You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 18 Cze 2025, 00:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #273135 Wysłany: 17 Lip 2009, 23:46; 
 Temat postu: Wskaźnik paliwa
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Po wymianie kompletnej pompy paliwa (czyli ze wszystkim) wszystko działa jak należy. Jednak zauważyłem, że wskaźnik paliwa pokazuje trochę mniej niż na poprzedniej pompie (tej oryginalnej). Nowa pompa z pływakiem jest też o wiele czulsza, bo na każdym zakręcie wskaźnik paliwa bardzo szybko zaczyna się kołysać... Jednak poziom paliwa pokazany jest moim zdaniem minimalnie za nisko... Tzn. chodzi mi np. o to, że jak przed wymianą zatankowałem do pełna, to przez pierwsze 50 km wskaźnik praktycznie nawet nie dgrnął i był wychylony maksymalnie do góry. Dzisiaj jak zalałem Kropka do pełna na nowej pompie, wskaźnik poszedł do góry ale nie aż tak wysoko jak przedtem i na zakrętach też się trochę kołysze... Zostawić to, kombinować, a jeśli tak, to w jaki sposób ? Doradźcie proszę :)
Pozdr.

Post #273180 Wysłany: 18 Lip 2009, 11:00; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Wielichowo
mam dokladnie to samo w moim kropku, chyba musimy to po prostu zaakceptowac i jakos z tym zyc, pzdr ;P

Post #273191 Wysłany: 18 Lip 2009, 11:58; 
 Temat postu:
Puntomaniak

Hmmm po prostu może być pływak ułożony w jakiejś innej pozycji bądź też o jakąś ściankę obciera. By się tam dostać nie ma żadnego problemu bo pod tylną kanapą znajduje się otwór który swobodnie da się odkręcić i zobaczyć co i jak z tym pływakiem się dzieje. Piszę w ten sposób bo wiem że rzeczy nie możliwych nie ma jeśli wcześniej było OK więc i teraz musi być OK tylko zapewne coś jest troszkę inaczej złożone;) Acha jak odkręcicie do baku to proponuję nie podchodzić zbyt blisko z fajką;) Miłej zabawy

Post #273251 Wysłany: 18 Lip 2009, 17:22; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Cytuj:
mam dokladnie to samo w moim kropku, chyba musimy to po prostu zaakceptowac i jakos z tym zyc, pzdr ;P

Masz rację, zaakceptować musimy to w pełni, ale ja już się zaczynam przyzwyczajać - da się przeżyć - szczegół którego nikt inny by chyba nie zauważył.

Krystek napisał(a):
Hmmm po prostu może być pływak ułożony w jakiejś innej pozycji bądź też o jakąś ściankę obciera. By się tam dostać nie ma żadnego problemu bo pod tylną kanapą znajduje się otwór który swobodnie da się odkręcić i zobaczyć co i jak z tym pływakiem się dzieje. Piszę w ten sposób bo wiem że rzeczy nie możliwych nie ma jeśli wcześniej było OK więc i teraz musi być OK tylko zapewne coś jest troszkę inaczej złożone;) Acha jak odkręcicie do baku to proponuję nie podchodzić zbyt blisko z fajką Miłej zabawy

Chyba zupełnie nie zrozumiałeś o co mi chodzi... Przecież pompę wymieniłem całą - cały nowy wkład wraz z obudową i filtrem więc wiem gdzie znajduje się pływak itd. :P

Post #273272 Wysłany: 18 Lip 2009, 19:15; 
 Temat postu:
Urwis
Awatar użytkownika

Imię: Marcin
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.6 8V 90KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Czerwionka/Rybnik
Wez nalej kropka do pelna wyciag deseczke rodzielniiczkow i przekrec wskaznik paliwa na full :D i po zabawie :P

Image

Post #273485 Wysłany: 19 Lip 2009, 18:26; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wez nalej kropka do pelna wyciag deseczke rodzielniiczkow i przekrec wskaznik paliwa na full i po zabawie

Wiesz co, jednak sobie daruję zabawę z tym. Wskaźnik owszem pokazuje maksymalny poziom po zalaniu Kropka do pełna, jest tylko pływak o wiele bardziej czuły, ale zaczynam się już do tego przyzwyczajać.
pozdr.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)