Hmm zobaczę jeszcze

a tak jak przewidujesz ile taki moduł może pobierać prądu

Ale to potem, teraz najważniejsze, drzwi rozbebeszone

i teraz kwestia zamontowania siłowników.
Załącznik:
Yupiok613.jpg [ 78.31 KiB | Obejrzany 5276 razy ]
Tutaj myślałem będzie lepiej niż tył a tu ... gorzej
Mniej więcej rozrysowałem jak to myślę, po pierwsze trzeba wywalić tą plastikową osłonę, potem siłownik postawić w pionie i w sumie połączyć pod kątem prostym z prętem, w tym miejscu gdzie ta okrągła dziura ( pod żółtym trójkątem na rys ) żeby łatwiej było pręty potem skręcić.
Załącznik:
Yupiok616.jpg [ 67.3 KiB | Obejrzany 5276 razy ]
Tył jest w sumie prostszy bo pręt na wierzchu
Myślę aby skręcić pręty przy tym lekkim zagięciu, owszem nie będzie to chodziło idealnie równolegle ale wahnięcie jest niewielkie a siłownik posiada odchył góra-dół.
Tak to myślę, dobrze

A tak nawiasem mam jeden siłownik z zestawie pomylony

Kabelki ma wpięte na odwrót, zamknięcie ma jako otwarcie, ale podepnie też na odwót i bd ok
[ Dodano: 30 Maj 2012 20:40 ]Hmm zobaczę jeszcze

a tak jak przewidujesz ile taki moduł może pobierać prądu

Ale to potem, teraz najważniejsze, drzwi rozbebeszone

i teraz kwestia zamontowania siłowników.
Załącznik:
Yupiok613.jpg [ 78.31 KiB | Obejrzany 5276 razy ]
Tutaj myślałem będzie lepiej niż tył a tu ... gorzej
Mniej więcej rozrysowałem jak to myślę, po pierwsze trzeba wywalić tą plastikową osłonę, potem siłownik postawić w pionie i w sumie połączyć pod kątem prostym z prętem, w tym miejscu gdzie ta okrągła dziura ( pod żółtym trójkątem na rys ) żeby łatwiej było pręty potem skręcić.
Załącznik:
Yupiok616.jpg [ 67.3 KiB | Obejrzany 5276 razy ]
Tył jest w sumie prostszy bo pręt na wierzchu
Myślę aby skręcić pręty przy tym lekkim zagięciu, owszem nie będzie to chodziło idealnie równolegle ale wahnięcie jest niewielkie a siłownik posiada odchył góra-dół.
Tak to myślę, dobrze

A tak nawiasem mam jeden siłownik z zestawie pomylony

Kabelki ma wpięte na odwrót, zamknięcie ma jako otwarcie, ale podepnie też na odwót i bd ok
[ Dodano: 30 Maj 2012 20:39 ]Zamek już siedzi
Teraz wynikł problem z podłączeniem
Otóż podłączam bez modułu centralnego - bezpośrednio to centralki głównej.
Schemat dla modułu centralnego ( tego co nie podłączam ) wyglądał tak.
1 - czarny - masa ( i czarny od mastera )
2 - czerwony - 12v
3 - niebieski - od mastera i slavów
4 - zielony - od mastera i slavów
5 - biały - o mastera
6 - brązowy - od mastera
7 - biały - przewód zamknięcia
8- - brązowy - przewód otwarcia
Teraz jak wygląda schemat głównej centrali dla podłączenia bezpośrednio siłowników.
1 - pomarańczowy - 12v
2 - biały - do slave
3 - żółty - masa
4 - pomaranczowo/czarny - 12v
5- bialo/czarny - do slave
6- żółto/czarny - masa
I teraz tak, rozkmniłem, że te kabelki które mają iść do siłowników to zapewne zielony i niebieski ( który gdzie

nie pisze ale to sie okaże )
Teraz w czym problem podłączam ( nie zalutowałem jeszcze, po prostu dotykając do klem aku ) ten pomaranczowy i pomaranczowo/czarny do plusa wedle schemtu a żółty z żółto czarnym do masy, klikam na pilocie i .... jakiś pstryk i daje przebicie na mase

wiem bo kableki do masy podłączyłem przez miernik, jakby 3 impulsy bo 3 razy brugnął, już myśłem że centrlaka poszła

ale ok, poatrzyłem do książeczki którą dołączyli oprócz instrukcji na kartce a tam ... jest na odwrót

w sensie żółte do plusa a pomarańczowe do masy, dobra dałem i tak i to samo
Co ja robie nie tak