|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Midian |
#572479 Wysłany:
18 Kwi 2012, 11:43; Temat postu: Re: Padły przednie wycieraczki |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
MARINESKU napisał(a): Midian napisał(a): Zna ktoś przyczyne mojego problemu ?
Krótko i na temat silniczek ci padł, wymiana na nowy, na własnej skórze to przeszedłem tak samo się cięły aż umarły, na szczęście gwarę miałem jeszcze więc zero kosztów, szukaj używki na allegro wymiana nie jest trudna, pozdrawiam. Jednak chyba silniczek jest ok. Dziś postanowiłem troche pogrzebać w wycieraczkach, chciałem zdjąć ramiona aby odkręcić osłonę przy przedniej szybie. Odkręciłem nakrętki, ale miałem problem ze zdjęciem ramion, psiknąłem odrdzewiaczem, jednak dalej nie dałem rady, dokręciłem więc nakrętki i chciałem jechać do elektryka. Po drodze jednak (o dziwo) wycieraczki zaczęły działać jak należy. Sam już nie wiem co się dzieje ... Edit: Jeszcze jedno pytanie, czy taka sytuacja może być spowodowana minimalną szczeliną między przednią szybą a uszczelką ? W jednym miejscu uszczelka nie przylega dokładnie do szyby. Więc może kiedy pada deszcz woda zalewa silniczek tworząc zwarcie ? A gdy wyschnie jest wszystko ok?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
MARINESKU |
#572644 Wysłany:
18 Kwi 2012, 17:13; Temat postu: Re: Padły przednie wycieraczki |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wiesław
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
|
Midian napisał(a): Jednak chyba silniczek jest ok Mówię ci że dni są policzone, u mnie też ożywały i wprowadzały mnie w zdziwienie, byłem w ASO z filmem na komórce jak sobie lubiły spowolnić ale kazali dalej czekać aż padną BO NA ZŁOŚĆ DZIAŁAŁY POMIMO NAGRANEGO FILMU.
|
|
Góra |
|
 |
marjan1985 |
#573391 Wysłany:
20 Kwi 2012, 21:11; Temat postu: Re: Padły przednie wycieraczki |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 30 Lip 2007, Posty: 442
|
Wydaje mi się, że to przez wodę, która wlewa się przez tą kratkę na podszybiu. Ja bynajmniej planuję coś z tym zrobić, żeby ta woda inaczej odpływała.
|
 |
Midian |
#631240 Wysłany:
14 Gru 2012, 06:48; Temat postu: Re: Padły przednie wycieraczki |
|
 |
Sympatyk kropek |
Wersja: Active
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
Silniczek nawalił  Wystarczyło go wyjąć, rozkręcić i przeczyścić zaśniedziałe blaszki w mechanizmie w środku.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|