|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 12:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Manfred |
#302065 Wysłany:
26 Paź 2009, 09:37; Temat postu: Kup se Pan PUNTO :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Witam
Chciałem podzielić się z wami wrażeniami a właściwie próbą zakupu Kropki II
Jako że mój brat cioteczny od m-ca ma prawko przydałby mu się nieduży 4/5 drzwiowy samochodzik za okoo 10-12 tysięcy . Sam osobiście był napalony na VW Polo z 98' 170 tys. przejechane 1.4 benzyna i rok temu założony gaz . Od razu mnie odrzuciło . Auto sprzedane nie ma tematu a ja go nawet nie widziałem ...
Więc na giełdzie upatrzyli Kropka srebrnego metalica 4 drzwiowy , I właściciel 2000 rok 103 tys. przebieg 1.2 60KM Golas z poduszką i dołożonym centralnym oraz blokadą skrzyni. Sprzedawca dawał też komplet rocznych opon zimowych. Myślę sobie po rozmowie telefonicznej że ok i można to by było zobaczyć. Wróciłem do domu no i jak Automapa powiedziala że przede mną 85 km i godzina jazdy to już nie byłem taki wesoły no ale cóż może warto jechać . Pierwsza rzecz jaka mnie zaniepokoiła to taka że jedziemy do właściciela a on nie umawia się z nami w mieście tylko kilometr przed na polance przy lesie, bo rzekomo zawrócili w naszą stronę i bla bla ... Byliśmy we 3 więc ok czemu nie jest nas więcej
Zdziwili się jak zobaczyli że też zajechalem punciakiem.
Wizualnie był ok czysty w środku zadbany no i tłusty od plaka
Od razu w oczy rzucił mi się kolor tylnej klapy lekkie wybrzuszenie na nadkolu oraz wgięty róg tylnych drzwi . Wsiadłem do środka pomachałem gałką 1,2,3,4, .... Oooo i pytanie to tego Pana :
- Może mi pan powiedzieć gdzie w tym autku jest 5 bieg ? : jest jest tak zaraz obok trójki
Faktycznie był jak się go poszukało
Następną rzeczą jaka mi się nie spodobała to brak kluczyka MATKI i karty kodowej .
- Czy ma pan bordowy kluczyk matkę ? : niee nie było w tym modelu - No chyba Pan sobie żarty robi ? : niee no był ale żeśmy usunęli
WIęcej nie musiałem pytać bo jak przekręciłem zapłon to widziałem kontrolkę kluczyka z Napisem "CODE"
Auto miało mieć książkę serwisową no i miało a jakże. Tyle tylko że założoną niedawno i wypisaną w pośpiechu . MIeli tam jakieś F-ry ale nawet nie chciałem już ich oglądać. Silnik pracował rzucało nim trochę alternator charczał .
- Pprzepraszam Pana czy obudowa alternatora nie jest przypadkiem pęknięta ? : NIe nie jest na pewno - A zaglądał Pan ? : Nooo nie ...
Tutaj też już nie miałem pytań  Akumulator "No Name"
Szyby ten sam rocznik lampy też. Rzecz która mnie zdziwiła to ciężko działający przełącznik świateł i przy przekręcaniu z mijania na postojówki mrygały długie
Zachodzę z tyłu auta a w miejscu gdzie opadały spaliny czaaarna okopcona smolasta plama na trawie
Generalnie nie musiałem się nawet przejeżdzać  Natomiast właściciel nalegał bo jak też mam Punto to będę miał porównanie myślę sobie czemu nie mam możliwość skatowania innego to se porównam
W pierwszą stronę jechał właściciel plus ja mój brat i 4 opony więc auto nie rozpędzało się rewelacyjnie ale myślę ok ... obciążony itp . Kierowca kazał się trzymać po czym zademonstrował siłę hamulcy no i faktycznie żyletka ale co się dziwić jak klocki zmienione. Następnie zawraca i chce jechać . Delikatnie przypomniałem mu że to ja miałem wrócić
Przesiadam się wrzucam jedyneczkę po odejściu pedału na odległość 1/3 od podłogi daje gazu (tak jak to robię u siebie ) a autko robi wwwwwwwwwwziuuuuummm i radośnie pozostaje w miejscu
Puszczam dalej no i nic dopiero tak około 2-3 cm do zdjęcia nogi ruszyło .
Pytam tego Pana :
- Co z tym sprzęgłem ? : A co wysoko bierze ? - Prawie wcale nie bierze : A wie Pan to trzeba tak na 2 cm tylko wcisnąć wtedy jest idealnie i fajnie chodzi - Nie proszę Pana tzn że sprzęgło pada a Firma Valeo ucieszy się a właściciel czyli mój brat dostanie po kieszeni.
Ok jedziemy dalej 2... 3... myślę no nawet jakoś idzie mimo że rzuca silnikiem. Zapinam 4 ze słowami "no to zobaczymy jak się tiry wyprzedza" i dzięki Bogu że to była pusta droga
Zapięta czwóreczka 80 km/h wciskam delikatnie gaz ... nic .. wciskam mocniej .... nic dociskam w podłogę prędkość podniosła się o 5 km/h puszczam pedał po czym przyspieszam znowu niccc...
Pytam właściciela :
- Czy to auto ma założony ogranicznik prędkości ? : Nie a czemu Pan pyta - Bo nie da się tym jechać silnik zajeżdżony jak stara kobyła
Piąteczkę wrzuciłem no i o dziwo znalazłem  Po dotarciu na miejsce zapiąłem jeszcze wsteczny a w przełożeniach czuć było jakieś zgrzyty.
Pan który został na miejscu z entuzjazmem oczekiwał na radosne wieści z jazdy  Niestety nie doczekał się takich.
Mówię mu że TIRA na 4 wyprzedzić to śmierć w oczach , gaz w podłogę a auto w miejscu a on do mnie " A kto normalny wciska gaz w podłogę przy wyprzedzaniu na 4 " To ja mu na to to Pan mi wyprzedzi tym samochodem na 5 ...." Tego już nie skomentował .
Obszedłem samochód jeszcze raz i mówię: - brak kluczyka matki - podejrzana skrzynia - zajeżdżony silnik - sprzęgło na złom - z rury podejrzane wydzieliny - ręczny do zrobienia - nie jest Pan pierwszym właścicielem - książka serwisowa założona tydzień temu - a tłumik od nowości na prawie 10 lat pewnie też sitko
Na co on : " Wie Pan ma dobre hamulce " Uśmiałem się tylko ... Krąże koło samochodu i pytam ... " Autko bezwypadkowe tak " ? " No tak oczywiście" ja na to " A ta klapa czemu malowana i wgniecenia na boku ?" Sprzedawca : " A nie wiem może i coś było trudno powiedzieć"
Więc myśle sobie zadam cios ostateczny ... - " Rozumiem że Panowie nie będą robić problemów jak pojedziemy sobie na stację diagnostyczną i sprawdzimy auto ? "
: " A nie wie Pan to daleko ja pracuje my mamy na jutro umówioną drugą osobę "
Wtedy ładnie podziękowałem przeprosiłem za stracony czas i się pożeganłem . Pan powiedział że to było pierwsze auto które oglądaliśmy że takiego zadbanego z tego roku i z takim przebiegiem już nie będzie i że na pewno go sprzedadzą, chcieli 9 900 zł
Napisłem wam swoje przeżycia żeby uprzedzić innych zakupowiczów przed takimi PSEUDO PIERWSZYMI WŁAŚCIELAMI.
Tak myśle że może podczepić jakiś temat w stylu" KUP SE PAN PUNTO"
Byłby jeden dla wszystkich , a kupujący mieliby łatwiej  Niby jest ale o HGT a to specyficzny przypadek
Pozdrawiam PuntoManiaków 
_________________ Przygarnij KROPKA  topic8320.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
divers88 |
#302076 Wysłany:
26 Paź 2009, 10:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
Na 4 wyprzedzać TIRy przy 80km/h 
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302081 Wysłany:
26 Paź 2009, 10:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Jakby miał 2 pasmówkę i pusto z przodu  po 2 km by go wziął:D
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#302085 Wysłany:
26 Paź 2009, 10:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
Nawet nowym samochodem wyprzedzanie na 4 trwa wieku...
redukcja do 3 w pewny sposób rozwiązuje problem 
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#302088 Wysłany:
26 Paź 2009, 10:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
nie wiem czego sie spodziewales po 60KM przy
4 osobach na pokladzie + 4 opony
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302091 Wysłany:
26 Paź 2009, 10:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
greg505 napisał(a): nie wiem czego sie spodziewales po 60KM przy 4 osobach na pokladzie + 4 opony
3 osoby na pokładzie.
Tego się spodziewałem że jak rozpędzam auto od zera i wrzucam biegi to na 4 rozpędzi się na dłużym odcinku do 100km a ja przejechałem z pół kilometra a prędkość podskoczyła o 5km/h
Porównanie mam bo jak do swojego zapakuję 4 osoby i cały bagażnik że tył dobija to od 80 - 100 km rozpędza się bez problemu ....
Prównanie miałem do swojego i auta kolegi który kupił ten sam rocznik z tym samym przebiegiem nawet też w takim kolorze . Jego rozpędzało się z kompletem osób bez problemu a tamto mało że się nie rozpędzało to 85 km/h to był V-max na 4 biegu
To nie jest normalne !
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#302095 Wysłany:
26 Paź 2009, 11:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 5d
Wersja: Dynamic
Miejscowość: bialystok(coraz rzadziej) warszawa(przewaznie) Rejestracja: 26 Mar 2007, Posty: 1616 Pomógł: 3
|
hmm
bo ja wiem, zwykle wyprzedzam tiry na 4ce, jakos sie udaje tylko trzeba troche pomyslec  widac ze krop opisany byl zajezdzony, z drugiej strony nie ma takiego samochodu co by nie wymagal inwestycji po kupieniu, opisy ze nie wymaga wkladu finansowego mozna wlozyc miedzy bajki...
_________________ byl punto II dynamic 1.2 (8V) 2002 czerwony bo najszybszy  topic18886.html
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302100 Wysłany:
26 Paź 2009, 12:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Sluchajcie to już nie chodzi o to czy on miał moc na swoje lata czy nie miał . Fakt jest taki że auto było mocno zmęczone jak na swój przebieg i wymagało dużego wkładu finansowego.
Gdybym to ja kupował dla siebie patrzyłbym inaczej .
Jak wspomniałem na początku autko ma być dla świeżego kierowcy który od m-ca ma prawo jazdy.
Pomyślcie logicznie ... Leci sobie w trasie piatką te 90-100km dojeżdża do TIRa zwalnia redukuje bieg do 4 jedzie te 80 km/h wychyla się widzi że ma pusto ...próbuje wyprzedzić na ogon przykleja mu się super hiper turbo Golf i też wyprzedza Kropek się Poci nie idzie dalej z naprzeciwka wyłania się samochód a Golf mruga kropkowi światłami i co robi młody kierowca ? Aaa no Panikuje ... Pół biedy jak ma miejsce i się schowa oraz kierowca zanim zrobi to samo ...
Ja nie mówię że jestem mistrzem kierownicy .. prawko mam 5 lat swoje wyjździłe , swoje widziałem na drodze . Wiem do jakich sytuacji dochodzi i co możemy na drodze spotkać. Punto to nie jest sportowy samochód.
Sam jak wyprzedzam to wychylam się i jak mam dobrą widoczność i nic nie jedzie upewniam sie redukuje i wyprzedzam.
Chodzi o auto w miarę bezpieczne i sprawne a nie takie które dusi się przy 80 km/h a 5 biegu trzeba szukać ...
Ja wiem że po aucie z 2000 r nie ma co się wiele spodziewać ale chce wam uświadomić jak sprzedawca perfidnie kłamał i wciskał ciemnotę ...
Ja to przyjmowałem i dopiero jak na koniec podsumowałem jego auto wytknąłem co zataił i zapytałem o badanie tecznicze szybko zaczął się pakować ... Jak zapytałem o przegląd to usłyszałem ... Uuuu z 10 m-cy temu ...
Tego typu ludzie szukają kogoś kto się nie zna zamydlą mu oczka pachnącą welurową tapicerką kompletem nówek zimowych i ładnym lakierem ...
|
|
Góra |
|
 |
AF |
#302101 Wysłany:
26 Paź 2009, 12:17; Temat postu: Re: Kup se Pan PUNTO :) |
|
 |
Puntoświr |
|
Manfred napisał(a): Witam za około 10-12 tysięcy ... ... 2000 rok 103 tys. przebieg ...
Patrząc z drugiej strony .... 9 letnie autko za 25- 30% ceny nowego ma chyba prawo mieć jakieś wady
Oczywiście nieładnie jak sprzedający te wady ukrywa, ale w opisanej historii raczej tego nie widać.
Ogólnie - standard, jak to w PL 
_________________ GP1.2
65 leniwych kucyków.
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302102 Wysłany:
26 Paź 2009, 12:31; Temat postu: Re: Kup se Pan PUNTO :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
AF napisał(a): Manfred napisał(a): Witam za około 10-12 tysięcy ... ... 2000 rok 103 tys. przebieg ...
Patrząc z drugiej strony .... 9 letnie autko za 25- 30% ceny nowego ma chyba prawo mieć jakieś wady Oczywiście nieładnie jak sprzedający te wady ukrywa, ale w opisanej historii raczej tego nie widać. Ogólnie - standard, jak to w PL  Hmm no widać było jak sam je zobaczyłem Ja mówię sprzedawcy że 5 bieg nie wchodzi prawidłowo a on na to że jest koło trójki i trzeba wyczuć. Ja mu mówię że klapa malowana a on nie wie czy faktycznie no nie potrafi powiedzieć dlaczego Ja mu mówię że nie ma kluczyka matki i karty kodowej a on mi mówi że w tym modelu nie było . A widzę jak pali się kontrolka "Code" po czym gaśnie. Ja mówię że auto się dusi przy 80 km/h a on do mnie że ta droga jest słaba nierówna i tak mi się tylko wydaje Ja mówię że sprzęgło do wymiany bo już się kończy a on do mnie że trzeba wcisnąć tak na 2 cm i jest ok ... Ja mówię że książka serwisowa wypisana chyba wczoraj a on mówi że od początku wszystkie naprawy były w tym samym serwisie... Sprzedawca najpierw mówi że jest pierwszym właścicielem po czym sam wpada i wygaduje się że jest drugim właścicielem ... Może z kontekstu opowieści nie wynikało ale teraz chyba widać [ Dodano: 26 Paź 2009 10:31 ]AF napisał(a): 9 letnie autko za 25- 30% ceny nowego ma chyba prawo mieć jakieś wady
Oczywiśce że ma ! Ale nie nawidze jak ktoś usiłuje zrobić ze mnie idiotę i wciska mi jakiś kit
Jakby powiedział otwarcie chcemy za niego 9000 zł Sprzegło musicie zrobić z 5 tką trzeba się przyzwyczaić no i z tułu wjechali mi w tyłek ale jest porządnie zrobiony ..
Ale nie,,,, ja mu jawnie wytykam jego oszustwo a on mi mówi że to nie prawda ...
Z takimi ludźmi się nie robi interesów.
Kupowałem swojego i od razu wiedziałem że jest coś nie tak z nadkolem ..
Zapytałem kolesia no i się przyznał że dzieciak uderzył mu quadem.
Przednia szyba nie z tego roku no to powiedział że był odprysk zaczęła pękać i była wymieniona , F-rę na to miał .
Powiedział otwarcie że było to auto 3 w rodzinie siadali i jeździli ... NIkt o nie specjalnie nie dbał wymieniali co trzeba i tyle ...
Kupiłem i po Tygodniu padl tłumik przy samych "portkach" , potem miałem problemy z gazem który wywaliłem . Obecnie mam problem z sondami lambda ... Wszystkie dobrodziejstwa pogazowe.
Tak może być z każdym autem ja je kupiłem bo sprzedjący nic nie ukrywał o co nie zapytałem odpowiadał pomijam to czy tak było faktycznie ...
Tamten natomiast na siłę wybielał auto i kłamał prosto w oczy ...
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#302104 Wysłany:
26 Paź 2009, 12:38; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Brak czerwonego kluczyka matki?
Nie przypominam sobie żebym coś takiego miał (a mam samochód od nowości), hmmm... Mam tylko kartę z kodem
Co do sprzedających: totalna porażka, widać, że nic o samochodzie nie wiedzieli (albo nie chcieli powiedzieć). Jak najdalej od takich osób.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#302105 Wysłany:
26 Paź 2009, 12:42; Temat postu: Re: Kup se Pan PUNTO :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: bialystok(coraz rzadziej) warszawa(przewaznie) Rejestracja: 26 Mar 2007, Posty: 1616 Pomógł: 3
|
9900 to cena niby ok ale widac ze 2-3 tys. trzeba by bylo zainwestowac. Martwil by mnie bardziej ten silnik no i dlaczego immobiliser jest skopany. W sumie to nie problem dla zlodzieja czy jest czy tez go nie ma (i tak obejda) Tylko kto teraz punto kradnie...
Popatrzylem na allegro z ciekawosci i tak za duzo wyboru nie ma w tej cenie. Sporo wynalazkow po przejsciach co widac od razu
http://moto.allegro.pl/listing/showcat. ... 42&id=4035
_________________ byl punto II dynamic 1.2 (8V) 2002 czerwony bo najszybszy  topic18886.html
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302107 Wysłany:
26 Paź 2009, 12:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
domin45670 napisał(a): Brak czerwonego kluczyka matki? No może i kluczyka matki nie było ale Karta kodowa na pewno ! Co do karty właściciel się wygadał ... Pytanie: "To Panu nie dali w salonie ?" A ten jego kolega się wygadał .."że jak braliśmy od tej rodziny z Torunia ..." No i wyszło na jaw że nie jest to pierwszy właściciel ! [ Dodano: 26 Paź 2009 10:49 ]pieta napisał(a): 9900 to cena niby ok ale widac ze 2-3 tys. trzeba by bylo zainwestowac. Martwil by mnie bardziej ten silnik no i dlaczego immobiliser jest skopany. W sumie to nie problem dla zlodzieja czy jest czy tez go nie ma (i tak obejda) Tylko kto teraz punto kradnie...  Popatrzylem na allegro z ciekawosci i tak za duzo wyboru nie ma w tej cenie. Sporo wynalazkow po przejsciach co widac od razu http://moto.allegro.pl/listing/showcat. ... 42&id=4035
Uświadamiałem moją ciocię ( to ona finansuje zakup auta) że w tej Cenie bardzo ciężko będzie znaleźć coś porządnego ... No ale ona twierdzi że młody kierowca że nie kupi mu nic droższego bo może gdzieś uderzy może zarysuje.. Z jednej strony rozumiem ale kupić samochód za około 10 tysia obejrzeć i stwierdzić że 2-3 tysia trzeba dołożyć to nie lepiej kupić od razu za 13-14 tys. zł ?
No ale cóż ja powiedziałem że od takich pomocy się umywam bo po zakupie auta działa prawo PRAWA MURPHY'EGO Właściel jeździł było ok Ty kupujesz i się zaczyna sypać ...
A potem susznie głowy bo tak doradziłeś ... 
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#302110 Wysłany:
26 Paź 2009, 13:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#302112 Wysłany:
26 Paź 2009, 13:22; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
divers88 napisał(a): Na 4 wyprzedzać TIRy przy 80km/h
Na 5. od 60km/h do 80km/h u mnie jest ok. 6s. Od 80 do 100 podobnie, na 4 jeszcze lepiej... ja nie wiem co wy się tak boicie.
_________________ http://staxomoto.blogspot.com <= ZAPRASZAM - ostatni update 16.02.16 http://stax.motoblogi.pl/ http://www.facebook.com/staxomoto <= Lubię to! 
obecnie: http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01' Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'
było: Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94' BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96' Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92' BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96' Skoda 120L 52KM 82Nm 89'
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302115 Wysłany:
26 Paź 2009, 14:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
STax napisał(a): divers88 napisał(a): Na 4 wyprzedzać TIRy przy 80km/h Na 5. od 60km/h do 80km/h u mnie jest ok. 6s. Od 80 do 100 podobnie, na 4 jeszcze lepiej... ja nie wiem co wy się tak boicie.
Dlatego się zdziwiłem prowadząc tamto auto ... U mnie też tak jest że czasem nie redukuję dojeżdżam do auta widzę że to z na przeciwka przejechało mam czysto i bez redukcji na 5 biegu przy 90-100 km do 120 km/h wyprzedzam bez stresu ...
Na 4 biegu z pełnym bakiem paliwa , 4 osobami i załadowanym bagażnikiem wyprzedzałem nie raz ... Nigdy się nie zdarzyło że miałem jakiś stres i np w połowie rezygnowałem bo samochód się buntował ...
Nie przeczę mam 78 tysia na liczniku więc auto nie jest zjeżdżone ale od września 2008 r zrobiłem 28 tysięcy .... Za rok będzie 100 tysięcy ...
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#302116 Wysłany:
26 Paź 2009, 14:08; Temat postu: Re: Kup se Pan PUNTO :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Manfred napisał(a): (...) A widzę jak pali się kontrolka "Code" po czym gaśnie. (...)
to raczej normalne jest, najpierw imobilaizer rozpoznaje kluczyk i jak jest OK to kontrolka gasnie
chyba ze mowisz o czyms innym?
|
|
Góra |
|
 |
tomkoch |
#302117 Wysłany:
26 Paź 2009, 14:12; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Lublin Rejestracja: 07 Maj 2009, Posty: 67
|
STax napisał(a): divers88 napisał(a): Na 4 wyprzedzać TIRy przy 80km/h Na 5. od 60km/h do 80km/h u mnie jest ok. 6s. Od 80 do 100 podobnie, na 4 jeszcze lepiej... ja nie wiem co wy się tak boicie.
No ja też nie widzę problemu. Stax może inni mają zajechane silniki a my nie
Druga sprawa to to, że ja też nie mam ani czerwonego kluczyka ani karty kodowej, tylko 2 kluczyk a auto jest 100% pewne.
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#302118 Wysłany:
26 Paź 2009, 14:12; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302125 Wysłany:
26 Paź 2009, 15:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
SOMEONE007 napisał(a): greg505 to chyba było w kontekscie ze kolo mówił ze nie ma tego... po czym widac ze w zwykłym kluczyku rozpznaje to.. czyli ze praktycznie ta matka powinna byc :d ja to tak zrozumiałem... No dokładnie tak .... skoro nie miałby immobilka to po kiego wała zapalałaby się kontrolka i gasła zaraz po tym jak ucichła pompka... Jesli kluczyk jest to wyglada tak  W ostateczność powinien posiadać kartę z kodem jak wspomniał kolega wyżej. [ Dodano: 26 Paź 2009 13:13 ]greg505 napisał(a): Manfred napisał(a): (...) A widzę jak pali się kontrolka "Code" po czym gaśnie. (...)
to raczej normalne jest, najpierw imobilaizer rozpoznaje kluczyk i jak jest OK to kontrolka gasnie chyba ze mowisz o czyms innym? Tak to jest normalne w Punto wyposażonym w immobilka. Właściciel chciał mi wcisnąć kit że immobilek jest usunięty. A ja przekręcam kluczyk i ewidentnie widać że immobilek jest a na kluczyku widnieje symbol "2 " co oznacza Fiat CODE 2 [ Dodano: 26 Paź 2009 13:13 ]greg505 napisał(a): Manfred napisał(a): (...) A widzę jak pali się kontrolka "Code" po czym gaśnie. (...)
to raczej normalne jest, najpierw imobilaizer rozpoznaje kluczyk i jak jest OK to kontrolka gasnie chyba ze mowisz o czyms innym?
Tak to jest normalne w Punto wyposażonym w immobilka.
Właściciel chciał mi wcisnąć kit że immobilek jest usunięty.
A ja przekręcam kluczyk i ewidentnie widać że immobilek jest a na kluczyku widnieje symbol "2 " co oznacza Fiat CODE 2
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#302127 Wysłany:
26 Paź 2009, 15:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
hmm, nie mam czerwonego kluczyka, ale mam 2 oryginalne plus kartke kodow (a wlasciwie to dwie) bo zamki byly zmieniane przez wczesniejszego wlasciciela wiec dal mi dwie (jedna na pewno jest aktualna 
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302129 Wysłany:
26 Paź 2009, 15:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
pieta napisał(a): hmm, nie mam czerwonego kluczyka, ale mam 2 oryginalne plus kartke kodow (a wlasciwie to dwie) bo zamki byly zmieniane przez wczesniejszego wlasciciela wiec dal mi dwie (jedna na pewno jest aktualna 
No i jest ok a tamten delikawent najpierw mówił że tego w tym modelu nie ma a potem mówił że usunięte ... Krętacz i kłamca 
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#302130 Wysłany:
26 Paź 2009, 15:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
tak przy okazji od ktorego roku byly klucze 'matka' - czerwone?
ja mam z salonu 2000 i mam tylko karte kodow, przynajmniej kiedys ja widzialem 
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#302132 Wysłany:
26 Paź 2009, 15:29; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#302134 Wysłany:
26 Paź 2009, 15:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
greg505 napisał(a): tak przy okazji od ktorego roku byly klucze 'matka' - czerwone? ja mam z salonu 2000 i mam tylko karte kodow, przynajmniej kiedys ja widzialem 
No nie wiem ale np w Sienie 2001 rok też dawali i czerwony kluczyk i kartę .
http://www.autocentrum.pl/paliosiena/instruk/1.htm
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|