Cytuj:
Wysokie tzn ile? (masz obrotomierz?)
Na pewno za wysokie, ale nie mam obrotomierza, wiec nie powiem dokładnej wartości.
karolbednarski napisał(a):
moze po prostu linka od gazu sie "przyciela"
sprawdzałem, linka jest ok.... na koncu opisze moje obserwacje dot. wlasnie tej linki gazu.
tjsz napisał(a):
ZA wariowanie obrotow odpowiada miedzy innymi uszkodzony lub zabrudzony silniczek krokowy. Moze warto do niego zajrzec?
dzieki za podpowiedz... silnik krokowy byl wykrecany nieudolnie przez mojego brata i zastanawiam sie, czy nie bierze on lewego powietrza, bo nie wiem czy zostal poprawnie wkrecony... czy lewe powietrze w silniczku krokowym mogloby powodowac takie wysokie obroty?
JVC_PL napisał(a):
mozliwe ze masz uszkodzony jakis czujnik ja mialem podobny problem ja mialem problemy z wryskami a nie swieci ci sie jakas kontolka ? a patrzylems na przeplywomierz?
zadna kontrolka mi się nie swieci, bede musiał sprawdzic te wszystkie rzeczy, ktore podaliscie mi...
czerwona strzała napisał(a):
sprawdz czy sonda niejest walnieta, ja tak mialem, co do tego filtra paliwa jak stary kupiles tez cos moze byc nie tak.
ok dzieki za podpowiedz, na pewno wezme ją pod uwage....
Tak kilka słów z ostatnich moich obserwacji, bo na naprawie to ja się nie znam...
1. Zapalajac silnik pokrecilem troche srubką od naciagu linki od gazu chcac zmiejszyc obroty poprzez zmniejszenie tej przepustnicy, wtedy rzeczywiscie obroty zmniejszyly sie [na pewno jeszcze nie do normalnego stanu], ale silnik zaczal chodzic bardzo nieregularnie, przerywal wrecz i zauwazylem po wtryskiwaczu, ze takze podaje paliwo w sposob, ze wtryskuje, potem przerwa i tak dalej? dlatego pytam Was forumowicze, czy czujnik lub sterownik lub sam wtryskiwacz moze byc uszkodzony w zwiazku z taką praca?
druga sprawa:
Samochod dlugo stał bez akumlatora, wiec czy kompuer samochodu mogl sie zresetowac i czy trzeba go na nowo ustawic czy samemu przywroca sie ustawienia fabryczne? a czy jesli trzeba go ustawiac na nowo, to czy moglbym komputerem ustawic poprawne obroty ustawiajac np wtryskiwacz ktory chodzi nieregularnie? jesli tak, to prosze mi powiedziec, gdzie podłącza sie ten komputer, gdzie jest wejscie na kabel?
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam