|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 20:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
gorbash |
#465792 Wysłany:
22 Kwi 2011, 14:34; Temat postu: Wygluszenie wnetrza |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: NML Rejestracja: 18 Wrz 2009, Posty: 734 Pomógł: 1
|
Czy ktos w naszych szanownych "cichych"  Kropasach bawil sie w wygluszanie wnetrza...Ja myslalem troche czasu i poki co wrzucilem ladnie przycieta mate wygluszajaca (pianka akustyczna wygluszajaca o grub.3cm) pod siedzenia tylne pasazera (u mnie tam bylo fabric jakis dziwny material,a tak gola blacha i kawalek wykladziny). Wydaje sie,ze z tylu ciut ciszej,ale moze to tylko zludzenie...Mysle tez,by troche jeszcze z przodu od strony komory silnika cos wpichnac,ale drzwi zostawiam w spokoju,moze jeszcze slupki,tylko nie wiem czy to cos da.Wiem,ze odezwac moze sie ktos,ze tu trzeba tyle wje...chac z mata,tam klejem...ale mi nie chodzi o zupelne odizolowanie sie od dzwiekow swiata zewnetrznego,tylko troszke podciagnac komfort podrozwania:)
|
|
Góra |
|
 |
|
|
rufus295 |
#465819 Wysłany:
22 Kwi 2011, 16:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Punto Evo 5d
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 05 Gru 2010, Posty: 641 Pomógł: 3
|
Niewiele zdziałasz jak nie chcesz drzwi robić, a jest korzyść z tego podwójna(ciszej w aucie i nic nie brzęczy, o kicku nie wspominając). Następnie nadkola przenoszą dużo hałasu.Piankami raczej dużego efektu nie zrobisz, polecam maty STP, Dynamat, Stinger 
_________________ Punto Evo 1,4 77KM B&Me, 5d Czarno-czerwony Progressive Mój czarnuch
|
|
Góra |
|
 |
gorbash |
#465887 Wysłany:
22 Kwi 2011, 20:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Popatrzylem na te maty...Patrze,ze grubsza sprawa z tym wygluszaniem...Rufus295 wygluszales swoj samochod?
|
|
Góra |
|
 |
rufus295 |
#465925 Wysłany:
22 Kwi 2011, 22:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
gorbash66 napisał(a): Rufus295 wygluszales swoj samochod?
Tylko drzwi przednie i klapę bagażnika, planuję jeszcze nadkola właśnie i bagażnik póki co.
_________________ Punto Evo 1,4 77KM B&Me, 5d Czarno-czerwony Progressive Mój czarnuch
|
|
Góra |
|
 |
gorbash |
#466198 Wysłany:
23 Kwi 2011, 15:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Jakich mat sam uzywales...Ciezko Ci pewnie powiedziec ile kg masz do przodu?Drzwi wydaja sie ciezsze??Podrzuciles mi wlasnie mysl,zeby bagaznik wygluszyc,klape no i nadkola...Nad drzwiami mysle...A orientujesz sie o tych sprejach usztywniajacych plastiki?Dziala to ustrojstwo w ogole?
|
|
Góra |
|
 |
rufus295 |
#466323 Wysłany:
23 Kwi 2011, 21:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Tutaj fotki moich drzwi ( niestety,druga warstwa mat która jest wewnątrz nie została uwieczniona na fotce  ). Dobre maty są dlatego też dość drogie, bo nie trzeba ich dawać nie wiadomo ile, żeby zaczęły spełniać swoje zadanie. Myślę że drzwi o jakieś 2-3kg są na pewno cięższe(przy zamykaniu słychać różnicę  ), ale tam nie tylko chodzi o naklejenie samych mat, ale o zrobienie zamkniętej komory dla głośników.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|