|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 22:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
dariuszs860 |
#500927 Wysłany:
27 Sie 2011, 13:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 09 Lip 2009, Posty: 897 Pomógł: 15
|
Adas napisał(a): to moze zarobi na tym 1 tyś więcej niż na giełdzie..ale bierze same zadbane... Sam sprawdza w Konrysie,
Mało to się pokrywa z rzeczywistością, byłem, widziałem już kilka aut i sam i z kolegą który chciał kupić. Jak dla mnie to lipa i tyle. Kilka aut było malowanych, naprawianych na ramach itd. ale najbardziej rzucał się w oczy lakier, poprostu źle pomalowane.
_________________ Jeżeli Ci pomogłem kliknij "pomógł"
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Adas |
#500948 Wysłany:
27 Sie 2011, 16:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
|
Góra |
|
 |
KilkaSłodkichSłów |
#500988 Wysłany:
27 Sie 2011, 18:50; Temat postu: |
|
|
To pewnie zależy na jaki samochód się trafi i tak pewnie wszędzie jest, raz jest w dobrym stanie raz nie, chyba do tego trzeba mieć szczęście.
Dziękuje za cenne rady i pomoc, napewno skorzystam z nich 
|
|
Góra |
|
 |
dariuszs860 |
#501005 Wysłany:
27 Sie 2011, 20:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Może i to zależy od szczescia ja tam niewiem  Mówię to co widziałem
KilkaSłodkichSłów mam nadzieje ze Ci pomożemy w zakupie 
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#501015 Wysłany:
27 Sie 2011, 21:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
|
Góra |
|
 |
KilkaSłodkichSłów |
#501174 Wysłany:
28 Sie 2011, 22:02; Temat postu: |
|
|
Dziękuje za linka z autkiem, ale raczej za daleko jechać. Wolałabym raczej w województwie podlaskim. Pójdę za poradami pana Adam i Dariusza i tutaj poszukam ładnego Fiacika 
|
|
Góra |
|
 |
dariuszs860 |
#501175 Wysłany:
28 Sie 2011, 22:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
KilkaSłodkichSłów Jak najbardziej 
|
|
Góra |
|
 |
KilkaSłodkichSłów |
#501176 Wysłany:
28 Sie 2011, 22:18; Temat postu: |
|
|
[ Dodano: 28 Sie 2011 22:18 ]A gdzie szukaliście swoich samochodów albo z doświadczeń znajomych? I się sprawdziło, że były w dobrym stanie? He 
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#501179 Wysłany:
28 Sie 2011, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
ja szukałem od osoby prywatniej, unikając handlarzy i aut sprowadzanych, najlepiej od pierwszego właściciela i aby był krajowy, reszta to tylko oglądanie i sprawdzenie auta
|
|
Góra |
|
 |
dariuszs860 |
#501182 Wysłany:
28 Sie 2011, 22:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Ja tam kupiłem od kolegi  A wracając do tematu to dla mnie może być i od handlarza i sprowadzony, wg mnie i tylko mnie to kwestia obejrzenia i sprawdzenia auta 
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#501183 Wysłany:
28 Sie 2011, 22:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
ta na dobrych autach nie rozpitych które są sprowadzane handlarz nie zarobi, wiec raczej coś musi być z nimi nie tak
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#501239 Wysłany:
29 Sie 2011, 09:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Dokładnie, sprowadzany = rozbity, bo osoba ściągająca to nie samarytanin, ceny za granicą są wyższe, co jest logiczne, do tego dochodzą różne opłaty, a mimo to jeszcze trzeba na tym aucie zarobić, więc zarabia się jedynie na tanio kupionym i tanio naprawionym rozbitku.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
KilkaSłodkichSłów |
#501241 Wysłany:
29 Sie 2011, 09:40; Temat postu: |
|
|
Ja też obawiam się autokomisów i sprowadzanych, najlepiej by było od znajomych, ale jak już się nie ma innego wyjść, to w ostateczności trzeba pojeździć po autokomisach itp.. A nóż się trafi coś całkiem dobrego. Choć znam wiele przypadków, gdzie z autokomisu czy sprowadzony był ok..takie mieszane odczucia..W każdym bądź razie pojeżdżę i poszukam i zdam recenzje. Ciekawe czy pokryją się z Waszymi odczuciami i spostrzeżeniami 
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#501243 Wysłany:
29 Sie 2011, 09:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
KilkaSłodkichSłów napisał(a): Choć znam wiele przypadków, gdzie z autokomisu czy sprowadzony był ok..
Nie, nie OK, był tak szurnięty/naprawiony, że nikt tego nie znalazł.
Sprowadzanie całego auta np. z Niemcowni jest zwyczajnie bez sensu, z punktu widzenia handlarza.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
KilkaSłodkichSłów |
#501244 Wysłany:
29 Sie 2011, 09:56; Temat postu: |
|
|
Michał pewnie masz racje, ale dla takiego laika samochodowego jak ja i pewnie wielu innych to jak dobrze zakamuflowana usterka to i będzie ok. A w autokomisach najczęściej są sprowadzane 
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#501245 Wysłany:
29 Sie 2011, 10:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Dlatego ja osobiście polowałbym albo od osób prywatnych, jeśli chodzi o konkretny model, np. Punto, albo po znajomych polować na okazję, niezależnie od marki.
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#501256 Wysłany:
29 Sie 2011, 10:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
buladag napisał(a): Dlatego ja osobiście polowałbym albo od osób prywatnych
dokładnie, najlepiej krajowe
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#501435 Wysłany:
29 Sie 2011, 21:33; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Ruda Slaska Rejestracja: 29 Sie 2011, Posty: 12
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#501466 Wysłany:
29 Sie 2011, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Świętochłowice Rejestracja: 23 Wrz 2010, Posty: 210
|
amber87 Przede wszystkim bardzo ciężko stwierdzić coś jednoznacznie po zdjęciach... Nie wiem czy to pierwsze żółte Punto nie ma troszkę zmatowiałego lakieru, ale może po prostu tak to na monitorze widać.
Jeśli chodzi o srebrny egzemplarz to ma źle spasowany schowek przed pasażerem, ale to drobiazg. Zdjęcia są troszkę niewyraźne i nie wiem, czy aby czasem drzwi od kierowcy nie są źle spasowane z błotnikiem.
Natomiast czerwony ma automatyczną skrzynię biegów - nie wiem jak one się sprawują, ja do takich aut podchodzę z rezerwą. Ale może ktoś na forum miał do czynienia z takim egzemplarzem i więcej ode mnie powie.
Ogólnie jakichś poważnych wad ja na zdjęciach nie zobaczyłem, ale z doświadczenia wiem, że czasem na zdjęciach auto jest cud-miód a jak się podejdzie do niego to wychodzą na jaw poważne wady.
Ogólnie ja od siebie powiem, że nie ma co się bać aut, które miały w swojej historii jakieś drobne kolizje, pod warunkiem, że podłużnice są proste, nieruszane i naprawa jest dobrze zrobiona. To samo dotyczy się elementów malowanych - no chyba że widać różnice w odcieniu, śmieci pod lakierem itp... Radziłbym Ci też podchodzić do kupna bez emocji (ale wiadomo, to ciężkie) i jeśli tylko jest możliwość, to dany egzemplarz, który Cię już poważnie zainteresuje sprawdzić na stacji diagnostycznej.
To takie moje sugestie i rady, na pewno ktoś jeszcze z większą wiedzą ode mnie Ci pomoże 
_________________ Fiat Punto II 1,2 8V rocznik 2000
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#501480 Wysłany:
29 Sie 2011, 22:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
automatów było mało u nas sprzedanych, więc przy jakiejś awarii skrzyni koszt jej naprawy może być duży, czasem ludzie sprzedają auta jak zaczyna coś szwankować więc tu należy sprawdzić czy wsio dobrze działa, a ze Śląska to jest baarrdzooo liczna ekipa, wystarczy spojrzeć na relacje ze spotów 
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#501484 Wysłany:
29 Sie 2011, 22:58; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dziekuje za opinie Krzysiu
no coz to znowu jestem daleko w lesie...a ogladam juz auta na necie chyba z miesiac?! po prostu sama sobie z tym nie poradze i bede bez niczego. Ciezko mi szukac bo ja patrze glownie tak.. wizualnie i emocjonalnie, przyznaje sie  i przez to moge kupic bubla. Zalezy mi aby nie kupic jakiegos truposza, by byl krajowy z w miare bogatym wyposazeniem i wzglednym przebiegiem. Nie wiem co robic bo sie boje ze kupie cos co bedzie mi tylko stwarzac problem i bede do niego dokladac [ Dodano: 29 Sie 2011 22:58 ]wojtass18 napisał(a): automatów było mało u nas sprzedanych, więc przy jakiejś awarii skrzyni koszt jej naprawy może być duży, czasem ludzie sprzedają auta jak zaczyna coś szwankować więc tu należy sprawdzić czy wsio dobrze działa, a ze Śląska to jest baarrdzooo liczna ekipa, wystarczy spojrzeć na relacje ze spotów 
Chlopaki nie sadzilam ze bedzie tak szybki odzew - dziekuje  glupio mi bylo napisac ale stwierdzilam ze co tam.. nikt jak Wy lepszego pojecia na ten temat nie ma
No coz pozostaje mi znalesc kogos kto z checia pomoze, oczywiscie nie za darmo ale bede miala przynajmniej pewnosc i mniejszy stres 
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#501494 Wysłany:
29 Sie 2011, 23:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
masz pytania pisz i niech Ci nie będzie głupio  po to forum powstało abyśmy sobie pomagali nawzajem
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#501500 Wysłany:
30 Sie 2011, 00:07; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
super, dzieki
Bede tu zagladac czesto  bo niestety w tym temacie to jestem zielona, a zalezy mi bo nie po to robilam prawko zeby je miec w kieszeni tylko i jezdzic tramwajem  Moze znajde na necie znow cos co spodoba mi sie to wpadne po rade tu do Was  albo "upoluje"  kogos kto by mi pomogl w znalezieniu dla mnie punciaka i zakupie  pozdrawiam cieplo
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#501501 Wysłany:
30 Sie 2011, 00:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Świętochłowice Rejestracja: 23 Wrz 2010, Posty: 210
|
amber87 Te auta, które pokazałaś wcale nie są do odrzucenia!  Ja bym jednak zrezygnował z wersji z automatem. Dopiero teraz otwarło mi się to ostatnie ogłoszenie z srebrnym Puntem z Gliwic. Moim skromniusienkim zdaniem, jest ono warte uwagi - cena wprawdzie nie jest niska, ale auto pochodzi o 1-szego właściciela i na zdjęciach wygląda całkiem całkiem. Ale wiadomo - to tylko zdjęcia 
_________________ Fiat Punto II 1,2 8V rocznik 2000
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#501503 Wysłany:
30 Sie 2011, 00:27; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Krzysiek Ty to widze sie dobrze znasz i jestes sasiad
No to moze z moim zmyslem nie jest tak zle  . Wiecie moje mysli kraza glownie wokol tego ostatniego sreberka ale i tego pierwszego slonca  najbardziej chcialabym czarne ale ciezko to wszystko zgrac - cos za cos
Za tydzien bede w Polsce to na zywo moze cos w koncu zobacze? poki co moze cos jeszcze lepszego przez ten tydzien sie trefi no i licze na Wasze wsparcie  .
przepraszam za brak polskich znakow - tu gdzie aktualnie jestem nie dzialaja 
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|