|
Obecny czas: 13 Cze 2025, 12:07
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
wojtass18 |
#491053 Wysłany:
16 Lip 2011, 19:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
na pewno zwróć uwagę na progi widzę że są zabezpieczone jakimś mazidłem i nie jest to orginalne, sam tak zrobiłem jak miałem odpryski  wiec albo zabezpieczone albo coś grubszego może być ukryte
|
|
Góra |
|
 |
|
|
marioskarpa |
#491158 Wysłany:
17 Lip 2011, 10:04; Temat postu: |
|
 |
GPS |
 |
Imię: mario
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Miasto Królów Polskich Rejestracja: 07 Lis 2008, Posty: 2783 Pomógł: 2
|
dmsalome jak kupisz i bedziesz na jakims spocie to obczaimy autko 
_________________ Była biała kropka mk2 1.2 jest niebieska szybsza kropka jtd 
check >> topic12808-925.html << check
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#491193 Wysłany:
17 Lip 2011, 12:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Świętochłowice Rejestracja: 23 Wrz 2010, Posty: 210
|
jaskun_zajcev Na pewno ma też nieoryginalną tylną wycieraczkę  Poza wspomnianymi progami ja mam ciężko na zdjęciach cokolwiek wypatrzeć. Musisz dokładnie go pooglądać, najlepiej w dobrym świetle to wypatrzysz, czy na lakierze nie ma śladów powtórnego lakierowania. Dobrze też byłoby sprawdzić spód, przede wszystkim czy podłużnice są proste, nieruszane.
_________________ Fiat Punto II 1,2 8V rocznik 2000
|
|
Góra |
|
 |
Murinio |
#491887 Wysłany:
20 Lip 2011, 11:20; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam na imie Michał, 18 lat:)
W obecnej chwili znajduję się w Niemczech. Pracuję tutaj razem z tatą na czas wakacji. Mam zamiar kupic Punto 1.2 8 lub 16 V. Proszę nie sugerowac się wiekiem.;p Autko ma sluzyc do normalnej, ekonomicznej jazdy, a nie do wyscigów na 1/4 mili przez wiejskie uliczki;)
Wiem ile kosztują opłaty w PL, wykupienie tablic exportowych itd.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=3
-Pęknięciem i zadrapaniem zajmie się mój kol., więc proszę się tym nie sugerowac. Jak dla mnie trochę duży przebieg. Gosc napsial, ze cena do negocjacji, więc mysle, ze za 1000 eu. pójdzie.;p
-tutaj znów dziwnie mały przebieg.
Tata ma tutaj znajomego mechanika, który pojedzie z nami po to autko jakbym się juz zdecydował, więc jako takie spr. silnika będzie miało miejsce:P
Z góry dzięki wielkie za rady. POZDRAWIAM:)
|
|
Góra |
|
 |
And |
#492749 Wysłany:
24 Lip 2011, 01:21; Temat postu: Kupno Punto II JTD |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andrzej
Wersja: Sporting
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Opole Rejestracja: 24 Lip 2011, Posty: 119 Pomógł: 1
|
Witam wszystkich,
Poszukuję Punto z silnikiem JTD, klimatyzacją, około rocznika 2002, ale do rzeczy...
Znalazłem na aukcjach takie oto sztuki:
http://otomoto.pl/show/?id=C17806234
http://www.kup-auto.pl/opis.php?id=278604&s=1&o=
Jak widać, ten pierwszy trochę kombinowany (tuning). Nie wiem czy pakować się w coś takiego
drugi natomiast, wydaje się "normalny"
Czy ktokolwiek z Was oglądał może na żywo?
Czy możecie cokolwiek powiedzieć na podstawie tych kilku marnych zdjęć? (wysłałem maila z prośbą o więcej fotek).
Pewnie ktoś zapyta... dlaczego czarne i trzydrzwiowe?... bo cholernie mi się takie podoba  jak nie znajdę takiego to będę szukał innych kolorków
pozdrawiam i mam nadzieję wkrótce dołączyć do szerokiego grona użytkowników Punto 
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#492775 Wysłany:
24 Lip 2011, 10:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 5d
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: bialystok(coraz rzadziej) warszawa(przewaznie) Rejestracja: 26 Mar 2007, Posty: 1616 Pomógł: 3
|
heh,
temat istnieje jaki kupie PII 
_________________ byl punto II dynamic 1.2 (8V) 2002 czerwony bo najszybszy  topic18886.html
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#492778 Wysłany:
24 Lip 2011, 10:47; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
And |
#492846 Wysłany:
24 Lip 2011, 16:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Ok, sorry za nietrafiony temat..
coś na temat samochodów możecie napisać?
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#492859 Wysłany:
24 Lip 2011, 16:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
ten z kup-auto ma jeden reflektor zaparowany więc na SKP powinni się przyczepić (albo zamiennik, albo ktos wstawił starą lampę z przed 2001r która nie miała odpowietrzników jeszcze), z tyłu ma lampy z Punto po FL a w środku na airbag'u kierowcy jest znaczek okragły, a takie występowały chyba równiez po FL dopiero.
Ten drugi z otomoto trochę przysyfiony, co do blacharki to na czarnym kolorze cięzko cos powiedzieć po zdjęciach.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
And |
#492974 Wysłany:
25 Lip 2011, 01:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Dzięki Michał, rzeczywiście w Punto z kup-auto, jest kilka elementów, które dają do myślenia. Widzisz, będąc laikiem w sprawach Punto, nawet nie wiedziałem, że lampy są nie z tej wersji.
Natomiast ten drugi, nie wygląda mi na usyfionego.. raczej odpicowanego
Jako, że będę przejeżdżał za parę dni niedaleko tego Punto: http://otomoto.pl/fiat-punto-C19628628.html więc postanowiłem, że podjadę pooglądać. Czy coś nietypowego rzuca Wam się w oczy? Chociaż po tym przebiegu można podejrzewać jakiś wałek 
|
|
Góra |
|
 |
xONx |
#492980 Wysłany:
25 Lip 2011, 02:39; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
And napisał(a):
tapicerka w środku wydaje się brudna
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#492991 Wysłany:
25 Lip 2011, 09:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
And napisał(a): nawet nie wiedziałem, że lampy są nie z tej wersji
Tzn to nie jest przesądzone, ale trzeba by się bliżej przyjżeć datownikom na reflektorze i czy jest to oryginał czy nie (oryginał musi mieć u góry klosza wybity napis "Valeo by /F/I/A/T/")
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
And |
#493034 Wysłany:
25 Lip 2011, 14:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
xONx napisał(a): And napisał(a): tapicerka w środku wydaje się brudna
Coś tam widać na tylnej kanapie, ale nie jestem pewien, czy to nie wina aparatu. Mimo wszystko, auto prawie 10-cio letnie ma prawo być brudne
Z kolei część siedziska tej kanapy wydaje się być zapadnięta, albo mi się wydaje..
A porównywał może ktoś z Was wersje 3 i 5-cio drzwiowe pod względem ilości miejsca z tyłu? Siedziałem wczoraj w wersji 3 drzwiowej i oczywiście ustawiłem sobie fotel tak, żeby było mi wygodnie (mam 185cm). Niestety z tyłu nikt by już za mnie nie wsiadł  Czy w wersji 5cio drzwiowej jest tak samo czy może jest parę cm więcej? Gdzieś czytałem, że bagażnik jest o parę lirów większy, może również przestrzeń pasażerska jest delikatnie większa?
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#493035 Wysłany:
25 Lip 2011, 14:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#493036 Wysłany:
25 Lip 2011, 15:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: bialystok(coraz rzadziej) warszawa(przewaznie) Rejestracja: 26 Mar 2007, Posty: 1616 Pomógł: 3
|
And napisał(a): xONx napisał(a): And napisał(a): tapicerka w środku wydaje się brudna Coś tam widać na tylnej kanapie, ale nie jestem pewien, czy to nie wina aparatu. Mimo wszystko, auto prawie 10-cio letnie ma prawo być brudne Z kolei część siedziska tej kanapy wydaje się być zapadnięta, albo mi się wydaje.. A porównywał może ktoś z Was wersje 3 i 5-cio drzwiowe pod względem ilości miejsca z tyłu? Siedziałem wczoraj w wersji 3 drzwiowej i oczywiście ustawiłem sobie fotel tak, żeby było mi wygodnie (mam 185cm). Niestety z tyłu nikt by już za mnie nie wsiadł  Czy w wersji 5cio drzwiowej jest tak samo czy może jest parę cm więcej? Gdzieś czytałem, że bagażnik jest o parę lirów większy, może również przestrzeń pasażerska jest delikatnie większa?
nie wiem czy jest wiekszy w srodku, ale przestrzen bagazowa wieksza w wersji 5 drzwiowej o jakies 30 litrow. Ja tez siadam jak mi wygodnie ale z tylu ktos sie tam jezszcze zmiesci 
_________________ byl punto II dynamic 1.2 (8V) 2002 czerwony bo najszybszy  topic18886.html
|
|
Góra |
|
 |
And |
#493689 Wysłany:
27 Lip 2011, 19:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Panowie, nadal drążę temat...
Mam na oku takie Punto: http://otomoto.pl/fiat-punto-C19997923.html
Jak myślicie, warto jechać 300km?
Trochę dziwne, że w tym roczniku parują lampy, więc może miał jakąś przygodę, no ale to by trzeba było sprawdzić na miejscu. Coś Wam rzuca się w oczy?
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#493692 Wysłany:
27 Lip 2011, 20:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Wygląda całkiem przyzwoicie na tle tego co wisi na allegro. Jedyne co wygląda podejrzanie to nadkole od strony pasażera przednie, ale może to kwestia zdjęcia.
|
|
Góra |
|
 |
marioskarpa |
#493694 Wysłany:
27 Lip 2011, 20:15; Temat postu: |
|
 |
GPS |
 |
Imię: mario
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Miasto Królów Polskich Rejestracja: 07 Lis 2008, Posty: 2783 Pomógł: 2
|
fajna wersja, z checia bym zamienil swojego, mimo iz moj kolorek ma fajniejszy 
_________________ Była biała kropka mk2 1.2 jest niebieska szybsza kropka jtd 
check >> topic12808-925.html << check
|
|
Góra |
|
 |
jaskun_zajcev |
#493729 Wysłany:
27 Lip 2011, 21:48; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Jelenia Góra Rejestracja: 27 Cze 2011, Posty: 7
|
Dobrze sprawdź auto. Świetnie jakbyś dysponował miernikiem lakieru - nawet taki z allegro magnesowy za 30 zł.
Ja oglądałem bardzo podobny. Niby wszystko okej (nawet wręcz za bardzo bym powiedział). Jak go zacząłem sprawdzać miernikiem to się sprzedający przyznał, że był uderzony przód i prawy tył.
oto link:
http://otomoto.pl/fiat-punto-1-2-16v-80 ... 48520.html
cena bardzo wysoka jak na ten rocznik, a tu prosze jaka przygoda
pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
And |
#493759 Wysłany:
27 Lip 2011, 23:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Kupiłem niedawno taki właśnie tani miernik za 30zł i testowałem go na Punto kolegi  miernik potwierdził szpachlę na prawym błotniku  biorę ze sobą kompa, jak uda mi się go podpiąć to będzie spoko. Mimo wszystko znalazłem, że niedaleko (na tej samej ulicy) jest ASO Fiata, więc tam pojadę sprawdzić.
Tak jak wspomniał buladag, prawa strona rzeczywiście wygląda na ruszoną. Przód błotnika nie schodzi się równo z linią od maski (nad reflektorem), no i ta szczelina wygląda na szerszą niż być powinna. Mimo to, jadę go jutro zobaczyć na żywo. Jestem po rozmowie tel. ze sprzedającym. Normalna, konkretna rozmowa, bez cwaniactwa i buractwa ze strony sprzedającego
zobaczymy...
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#493770 Wysłany:
27 Lip 2011, 23:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
And Na moje oko to ogólnie przedni zderzak nie jest dokładnie spasowany z lampami, co wraz z zaparowanymi reflektorami może sugerować, że coś tam się działo. Ale mogę się mylić, to tylko zdjęcie...
|
|
Góra |
|
 |
And |
#493775 Wysłany:
28 Lip 2011, 05:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Oczywiście, biorę pod uwagę to, że auto mogło mieć przygodę z przodu. Na pewno sprawdzę to dokładnie. Zobaczę, czy lampy są oryginalne oraz mocowania lamp i innych elementów. Ogólnie, to chciałbym zajrzeć pod maskę, czego sprzedający nie ujawnił na zdjęciach  kto wie, co tam może być... jak się okaże, że jakieś druciarstwo, to pakuję się i wracam. Jeśli będzie ok, to za te lampy będę chciał zbić z ceny  ogólnie to one i tak są do wymiany..
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#493898 Wysłany:
28 Lip 2011, 20:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
And Wiadomo, bardzo dużo aut jest po jakichś przygodach. Moim zdaniem najważniejsze żeby podłużnice były nieruszane bo jest to jednak element szkieletu auta... Na wszelkiego rodzaju obcierki można przymknąć oko (sam u siebie mam parę elementów ponownie malowanych), no chyba że jest to robota spartaczona i wszystko krzywo złożone itp...
|
|
Góra |
|
 |
And |
#493988 Wysłany:
29 Lip 2011, 10:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Więc tak... mimo że samochód ma kilka rzeczy do zrobienia, postanowiłem, że zaopiekuje się nim
Miałem okazję podjechać nim do ASO Fiata, gdzie sprawdziliśmy go na kompie (byłem przy tym i widziałem co komp wyświetla), wywaliło 1 błąd.. żarówkę prawego reflektora. Sprzedający wymienił to, płacąc za żarówkę. Sprawdzaliśmy parametry silnika, pokrywały się z parametrami oczekiwanymi. Zawieszenie.. tutaj aż sam się zdziwiłem. Jednak jak auto całe swoje życie jeździ po dobrych drogach, to jest różnica. Autko sztywne, nie wytłuczone, nie skrzypi, nie stuka.. póki co  pewnie na naszych drogach szybko wyjdzie.
Wracając do domu, przetestowałem go na trasie (300km) i jestem pod wrażeniem prowadzenia tego samochodu. Przez 13 lat jeździłem w życiu wieloma samochodami, ale kurde fajnie trzyma się ten fiacik
Mam nadzieję, że jak go trochę doinwestuję (sprzęgło, rozrząd itp.) to odwdzięczy mi się przyjemną i bezawaryjną jazdą.
Miło mi dołączyć do grona posiadaczy Punto [beer] 
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#493998 Wysłany:
29 Lip 2011, 11:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
No to teraz przedstaw ładnie auto w odpowiednim dziale i ciesz się jego eksploatacją. A co do prowadzenia Punta - to ja mam takie same odczucia, auto przyjemnie i lekko się prowadzi, a przy tym jest naprawdę wygodne.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|