|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 20:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
KilkaSłodkichSłów |
#501550 Wysłany:
30 Sie 2011, 10:53; Temat postu: |
|
|
To prawda, pisz śmiało Aneto, chłopcy potrafią pomóc  mi też najbardziej się podoba ten srebrny 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dariuszs860 |
#501558 Wysłany:
30 Sie 2011, 11:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 09 Lip 2009, Posty: 897 Pomógł: 15
|
KilkaSłodkichSłów napisał(a): potrafią pomóc
Pewnie, zawsze 
_________________ Jeżeli Ci pomogłem kliknij "pomógł"
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#502229 Wysłany:
01 Wrz 2011, 20:29; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Ruda Slaska Rejestracja: 29 Sie 2011, Posty: 12
|
Bardzo mnie ta chec pomocy cieszy
Wiecie co od jakis 2 tygodni przygladam sie tez temu punto http://tablica.pl/oferta/fiat-punto-kra ... DguPh.html
co myslicie?
wlascicel ciagle ponawia ogloszenie, bo pilnie - niby wszystko fajnie ale zniecheca mnie ten pomalowany lewy bok auta - niby niegrozne spotkanie z brama ?!
na powaznie to biore tego srebrnego kropka, ogloszenie aktualne wiec w przyszlym tyg pojade je zobaczyc o ile bedzie jeszcze taka szansa. Mam tylko nadzieje ze wlasciciel ewentualnie zejdzie z ceny bo martwi mnie brak opon na zime wiec czekalby mnie kolejny koszt no i ubezpieczenie i przeglad ma do grudnia. Tylko czy on bedzie az tak chcial negocjowac ze mna to nie wiem
Wogole to jak na pierwsze autko to myslicie dobry wybor? Jestem strasznie podekscytowana, z jednej strony boje sie ze zrobie mu krzywde, poobijam a z drugiej chcialabym cos bezpiecznego bo dopiero zaczynam to Wiecie  oczywiscie bede o niego bardzo dbac i uwazac
Pewnie jest wiekszy niz elkowa Yariska wiec moze mi byc ciezko go ogarnac na poczatku 
|
|
Góra |
|
 |
KilkaSłodkichSłów |
#502344 Wysłany:
02 Wrz 2011, 14:48; Temat postu: |
|
|
Ładny jest ten czarny, aczkolwiek dla mnie za bardzo wyczyszczony.  I to jest podejrzane, ale to moje zdanie. Najlepiej obejrzyj go w real z jakąś osobą, która się zna na usterkach itp. lub też jedź na stacje diagnostyczną, chociaż tam nie zawsze mówią szczerze. Z tym pomalowaniem boku to jest tak, że nie kupisz super idealnego auta, każdy będzie miał jakąś wadę, więc da się na to przymrużyć oko, oczywiście jeśli to jest te "niby nie groźne spotkanie z bramą". Jedź obejrzyj w real, to jest najlepsze wyjście.
Negocjować ceny zawsze można, jeśli ładnie się uśmiechniesz, to na pewno dla sympatycznej kobiety cena okaże się niższa. Więc tego się nie bój, tylko do boju, przynajmniej będziesz wiedziała, że spróbowałaś.
A samochodzik jest fajny, mały i dobrze się prowadzi, więc pasuje do pierwszego kierowcy. Jeśli będziesz o niego dbać, to autko odwdzięczy się tym samym. Jest warty uwagi, moim zdaniem.
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#502356 Wysłany:
02 Wrz 2011, 16:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Świętochłowice Rejestracja: 23 Wrz 2010, Posty: 210
|
To czarne Punto jest po prostu ładnie umyte do ogłoszenia, nie miało raczej robionego tzw. car detailingu czy coś  Jeśli bok faktycznie był tylko przemalowany i jest to zrobione dobrze i estetycznie, to nie ma problemu. Brakuje mu ale listwy na drzwiach kierowcy  Trzeba by sprawdzić przede wszystkim podłużnice, czy są proste i nieruszane - to najlepiej zrobić właśnie na stacji diagnostycznej. Przy oględzinach trzeba zobaczyć, czy poszczególne elementy są dobrze spasowane, szczeliny równe itp. Warto też zwrócić uwagę czy drzwi podczas otwierania nie haczą o błotnik - kiedyś oglądając jedno auto właśnie na takie coś się natknąłem. Może to świadczyć, że było robione więcej niż tylko przemalowywanie.
Ogólnie Punto II to moim zdaniem dobre auto zarówno na początek, jak i nieco później  Ciche w środku, całkiem wygodne i obszerne jak na auto miejskie, przyjemnie się prowadzi i ładnie wygląda  Oczywiście ma swoje wady, jakieś niedoróbki czy coś, jak w każdym używanym aucie coś czasem trzeba wymienić, ale to normalka 
_________________ Fiat Punto II 1,2 8V rocznik 2000
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#502509 Wysłany:
03 Wrz 2011, 00:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 5d
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: bialystok(coraz rzadziej) warszawa(przewaznie) Rejestracja: 26 Mar 2007, Posty: 1616 Pomógł: 3
|
e tam,
lakierowany jeden element to pikus, moj to prawie juz kameleon 
_________________ byl punto II dynamic 1.2 (8V) 2002 czerwony bo najszybszy  topic18886.html
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#503090 Wysłany:
05 Wrz 2011, 19:18; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witajcie znowu, niedługo będziecie mnie mieć dość
w sobote jadę zobaczyc tego srebrnego o którym tu pisaliśmy
Jednak po drodze wpadły mi w oko jeszcze 2 okazy!! jak myślicie - warto tez jechać je zobaczyć? Wy to od razu widzicie to czego nie widzę ja
1. http://allegro.pl/show_item.php?item=1806742798
ten jest wypasiony, tylko czy ta cena w stosunku do rocznika nie jest za duza? i czy nie za dużo elektroniki? może to zbędne raczej? ale wizualnie mmm
2 http://otomoto.pl/fiat-punto-C20513379.html
ten tez podoba mi się no i młodszy jest  tylko wydaje mi się jakiś taki na tych zdjęciach.. "blady" ?
Ja chyba zbyt emocjonalnie do tego podchodzę
Nie wiem na co zwrócić szczególną uwagę i o co sprzedawcy przy zakupie auta pytać 
|
|
Góra |
|
 |
slimaq |
#503098 Wysłany:
05 Wrz 2011, 19:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 16 Kwi 2010, Posty: 234
|
amber pytaj o same konkrety czyli czy to pan/pani widnieje w dowodzie jako właściciel a nie wójek ciotka itd. O lakierowanie, które elementy, a przede wszystkim jedź oglądać z kimś kto ostudzi zapał i spojrzy na auta chłodnym okiem. Polecam na youtubie są poradniki autoświata jak kupować auto.
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#503124 Wysłany:
05 Wrz 2011, 21:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Pierwszy jest rzekomo wzbogacony o pakiet Abartha - a tymczasem zderzaki są normalne z tego co widzę, nie orientuję się jak to wygląda ze spojlerem i progami, czy są serio abarthowskie, czy jakaś podróba. Trochę mu jakby opada przedni zderzak, nie wydaje wam się?
Co do drugiego - z zewnątrz ja na zdjęciach nie widzę nic niepokojącego. W środku natomiast jest niezbyt ładnie wyglądające obszycie kierownicy  A tak na poważnie - mnie zaniepokoiła kontrolka sterownika silnika - powinna dość szybko zgasnąć, a tymczasem ona się świeci. Wątpię, że ktoś tak od razu bardzo szybko zrobił zdjęcie jednocześnie załączając wspomaganie CITY i światła... Uszkodzony jest chyba nieco pedał hamulca, ale to drobnostka. Radziłbym przy oględzinach zajrzeć pod pokrowce, w jakim stanie jest tapicerka
Ogólnie ja bym jechał obejrzeć te auta, tym bardziej, że sama jesteś z Rudy to masz blisko do tego czarnego. No ale zawsze trzeba uważnie oglądać i tak jako kolega wyżej napisał, lepiej jechać z kimś kto będzie studził zapał. Ja sam wiem po sobie, że jak kupowałem dla siebie Punto to z emocjami, a jak dla znajomych oglądałem auto to spokojniej przetrzepałem wszystko w aucie 
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#503142 Wysłany:
05 Wrz 2011, 21:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#503178 Wysłany:
06 Wrz 2011, 08:08; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
No wiedziałam że na Was można liczyć
Pojadę z znajomym od kolezanki mechanikiem to myślę że on spojrzy na to bez emocji, a nie to co ja
Odezwę się w przyszłym tygodniu i zdam relacje, trzymajcie kciuki  moze bede miec swojego kropka! 
|
|
Góra |
|
 |
marioskarpa |
#503185 Wysłany:
06 Wrz 2011, 09:33; Temat postu: |
|
 |
GPS |
 |
Imię: mario
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Miasto Królów Polskich Rejestracja: 07 Lis 2008, Posty: 2783 Pomógł: 2
|
osobiscie ten sporting fajniejszy, w zderzaku brakuje kratek, z jakis pwoodów, trzabyloby sie dokladniej oblukac, no cena spora jak na 01 ale ma felgi, i zupelnie inny silnik, moze i 1.2 60KM z czarnego bedzie po miescie mniej palic, ale w trasie napewno ten sporting zejdzie niżej. W srodku czarny nie porywa jak na ten rok, u siebie mam ładniej, chodzi mi o góre wykonczenie na drzwiach, ciekawe jak pod ta "obszyta" kierownica wyglada sama kieorwnica jak na taki przebieg, czarny nie ma klimy, takze musisz pomyslec noi dokladnie zobaczyc, ogladnac, przejechac sie tymi egzemplarzami, napewno w sportingu siedziec sie bedzie inaczej nizeli w zwyklym fotelu punto dwa, noi przy testach w pierwszym wlaczysz klime, o ile bedzie dzialac a czego czarny nie moze ci zaoferowac 
_________________ Była biała kropka mk2 1.2 jest niebieska szybsza kropka jtd 
check >> topic12808-925.html << check
|
|
Góra |
|
 |
skoti |
#503227 Wysłany:
06 Wrz 2011, 13:20; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#503268 Wysłany:
06 Wrz 2011, 15:21; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Damian
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 5496 Pomógł: 26
|
Cytuj: poduszka pasażera jakoś się otwiera jest to normalne ?
Chodzi Ci o to, że prawy górny róg troszkę odstaje od deski? Raczej normalne, w kilku puntach tak widziałem. U mnie też tak jest, a poduszka oryginalna, nie wystrzelona.
|
|
Góra |
|
 |
everfbc |
#503299 Wysłany:
06 Wrz 2011, 17:01; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam.
Ostatnio edytowany przez everfbc 07 Wrz 2011, 12:50, edytowano w sumie 2 razy
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#503317 Wysłany:
06 Wrz 2011, 18:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
everfbc Przy oględzinach tradycyjnie - nie będę się rozpisywał - standardowo całe nadwozie pooglądać, odgiąć uszczelki itp... Ja też często przypatruję się co jest pod klapką wlewu paliwa, bo tam czasem widać granice między starym i nowym lakierem  Jeśli chodzi o srebrne Punto, to moim zdaniem cena jest do zbicia, za 8 tys ja bym wziął - jeśli oczywiście książka serwisowa jest prowadzona i auto będzie w dobrym stanie. Ja rok temu za 10-letnie Punto dałem 7,5 tys, ale musiałem od zaraz pozbyć się wycieków oleju 
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#503476 Wysłany:
07 Wrz 2011, 14:24; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
buladag napisał(a): nie, to nie są progi od Abarth.
Krzysiu, buladag - Czyli myślicie że ten sporting to jakaś podróba jest? czy jak to rozumieć? lepiej się nim nie interesować bo nie wiadomo co to?  .
Tyle że, on mi się bardziej podoba niż ten srebrny jak na złość  .
Jesli chodzi o klimę to u mnie aż tak istotna nie jest i nie musi na siłę być bo lubię w aucie czuć wiatr we włosach
Czuje że ze mną to będzie problem  bede wybrzydzać bo jednak kwestia wizualna jest dla mnie baardzo istotna a to przecież w praktyce najważniejsze nie jest tylko to jak będzie się kropek sprawować.
Tak w ogóle dziękuję Wam za wszelkie sugestie i za zainteresowanie 
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#503479 Wysłany:
07 Wrz 2011, 15:47; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
Punto 2 nie było abartów tylko pakiety stylistyczne abarth które można było dokupić, a te progi nie są abarha tylko mają doklejony znaczek
|
|
Góra |
|
 |
RallyKrzysiek |
#503499 Wysłany:
07 Wrz 2011, 18:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
amber87 Ja jednak bym radził Ci skupić się na znalezieniu egzemplarza w dobrym stanie, pomijając to co bardziej Ci się podoba. No chyba, że jakiś kolor kompletnie Ci nie leży  Bo generalnie Punto dość łatwo idzie sobie dopieścić i dokupić jakieś elementy typu alufelgi, lakierowane zderzaki, inna deska rozdzielcza itd... I tak będzie to tańsze niż kupienie ładnego trupa, do którego ciągle trzeba będzie nowe części kupować...
|
|
Góra |
|
 |
skoti |
#503563 Wysłany:
07 Wrz 2011, 20:23; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
amber87 ten z Katowic został już sprzedany tak samo jak srebrne punto z Gliwic wiem bo sam się nimi interesowałem
|
|
Góra |
|
 |
amber87 |
#503630 Wysłany:
08 Wrz 2011, 08:27; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
tak wiem juz niestety, wczoraj popoludniu dzwonilam, ktoś był szybszy. jestem od kogoś uzalezniona i nie mogę jechac od razu.
Ale ten sporting to strasznie szybko poszedł!
Nic szukamy dalej nie ma co się poddawać, widocznie tak miało być! 
|
|
Góra |
|
 |
skoti |
#503684 Wysłany:
08 Wrz 2011, 13:50; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
|
Góra |
|
 |
abadoniusz |
#503797 Wysłany:
08 Wrz 2011, 20:53; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam.
Nowy na forum jak i w temacie aut. Interesuje mnie zakup Punto II lub II FL, przeglądając allegro zainteresował mnie ten egzemplarz http://otomoto.pl/fiat-punto-punto-wspo ... 66244.html warto sie nim zainteresować jak myślicie?
Potrzebuje auta ekonomicznego, z 4 dziwami, w miarę bezawaryjnego na około 2 lata, i to miał by być pierwszy własny pojazd i myślę ze Punto spełnia te oczekiwania.
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#503843 Wysłany:
08 Wrz 2011, 22:47; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
abadoniusz napisał(a): Potrzebuje auta ekonomicznego, z 4 dziwami
Ten z linka nie ma 4 drzwi... żadne Punto II nie ma 4 drzwi
Maska, prawy reflektor -> pfff. Tylny zderzak z FL'ki, klamki gościu sobie polakierował, ale z lewych przednich drzwi nie?
Ciekawe czy silniczek tylnej wycieraczki już wyzionął ducha. Krzywo naklejony napis "Punto" na tylnej klapie, a konkretnie litery "to".
Przednia szyba z paskiem przyciemniającym -> nie przypominam sobie aby w PII coś takiego było.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
KilkaSłodkichSłów |
#503902 Wysłany:
09 Wrz 2011, 10:16; Temat postu: |
|
|
Abadoniusz a dla mnie cena jest jakaś bynajmniej dziwna, 5 tys. za 2000 r. i jeszcze do negocjacji, na pewno ma duże uszkodzenie. Jak ja szukam takiego autka to 2000 r. kosztuje od 7 tys. w górę, więc to jest zastanawiające [ Dodano: 09 Wrz 2011 10:16 ]Skoti niebieski jest ładny, tylko te przyciemniane szyby  ale co kto lubi. Szkoda, że w srebrnym nie pokazano wnętrza auta i jakoś mało dokładnie opisany. Może zadzwoń i się zapytaj czy możesz autko sprawdzić na dowolnej stacji diagnostycznej, bo nie jest to podane w informacji, a jednak taki przegląd pomaga. Jeśli sprzedawca będzie niechętnie do tego podchodził, to znaczy, że coś kręci i samochód jest w złym stanie ogólnym. Najlepiej oglądać na żywo auta, bo zdjęcia nie dają takiego uroku 
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|