|
Obecny czas: 19 Cze 2025, 00:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
misiaczek88on |
#358876 Wysłany:
23 Kwi 2010, 19:37; Temat postu: Pyt o tarcze tył do serii |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Michał
Samochód: Doblo
Silnik: 1.6 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 25 Paź 2009, Posty: 598 Pomógł: 1
|
Witam mam Punto 1,6 MPI z ABS moje pytanie brzmi czy po zmianie tylnych wahaczy na takie z tarczami będę musiał też koniecznie zmieniać korektory hamowania czy nie trzeba?.
Zaciski jakie mam do założenia są od Alfy 146.Czy jest jakaś różnica w zaciskach jak ma się ABS czy też nie? wszystkie zaciski są takie same?.
Prosił bym też o jakieś linki albo foty jak wyglądają zaciski w Punto GT tył chodzi mi o to że by było tak jak w oryginale tz jak idą np przewody hamulcowe i do jakiego samochodu mam kupić przewody do Alfy czy Punto GT są takie same gwinty?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dzikidaniel |
#358936 Wysłany:
23 Kwi 2010, 21:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
A czy wyszukiwarka niedziała?...
Zmiana bębnów na tarcze (pod koniec tematu jest aktywny link z manualem).
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
misiaczek88on |
#358954 Wysłany:
23 Kwi 2010, 22:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Działa wyszukiwarka i mam kolego nawet twojego manuala ale tam nie ma nic na temat korektorów hamowania a w GT są niby inne jakieś ze sprężynkami czy coś.Nawet jest to opisane w książce z rodzaju sam naprawiam ta z niebieskim Punto I na okładce. Pytam czy nic sie nie stanie jak zostanę przy korektorach hamowania od wersji z bębnami mając tarcze
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#358960 Wysłany:
23 Kwi 2010, 23:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Wyciągaj wnioski... Czy ja gdzieś pisałem że kolektory wymienialem? Owszem jest parę stron w temacie ale warto je przeczytać bo wyraznie opisywałem że kolektory są te co były w serii i nie ma problemu żadnego.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
|
|
Góra |
|
 |
misiaczek88on |
#358963 Wysłany:
23 Kwi 2010, 23:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
no i właśnie mi o to chodziło czy mogą być te korektory od bębnów skoro w GT są inne czy nic sie nie stanie typu jakieś blokowanie kół rozkład sił hamowania itp. Zadałem pytanie bo chciałem się upewnić że by potem nie było jakiś nie przyjemnych sytuacji z samochodem.Powiedz mi jeszcze jedno jak to jest na przeglądach jak w serii były bębny a teraz będą tarcze nie doczepią się?
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#358964 Wysłany:
23 Kwi 2010, 23:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Niby jakim prawem mieli by się doczepić? Zresztą skad oni wiedzą czy to seria czy nie? Myślisz że tacy ogarnięci tam siedza?...
|
|
Góra |
|
 |
misiaczek88on |
#358965 Wysłany:
23 Kwi 2010, 23:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Gdzieś kiedyś czytałem że niby jest na to jakiś paragraf w razie kolizji czy coś że jest to traktowane jako zmiana konstrukcyjna itd.W sumie masz racje nie są wstanie znać każdego modelu na pamięć.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|