|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 10:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
flex34 |
#287231 Wysłany:
11 Wrz 2009, 09:49; Temat postu: Silniczek wycieraczek |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Łódż-Widzew Rejestracja: 31 Sie 2008, Posty: 96
|
 Witam mam taki problem a mianowicie b.glosno pracuje mi silniczek wycieraczek.Zaczelo sie to jakis tydzien temu(doslownie strasznie skrzypi)
Moze to juz jego koniec sie zbliza i nadaje
sie do wymiany pomalu? Amoze ktos mial podobne problemy i wie
jak temu zaradzic?
Dzieki za ewentualne sugestie
Pozdrawiam 
_________________ PuntoI 1.2 ELX 75Km
http://fiatpunto.com.pl/post166420.html#166420
"Dżem-kapela życia mądrego"
Ostatnio edytowany przez flex34, 11 Wrz 2009, 09:50, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
STax |
#287232 Wysłany:
11 Wrz 2009, 09:50; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
flex34 |
#287357 Wysłany:
11 Wrz 2009, 17:30; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Łódż-Widzew Rejestracja: 31 Sie 2008, Posty: 96
|
|
Góra |
|
 |
kriss022 |
#287371 Wysłany:
11 Wrz 2009, 18:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 31 Maj 2009, Posty: 100
|
Tak to nic trudnego.Wyczyść i nasmaruj
_________________ Punto mk1 1.7TD ELX 1995r.
|
|
Góra |
|
 |
piter0048 |
#296150 Wysłany:
07 Paź 2009, 17:14; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 16 Maj 2009, Posty: 30
|
ja miałem podobnie, strasznie głośno charczał mi silnik i trzeba było kopic niestety nowy 
|
|
Góra |
|
 |
Bulaj |
#296396 Wysłany:
08 Paź 2009, 17:13; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 21 Cze 2009, Posty: 44
|
Sprawdź ośki od piór wycieraczek, lubią korodować. Ja po zakupie swojego Punto miałem zatartą tylną wycieraczkę. Powodem okazała się właśnie zatarta i zardzewiała ośka.
_________________ Rob
-------------------------
Punto I 1,1 55 SX '99 5D
|
|
Góra |
|
 |
slivka |
#296582 Wysłany:
09 Paź 2009, 09:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 259
|
pamietaj o odpieciu akumulatora zanim bedziesz wyciagac mechanizm zeby Ci palcy nie odcielo!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ WRC - Wieśniak Robi Cuda
http://www.szybkiepranie.pl <<-- pranie tapicerki samochodowej kraków
|
|
Góra |
|
 |
gonzo |
#300935 Wysłany:
21 Paź 2009, 22:47; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Kalisz Rejestracja: 21 Paź 2009, Posty: 1
|
Z racji mojego pierwszego postu chciał bym się przywitać. Punto to moje pierwsze auto i póki co jestem zadowolony z zakupu. Jedynym mankamentem mojego auta był i póki co jest silnik przednich wycieraczek podobnie jak u kolegów powyżej zaczęło się od głośnej pracy silniczka a na jego zatrzymaniu skończywszy. Zakupiłem więc nowy silnik i chciałem go wstawić w miejsce uszkodzonego było trochę schodów bo wcześniejszy nie miał tego samego gniazda i poprzedni właściciel trochę poprzerabiał wtyczkę. Wycieraczki działały ale bez wyłącznika czasowego. Udało mi się odnaleźć schematy w necie i podłączyć wtyczkę jak należy. Silnik ruszył i wszystkie funkcję wróciły. Problem pojawił się w momencie ustawiania wycieraczek. Choć pracują w całym zakresie zatrzymują się w jednej trzeciej swojej drogi. tzn. idą w górę do ustawienia pionowego, następnie wracają w dół po czym z powrotem chcą iść w górę zatrzymując się w ok 1/3 drogi i tak zostają. Trochę wypracowanie z tego wyszło co napisałem ale chciałem czysto naświetlić problem. Czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Nie mam pomysłu a próbowałem wszystkiego co przyszło mi do głowy. Może sprzedano mi nie ten model silnika (posiadam Magneti Marelli TGE 432 P), choć prosiłem do Punto I. A może jednak nie podłączyłem jak należy wtyczki. Na schematach jest jeden przewód więcej. A w moim aucie go nie ma. Może to jest przyczyna.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Jeśli temat i problem był omawiany to z góry sorry i proszę o wskazanie drogi.
Pozdrawiam.
Edit:
Dziś podołałem problemowi. To chyba zmęczenie przytkało mi logiczne myślenie. Oczywiście jest możliwość regulacji na wale samego silnika. Wyregulowane śmigają aż miło 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|