You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 08:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

Post #481629 Wysłany: 13 Cze 2011, 21:06; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czechowice-Dziedzice
To może kable od świec albo świece ja już niedawno wymieniłem i mam spokój :lol: :lol: :lol: :lol:

Post #481642 Wysłany: 19 Cze 2011, 16:50; 
 Temat postu:
Forumowicz

Miejscowość: Lublin
raczej to nie kable (gaz jest bardziej wymagający niż benzyna a on nie świruje), szykuje się wymiana pompki i filtra paliwa, bardzo mi się nie podobają dźwięki wydobywające się z pod tylnego siedzenia :( co wskazuje na pompkę (strasznie ciężko pracuje chyba już resztkami sił) jak wymienię to napiszę czy pomogło.

Ale pech to pech: wczoraj zauważyłem spory ubytek płynu chłodniczego okazało się że jeszcze jedna pompa jest do wymiany sika jak cholera- najlepsze że nie na wałku a na łączeniu między pompą a korpusem silnika :( mam chwilę zwątpienia w kropka..

[ Dodano: 19 Cze 2011 16:50 ]
Witam, dziś trochę pogrzebałem przy sprzęcie, okazało się że pompka pompuje ale jakoś mizernie. rozłączyłem kable pod spodem po przekręceniu kluczyka pompuje przez 2-3 sekundy potem przestaje. Przy pracy silnika na gazie pompuje dalej ale na przewodzie na powrocie ani kropli. Więc pytanie czy pompka ma pracować przez określony czas(tak jest u mnie) czy ma nabić określone ciśnienie po którym zawór otwiera się i oddaje paliwo do baku? Moim zdaniem zawór nie ma prawa się otworzyć jak nie ma ciśnienia i jeśli tak to winny jest niewydolny wkład pompki. Proszę o komentarz.. dzięki, pozdrawiam

Post #483172 Wysłany: 19 Cze 2011, 23:07; 
 Temat postu:
Puntomaniak

U mnie pompke paliwowa slychac non stop w aucie (caly czas pracuje).

Post #483778 Wysłany: 22 Cze 2011, 09:37; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Jeżeli silnik nie został odpalony to po przekręceniu kluczyka pompka wyłącza się po kilku sekundach. Jeżeli odpalisz silnik to będzie chodziła cały czas.

Jeżeli nie masz powrotu paliwa z silnika do zbiornika to najprawdopodobniej do silnika dochodzi za niskie ciśnienie.

W 80% przypadków winny jest zapchany filtr paliwa lub załamany przewód paliwowy.
10% stawiam na zapchaną siateczkę przez którą pompka zasysa paliwo ze zbiornika. A co za tym idzie syf w zbiorniku.(wyciągnąć pompkę i wyczyścić, spuścić paliwo i wytrzeć do sucha zbiornik nie pylącą szmatką bo w środku jest chropowaty i włókna ze szmaty zostaną na ściankach ponownie zapychając pompkę)

jest jeszcze opcja że coś z zaworem regulacji ciśnienia (o ile 1.1 takie coś ma) ale to mało prawdopodobne.

na końcu sprawdź ciśnienie na pompce u jakiegoś mechanika.

Post #488504 Wysłany: 07 Lip 2011, 21:24; 
 Temat postu:
Forumowicz

Miejscowość: Lublin
To jeszcze raz ja, mam nadzieję że to już ostatni raz.
Winna była pomka paliwowa, wkład mimo że działał ale był nie wydolny - 93zł godzinkę roboty i po dolegliwościach, niestety podczas wkładania pompy do zbiornika udało mi się wyłamać rurkę od podawania paliwa :-/ już miałem serce w przełyku. Po chwili namysłu zatkałem ten ułamany przewód i wywierciłem obok otwór w który wpuściłem elastyczny przewód wszystko połączyłem i jak narazie punciak śmiga

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)