|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Masiu |
#273135 Wysłany:
17 Lip 2009, 23:46; Temat postu: Wskaźnik paliwa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 07 Mar 2009, Posty: 946
|
Po wymianie kompletnej pompy paliwa (czyli ze wszystkim) wszystko działa jak należy. Jednak zauważyłem, że wskaźnik paliwa pokazuje trochę mniej niż na poprzedniej pompie (tej oryginalnej). Nowa pompa z pływakiem jest też o wiele czulsza, bo na każdym zakręcie wskaźnik paliwa bardzo szybko zaczyna się kołysać... Jednak poziom paliwa pokazany jest moim zdaniem minimalnie za nisko... Tzn. chodzi mi np. o to, że jak przed wymianą zatankowałem do pełna, to przez pierwsze 50 km wskaźnik praktycznie nawet nie dgrnął i był wychylony maksymalnie do góry. Dzisiaj jak zalałem Kropka do pełna na nowej pompie, wskaźnik poszedł do góry ale nie aż tak wysoko jak przedtem i na zakrętach też się trochę kołysze... Zostawić to, kombinować, a jeśli tak, to w jaki sposób ? Doradźcie proszę
Pozdr.
_________________ Fiat Punto I, 96', 1.1 55KM
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bartek504 |
#273180 Wysłany:
18 Lip 2009, 11:00; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Wielichowo Rejestracja: 01 Lis 2008, Posty: 19
|
mam dokladnie to samo w moim kropku, chyba musimy to po prostu zaakceptowac i jakos z tym zyc, pzdr ;P
|
|
Góra |
|
 |
Krystek |
#273191 Wysłany:
18 Lip 2009, 11:58; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Hmmm po prostu może być pływak ułożony w jakiejś innej pozycji bądź też o jakąś ściankę obciera. By się tam dostać nie ma żadnego problemu bo pod tylną kanapą znajduje się otwór który swobodnie da się odkręcić i zobaczyć co i jak z tym pływakiem się dzieje. Piszę w ten sposób bo wiem że rzeczy nie możliwych nie ma jeśli wcześniej było OK więc i teraz musi być OK tylko zapewne coś jest troszkę inaczej złożone;) Acha jak odkręcicie do baku to proponuję nie podchodzić zbyt blisko z fajką;) Miłej zabawy
|
|
Góra |
|
 |
Masiu |
#273251 Wysłany:
18 Lip 2009, 17:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cytuj: mam dokladnie to samo w moim kropku, chyba musimy to po prostu zaakceptowac i jakos z tym zyc, pzdr ;P Masz rację, zaakceptować musimy to w pełni, ale ja już się zaczynam przyzwyczajać - da się przeżyć - szczegół którego nikt inny by chyba nie zauważył. Krystek napisał(a): Hmmm po prostu może być pływak ułożony w jakiejś innej pozycji bądź też o jakąś ściankę obciera. By się tam dostać nie ma żadnego problemu bo pod tylną kanapą znajduje się otwór który swobodnie da się odkręcić i zobaczyć co i jak z tym pływakiem się dzieje. Piszę w ten sposób bo wiem że rzeczy nie możliwych nie ma jeśli wcześniej było OK więc i teraz musi być OK tylko zapewne coś jest troszkę inaczej złożone;) Acha jak odkręcicie do baku to proponuję nie podchodzić zbyt blisko z fajką Miłej zabawy
Chyba zupełnie nie zrozumiałeś o co mi chodzi... Przecież pompę wymieniłem całą - cały nowy wkład wraz z obudową i filtrem więc wiem gdzie znajduje się pływak itd. 
|
|
Góra |
|
 |
Konsio |
#273272 Wysłany:
18 Lip 2009, 19:15; Temat postu: |
|
 |
Urwis |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.6 8V 90KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Czerwionka/Rybnik Rejestracja: 20 Lip 2008, Posty: 215
|
|
Góra |
|
 |
Masiu |
#273485 Wysłany:
19 Lip 2009, 18:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cytuj: Wez nalej kropka do pelna wyciag deseczke rodzielniiczkow i przekrec wskaznik paliwa na full i po zabawie
Wiesz co, jednak sobie daruję zabawę z tym. Wskaźnik owszem pokazuje maksymalny poziom po zalaniu Kropka do pełna, jest tylko pływak o wiele bardziej czuły, ale zaczynam się już do tego przyzwyczajać.
pozdr.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|