|
Obecny czas: 21 Cze 2025, 19:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
cichy872 |
#368830 Wysłany:
27 Maj 2010, 17:25; Temat postu: przedni wahacz |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: piastów Rejestracja: 30 Kwi 2010, Posty: 294
|
koledzy mam troche dziwne pytanie, ale i sytacja nie jest normalna przy powrocie z pracy usłyszałem dziwne puknie z lewej strony, przyjechałem do domu i okazało się że wachacz jest odkręcony od belki  (rano nic nie pukało było ok), i teraz czy w puncie 96r. 1,2 75km była jakaś wada fabryczna, jeżeli chodzi o odkręcanie się wachacza?? obie śruby są wykręcone, nie złamane czy pękniete, gwint ok(nowe weszyły bez kłopotu) a po starych ani śladu, pytam gdyż nie wiem czy ktoś robi mi na złość, czy chce ukraść wachacz, dodam że jakieś 2-3 tyg temu kropk dostał wibracji i okazało się że koło się odkręciło i to wszystkie szpilki, zastanawiam się czy to zbieg okoliczności, czy może jakiś sabotaż  Pozdrawiam
_________________ szczęśliwy posiadacz fiata punto elx/75
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mariuszwalther |
#368836 Wysłany:
27 Maj 2010, 17:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: zielona góra / gdańsk Rejestracja: 14 Sty 2010, Posty: 618
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#368859 Wysłany:
27 Maj 2010, 18:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
Masiu |
#368885 Wysłany:
27 Maj 2010, 19:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 07 Mar 2009, Posty: 946
|
A masz tam dobre śruby?
Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że tam sa śruby z twardością 8 albo nawet 10, ale przede wszystkim z odwortnym gwintem, żeby nie dopuścić do takich sytuacji... Może ktoś dał zwykłe...
WaHacz 
_________________ Fiat Punto I, 96', 1.1 55KM
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#368914 Wysłany:
27 Maj 2010, 20:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
cichy872 |
#368978 Wysłany:
27 Maj 2010, 22:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
koło jestem w stanie zrozumieć, ale wachacza nie bardzo żeby obie śruby się odkręciły, musze Sobie chyba jakiś parking załatwić strzeżony bo coś mi się wydaje że komuś ten wachacz się spodobał
mariuszwalther możesz się śmiać, ale zasady pisowni znam, a jak pisze w pośpiechu to popełniam błędy, a co do lektury to troszke tam Sobie czytam, może nie słownik, ale jednak
|
|
Góra |
|
 |
mariuszwalther |
#369070 Wysłany:
28 Maj 2010, 09:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
cichy872 |
#369133 Wysłany:
28 Maj 2010, 17:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
spoczko luzik  , a co do dziwnych wydażeń jednak nie zbieg okoliczności ktoś polał mi auto kwasem, i teraz mam do roboty blache:(:( 
|
|
Góra |
|
 |
Masiu |
#369135 Wysłany:
28 Maj 2010, 17:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
cichy872 napisał(a): ktoś polał mi auto kwasem, i teraz mam do roboty blache
Czyżby jakiś problem z sąsiadem? Jeśli coś w ten deseń, to w momencie jak go zdemaskujesz możesz dać znać, chętnie bym się dołączył do wydania wyroku...
Miałem podobny problem, ktoś po każdym umyciu samochodu opsypywał mi go z okna popielniczką z popiołem i był cały w tym  Do dzisiaj nie złapałem z rękę, ale jak złapię to zabiję.
|
|
Góra |
|
 |
mariuszwalther |
#369144 Wysłany:
28 Maj 2010, 18:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
cichy872 |
#369163 Wysłany:
28 Maj 2010, 19:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
wieszco okazało się że mój od dziś były szef to jakiś psychopata, bo to on zrobił, wiem jedno mój kropek jest ranny, mam do roboty drzwi tylne pasarzerai lape bagżnika, naszczeście są to tylko punkty wygląda to jak zaciek, kupiłem juz cały zestaw i od jutra zaczynam operacje, mam nadzieje że uda się to jakoś połatac żeby śladu nie było, niestety w związku z utractą pracy, nie bardzo mam $ na lakiernika i będe walczył sam:)
[ Dodano: 28 Maj 2010 19:38 ] Masiu co do wyroku już wykonany, dzisiaj jak wróciłem, to jego akurat nie było więc, butelka kwasu akumulatorowego wylała się na jego czarną vectre, VW, i troche skapło też na Iveco, odłączyłem mu także wentylator, czujnik temperatury i poodcinałem przewody od gniazga bezpieczników, same gniazdo leży w polu razem z kąpletem kluczyków od auta którym się przemieszczałem, zastanawiam sie teraz na karami cielesnymi, ale to muszę się przyczaić, także takich gnoji jak ten z popielniczką i mój szef trzeba unicestwiać są niebezpieczni dla środowiska, mam nadzie żę do ogólnopolskiego już nie będzie po tym śladu, autko jest srebrne więc taki zaciek wygląda paskudnie:( zwłaszcza że lakierek miał jeszcze śliczny zero rys czy rdzy
|
|
Góra |
|
 |
Masiu |
#369174 Wysłany:
28 Maj 2010, 20:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
cichy872 napisał(a): Masiu co do wyroku już wykonany, dzisiaj jak wróciłem, to jego akurat nie było więc, butelka kwasu akumulatorowego wylała się na jego czarną vectre, VW, i troche skapło też na Iveco, odłączyłem mu także wentylator, czujnik temperatury i poodcinałem przewody od gniazga bezpieczników, same gniazdo leży w polu razem z kąpletem kluczyków od auta którym się przemieszczałem, zastanawiam sie teraz na karami cielesnymi, ale to muszę się przyczaić, także takich gnoji jak ten z popielniczką i mój szef trzeba unicestwiać są niebezpieczni dla środowiska, mam nadzie żę do ogólnopolskiego już nie będzie po tym śladu, autko jest srebrne więc taki zaciek wygląda paskudnie:( zwłaszcza że lakierek miał jeszcze śliczny zero rys czy rdzy
Nie powinienem pochwalać takich słów, ale może to nauczy tego "człowieka?" czegokolwiek...
Gdybyś miał temat o swoim Kropku mógłbyś pokazać jak wygląda sprawa z tymi zaciekami z kwasu...
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#369188 Wysłany:
28 Maj 2010, 20:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
cichy872 |
#369373 Wysłany:
29 Maj 2010, 13:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
niestety nie mam jeszcze tamtu miałem go właśnie dzisiaj zrobić ale nie będe wsadzał kropasa z zaciekami z kwasu, byłem u znajomego ojca który jest lakiernikiem, i niestety sam tego nie zrobie bo musiał bym lakierowac cały dach drzwi i nadkole, więc naprawa wyniesie mnie jakieś 500-600zł i kropas wróci do dawnej świetności, niestety przez to zlot ogólnopolski jest pod dużyyyyym znakiem zapytania i raczej się na nim nie pojawie a szkoda bo bardzo chciałem 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|