|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 17:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
renia22 |
#346225 Wysłany:
18 Mar 2010, 20:09; Temat postu: drogowe nie działają, wszystko gaśnie |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam! mam pewien problem ze światłami drogowymi. Gdy jadę przy włączonych światłach mijania i chcę włączyć drogowe to gdy popchnę dźwignię przed siebie to nie dość że drogówki się nie włączają to przy tym gasną również mijania, palą się tylko pozycyjne. Wiadomo w nocy robi mi się całkowicie ciemno przed samochodem. myślałem ze to bezpiecznik lub żarówki ale gdy pociągnę dźwignię do siebie "mrugnę" to wszystko jest ok i drogowe działają. Co może być przyczyną? Jeden mechanik mi powiedział ze to może poszedł cały przełącznik a nowy kosztuje ok 350 zł(trochę to dla mnie dużo). Jeśli ktoś miał podobny problem lub zna rozwiązanie będę dźwięczny za pomoc.
przy okazji witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowy bo niedawno kupiłem swoją kropkę i staram się być na bieżąco z moim samochodzikiem.
pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dariuszs860 |
#346290 Wysłany:
18 Mar 2010, 22:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 09 Lip 2009, Posty: 897 Pomógł: 15
|
Ja miałem tez coś takiego i u mnie to był własnie cały przełacznik, niewiem jak u ciebie. A kupiłem na allegro:)
_________________ Jeżeli Ci pomogłem kliknij "pomógł"
|
|
Góra |
|
 |
SMOX |
#346389 Wysłany:
19 Mar 2010, 08:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Busko Zdrój Rejestracja: 03 Lis 2009, Posty: 270
|
renia22 zanim kupisz nowy przelacznik to jedz do jakiegos elektryka. Mi wogole swiatla sie nie wlaczaly i szkoda mi bylo nowy przelacznik kupowac. elektryk rozebral caly przelacznik. cos tam wyczyscil, bo w sumie zasniedzialy stylki i nie laczylo. zobacz to samo u siebie.
_________________ Fiat Punto SX. 1.1. 96r. Grigio Steel
http://fiatpunto.com.pl/post308466.html#308466
|
|
Góra |
|
 |
bastianik |
#512322 Wysłany:
19 Paź 2011, 13:10; Temat postu: Przełącznik zespolony |
|
 |
Forumowicz |
|
Dla potomnych
jesli nie dzialaja ci swiatla drogowe to nie musisz nawet rozbierac przelcznika po wyciagnieciu od spodu jest zagieta miedziana blaszka/zaczep -> odegnij i wyciagnij plastik/pokrywke -> okolo 3x1cm - ostroznie powinienes miec w tej przykrywce 3 sprezynki a pod nimi 3 styki odpowiedzialne za swiatla drogowe i wylaczenie mijania przy wlaczaniu drogowych, u mnie byl nadtopiony plastik i nie zwieraly sie styki (i styki byly brudne) po wyczyszczeniu stykow i nadtopionego plastiku jest OK
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|