|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 09:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
del |
#547423 Wysłany:
11 Lut 2012, 14:25; Temat postu: Pomocy! Brak mocy! |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 08 Maj 2011, Posty: 21
|
Witam. Mam poważny problem. Mianowicie, podczas trasy na autostradzie samochód ni stąd ni zowąd nagle szarpnął, zapaliło się "check engine" i zaczął głośniej chodzić silnik. Auto jechało z max prędkością jakieś 90km/h. Kilka razy podczas jazdy, samochód choćby "załapał" i na kilka sekund wszystko wróciło do normy. Ale po chwili znowu to samo. Auto strasznie trzaska jak chodzi tak słabo ale jak zaskoczy to wszystko jest normalnie ;o Dziwne to, bo to było na autostradzie i nie było żadnych zmian prędkości ani biegów ani nic. Po prostu w połowie odcinka nagle szarpnęło i już. Jestem na wyjeździe na drugim końcu Polski, za parę dni wracam i nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc. Świece i kable mam stosunkowo nowe, ale często jeżdżę w trasy, czy możliwe że one są znowu do wymiany?
|
 |
|
|
Adrian-87 |
#547429 Wysłany:
11 Lut 2012, 14:41; Temat postu: Re: Pomocy! Brak mocy! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
Samochód: Punto II 3d
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 30 Wrz 2011, Posty: 279
|
Jak mnie się tak działo to musiałem wymienić cewki, obie. Gorzej jeżeli to nie pomoże.
_________________ ZIELONY SX 1.2 8v
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#547576 Wysłany:
11 Lut 2012, 19:52; Temat postu: Re: Pomocy! Brak mocy! |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Niewykluczone, że silnik przełączył się w tryb awaryjny (ograniczenie mocy i obrotów). Bez podpięcia pod kompa można gdybać. Podepnij, to będziesz wiedział co mu dolega i zabierzesz się do naprawy od właściwej strony 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
del |
#548223 Wysłany:
13 Lut 2012, 12:56; Temat postu: Re: Pomocy! Brak mocy! |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Adrian-87 napisał(a): Jak mnie się tak działo to musiałem wymienić cewki, obie. Gorzej jeżeli to nie pomoże. Nie pali rzekomo na 1 i 4 cylinder. Mechanik wymienił cewkę za to odpowiedzialną ale dalej nic..Iskry nie ma na świecy. Kable i świece mam stosunkowo nowe więc to raczej nie to. Czekam na telefon jak znajdzie przyczynę. Pewnie komputer padł więc koszta idą w setki.
|
 |
wojtass18 |
#548248 Wysłany:
13 Lut 2012, 13:12; Temat postu: Re: Pomocy! Brak mocy! |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
kable często potrafią być wadliwe, jeśli chodzi o zamienniki [ Dodano: 13 Lut 2012 12:08 ]del napisał(a): Pewnie komputer padł więc koszta idą w setki.
też jest taka możliwość, Jeśli będzie to komp. poszukaj na allegro jest firma która regeneruje, naprawia kompy, jeśli się nie da możesz kupić u nich dobry po rabacie za rozsądne pieniądze, no chyba że używka bardziej się opłaci
|
|
Góra |
|
 |
del |
#548255 Wysłany:
13 Lut 2012, 13:42; Temat postu: Re: Pomocy! Brak mocy! |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
wojtass18 napisał(a): kable często potrafią być wadliwe, jeśli chodzi o zamienniki [ Dodano: 13 Lut 2012 12:08 ]del napisał(a): Pewnie komputer padł więc koszta idą w setki.
też jest taka możliwość, Jeśli będzie to komp. poszukaj na allegro jest firma która regeneruje, naprawia kompy, jeśli się nie da możesz kupić u nich dobry po rabacie za rozsądne pieniądze, no chyba że używka bardziej się opłaci Tak się składa że właśnie jestem w Szczecinie na wyjeździe i tu mi się to auto zepsuło.. za 2 dni mam wracać a tu lipa ;/ no nic.. poczekamy co będzie.
|
 |
wojtass18 |
#548295 Wysłany:
13 Lut 2012, 16:26; Temat postu: Re: Pomocy! Brak mocy! |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
del, jak coś daj znać jak by trza było podpiąć kropa do kompa to mam taką możliwość z lapka
[ Dodano: 13 Lut 2012 15:26 ]
PW
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|