Forum Fiat Punto Strona Główna  
  YouTube  •   Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Centralny zamek - samozamykanie Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Raff
Puntoświr

Imię: Rafał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 394
Tematy: 10

Post #342879 Wysłany: 09 Mar 2010 10:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kox napisał:
Tobie sie samochód zamyka samoczynnie? moj sie uzbraja po przekroczeniu 20km/h

kox ja mam tak samo jak Ty. Chciałem tylko powiedzieć Kolegom o plusach i minusach, a głównie o minusach samozamykania auta. Moje się nie zamyka samo na postoju i jestem z tego zadowolony

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
autofan
Puntoświr

Dni na forum: 1038
Tematy: 6

Post #342954 Wysłany: 09 Mar 2010 15:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Samozamykanie się auta to opcje alarmu, a zamknięcie po przekroczeniu 20 km/h można włączyć/wyłączyć w komputerze pokładowym Smile

Sympatyk kropek

Dni na forum: 1139
Tematy: 0

Post #379751 Wysłany: 10 Lip 2010 23:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To czego się tyczy dyskusja nazywa się rearming - i działa to tylko w przypadku gdy otworzymy auto z pilota i przez 30s nie otworzymy żadnych drzwi, nie ma więc opcji by zatrzasnąć kluczyki w aucie.

Co do bezpieczeństwa - przecież drzwi i tak się zamykają powyżej 20km/h, a w razie stwierdzenia kolizji zamki się otwierają.

Pilot od GP ma bardzo duży zasięg, a przy tym łatwo o przypadkowe naciśnięcie przycisku otwierania (że nie wspomnę o otwieraniu bagażnika, które IMO powinno działać dopiero po otwarciu centralnego zamka, a działa niezależnie) i rzeczywiście by się taka opcja przydała ale jej nie ma:(
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat