raczej to nie kable (gaz jest bardziej wymagający niż benzyna a on nie świruje), szykuje się wymiana pompki i filtra paliwa, bardzo mi się nie podobają dźwięki wydobywające się z pod tylnego siedzenia

co wskazuje na pompkę (strasznie ciężko pracuje chyba już resztkami sił) jak wymienię to napiszę czy pomogło.
Ale pech to pech: wczoraj zauważyłem spory ubytek płynu chłodniczego okazało się że jeszcze jedna pompa jest do wymiany sika jak cholera- najlepsze że nie na wałku a na łączeniu między pompą a korpusem silnika

mam chwilę zwątpienia w kropka..
[ Dodano: 19 Cze 2011 16:50 ]Witam, dziś trochę pogrzebałem przy sprzęcie, okazało się że pompka pompuje ale jakoś mizernie. rozłączyłem kable pod spodem po przekręceniu kluczyka pompuje przez 2-3 sekundy potem przestaje. Przy pracy silnika na gazie pompuje dalej ale na przewodzie na powrocie ani kropli. Więc pytanie czy pompka ma pracować przez określony czas(tak jest u mnie) czy ma nabić określone ciśnienie po którym zawór otwiera się i oddaje paliwo do baku? Moim zdaniem zawór nie ma prawa się otworzyć jak nie ma ciśnienia i jeśli tak to winny jest niewydolny wkład pompki. Proszę o komentarz.. dzięki, pozdrawiam