|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 13:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
xsadol |
#308970 Wysłany:
17 Lis 2009, 01:41; Temat postu: 'Cofający' się licznik - możliwe? |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: ze Śląska ;) Rejestracja: 06 Lut 2009, Posty: 354
|
Witam!
Ostatnio zauważyłem dziwny przypadek... jadę sobie, jadę... (...  ...),jadę od około 150km bez przerwy, (z obliczeń wynika, że gdy ruszałem z pod domu to było +/- 6840km), brakowało mi 9km do pełnego kolejnego tysiaka na liczniku (dajmy na to do 7000km czyli przebieg 6991km)... dlatego zwróciłem uwagę na przebieg... ale zachciało się siku, więc szybki (ale bezpieczny) zjazd na pobocze, zgaszenie silnika... itp. Potem po odpaleniu nie spojrzałem od razu na licznik, ale gdy po paru minutach zwróciłem na niego uwagę to... przebieg był taki, jak bym ruszył z pod domu! czyli te około 150km nie nabiło... dopiero wtedy sobie przypomniałem słowa jakiejś mało ważnej osoby, gdy jechała ze mną też w jakąś trasę i stwierdziła, że kilometry mi się źle nabijają (stwierdziłem, że osoba ta jest głupia, bo trip A i B dobrze pokazywało)...
Możliwe toto?! Teraz będę zwracał uwagę...
_________________ "Benzyna jest do osobówek, ropa do ciężarówek a gaz do kuchenek"
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bbanditoss |
#309068 Wysłany:
17 Lis 2009, 19:14; Temat postu: |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Xylometazolin! czym się martwisz, sprzedać za kilka lat auto z przebiegiem 10tyś
a tak na poważnie to jeszcze nigdy o czymś takim nie słyszałem 
|
 |
domin45670 |
#309115 Wysłany:
17 Lis 2009, 20:18; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Żeby tylko ujemny przebieg się nie zrobił
A sprawa dosyć dziwna, tak jakby nabijanie KM odbywało się na bieżąco, ale po wyłączaniu silnika zapisywane w pamięci... i tu pewnie pojawił się błąd i przebieg utracony. Ale czy to możliwe? 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
xsadol |
#309146 Wysłany:
17 Lis 2009, 21:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
domin45670 napisał(a): Żeby tylko ujemny przebieg się nie zrobił  A sprawa dosyć dziwna, tak jakby nabijanie KM odbywało się na bieżąco, ale po wyłączaniu silnika zapisywane w pamięci... i tu pewnie pojawił się błąd i przebieg utracony. Ale czy to możliwe? 
No jakby KM się nabijało to bym się cieszył, ale problem jest z km  No i też mi się to wydaje(wało) mało możliwe...
_________________ "Benzyna jest do osobówek, ropa do ciężarówek a gaz do kuchenek"
|
|
Góra |
|
 |
_twardy_ |
#309569 Wysłany:
19 Lis 2009, 01:31; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: ELX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: EPA Rejestracja: 12 Kwi 2008, Posty: 87
|
U mnie problem tkwił w tym że w ogóle nie nabijał kilometrów...
Zatrzymał się i koniec...
Dopiero któryś z kolei elektronik mi to rozwiązał i to też nie do końca bo poziomu oleju nie pokazuje 
_________________ 1.9 JTD 2000r. Miliony ludzi marzą o nieśmiertelności: to ci sami ludzie, którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić w deszczowe niedzielne popołudnie.
|
|
Góra |
|
 |
xsadol |
#322237 Wysłany:
31 Gru 2009, 15:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Haha no i potwierdza się!
Kolejny raz 'przyłapałem' licznik na 'nienabiciu' kilometrów!
Super! Pierwsza usterka której nie zgłoszę w ASO  Chyba, że przez przypadek naprawią... ;(
|
|
Góra |
|
 |
Bahama70 |
#322542 Wysłany:
02 Sty 2010, 14:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Energy
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 06 Lis 2008, Posty: 586 Pomógł: 1
|
Xylometazolin! napisał(a): Haha no i potwierdza się! Kolejny raz 'przyłapałem' licznik na 'nienabiciu' kilometrów! Super! Pierwsza usterka której nie zgłoszę w ASO  Chyba, że przez przypadek naprawią... ;(
Tylko sobie kolego zapisuj przejechane na kartce, żeby wymiany oleju czy rozrządu nie przegapić 
_________________ Grande Punto Energy 1.4 77KM listopad 2006
|
|
Góra |
|
 |
xsadol |
#322577 Wysłany:
02 Sty 2010, 16:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Spokojnie, panuję nad sytuacją.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|