisał(a): Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum.
Równiez przymierzam się do wymiany wkładek zamków w drzwiach i w klapie bagażnika, no cóż nic nie jest wieczne. Porównując oferty na portalach aukcyjnych cena 85zł za kompletny zestaw wkładek wydaje się bardzo atrakcyjną!! W szczególności, że jest problem dostać cały komplet. Zwyczajowo dostępne są tylko do drzwi i do bagażnika.
Ile wyniosło Cię późniejsze przekodowane kluczyków w ASO do stacyjki?
Hmm to tak naprawdę zależy jak bardzo masz stary zamek zepsuty. U mnie np udało się zrobić tak, że stara wkładka mimo grzebania w niej przez kogos (widocznie jakis amator  ) została w aucie - z nowej wkładki przełożona została jedynie osłonka i mam wszystko w jednym, fabrycznym kluczyku.
Z tego co się orientuje to wstawienie wszytkich nowych zamków i stacyjek to droga impreza, ale z tego co wiem to podobno są sposoby na zaniżenie tej ceny, ale nie pytaj proszę jakie bo sam nie wiem, a zależy już od osoby montującej
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|