|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 10:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Szekla |
#566257 Wysłany:
01 Kwi 2012, 19:42; Temat postu: Re: pomocy ... kontrolka "skontrolować silnik" |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Baśka
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
|
Witam. Mam podobny problem. 1,3 Diesel. Kropek ostatnio trochę postał, więc nie mogłam go odpalić. Na początku myślałam, że to słaby aku, ale kumpel, który miał mnie odpalić z kabli powiedział, że to coś z rozrusznikiem. Odpaliliśmy kropka na pych. Wróciłam na miejsce parkingowe, zgasiłam, i potem już odpalał do strzału - ale właśnie się cały czas pojawia komunikat "skontrolować silnik". Jutro zamierzam się udać do ASO, ale z Waszych wypowiedzi widzę, że mogę się tam guzik dowiedzieć...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
sokol_93 |
#566319 Wysłany:
01 Kwi 2012, 21:49; Temat postu: Re: pomocy ... kontrolka "skontrolować silnik" |
|
 |
Puntoświr |
Wersja: Dynamic
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
najlepiej podepnij się gdzieś pod komputer, to pokaże Ci jaki błąd wyskoczył. U mnie w mieście to kosztowało 70 zł, usuneli błędy i kazali pojeździć i przyjechać jak kontrolka się jeszcze raz zapali, i jak podpięli pod komputer drugi raz to wiedzieli jaka awaria 
|
|
Góra |
|
 |
Ichigeki |
#745172 Wysłany:
29 Wrz 2014, 08:49; Temat postu: Re: pomocy ... kontrolka "skontrolować silnik" |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 13 Lut 2014, Posty: 21
|
Dziś i mnie pojawił się taki komunikat w drodze do pracy. 2000km temu wymieniałem olej i wszystkie filtry a 4000km temu komplet świec. Auto chodzi bez żadnych problemów, komunikat pojawił się nagle, od tak. Podejrzewam, że zawór egr może trzeba będzie przeczyścić, jednak konieczne będzie podłączenie go pod komputer. Mam nadzieję, że to nie będzie nic grubszego 
|
|
Góra |
|
 |
Jerry1960 |
#745173 Wysłany:
29 Wrz 2014, 09:14; Temat postu: Re: pomocy ... kontrolka "skontrolować silnik" |
|
 |
Puntoświr |
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
|
Prawdopodobnie problem z masą silnika lub sterownika lub ze słabym akumulatorem . Poszarp kablami masowymi , czasem trzyma się tylko na izolacji.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|