Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

ASO - odradzam... :( Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 931
Tematy: 36

Post #35889 Wysłany: 06 Sie 2007 14:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Odradzam kolejne ASO:
ASO Fiat na ul . Morskiej (kierunek Kołobrzeg) Koszalin

skopali podłączenie wzmacniacza...(będę bez woofa do środy) a za wymianę żarówki podświetlania chcieli zaśpiewać kasę...a bylo tak od nowego...

pozatym bylem świadkiem jak koleś wrócił się do serwisu - tak jak i ja zresztą , obaj przyjechaliśmy , i miał problem ze wspomą oraz palącą CHE...niestety cały dzień podłączali mu komputer... Confused

resztę w innym wątku...

[ Dodano: Pon Sie 06, 2007 2:25 pm ]
dorzucam :

stawiłem się równo o 12 na wymianę amora... ok. 12:30 auto wjechało na halę...zaczynają demontować amor....

po 40min przychodzi koleś i mówi że niestety amor nie dotarł...

reasumując:

(tu niech każdy sobie pomyśli jak wtedy zareagowałem...)

bez komenatrza

Ostatnio zmieniony przez Dzióbel dnia 06 Sie 2007 14:34, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Jaco
Moderator

Dni na forum: 681
Tematy: 12

Post #37226 Wysłany: 06 Sie 2007 14:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Faktycznie Rolling Eyes Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Nie dziwie Ci się. ASO trzeba znaleźć sobie dobre w okolicy i tego się trzymać. A po gwarancji jak ktoś ma dobrego mechanika to też można próbować Smile

Puntoświr

Dni na forum: 511
Tematy: 11

Post #49170 Wysłany: 30 Wrz 2007 11:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszędzie to samo. Brat kupował Peugota 307, salon w Świdnicy.

Z alarmem było podobnie jak w Twoim przypadku, umowa kredytowa była źle wypełniona, a kredyt źle obliczony itp. W efekcie, zamiast wyjechać z salonu autkiem po 2 dniach od wizyty w salonie, wyjechał po prawie dwóch tygodniach!. Evil or Very Mad
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Tomcio811
Forumowicz

Imię: Tomek
Dni na forum: 440
Tematy: 1

Post #58460 Wysłany: 27 Paź 2007 23:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

DYBICAR Katowice..omijajcie z daleka.banda zlodzieji
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #58466 Wysłany: 28 Paź 2007 01:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tomcio811 napisał:
DYBICAR Katowice..omijajcie z daleka.banda zlodzieji

Rozwiń proszę twoją myśl. Ja też temu serwisowi nie ufam i coś podświadomie mnie od nich odpycha... Ale jeśli masz jakieś doświadczenia czy dobre czy złe to napisz. Nazywanie kogoś bandą złodziei jest niekonstruktywne, a nam chodzi żeby wychwytywać te knify serwisów którymi wyciągają nam ciężko zarobione pieniądze. Więc jeśli są kiepscy to napisz dlaczego.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
wampir_wawelski
Puntoświr

Dni na forum: 541
Tematy: 66

Post #77847 Wysłany: 04 Sty 2008 16:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Q-SERVICE
ul. Rakowicka 9, Kraków, autoryzacja ASO

o moich problemach z kropką rozpisywałem sie wiele w dziale punto I, ale do rzeczy:

nie terminowość, miało być na 10 będzie na 12-stą ale my jeszcze do Pana zadzwonimy. Jest 12-sta, dzwonię, nie jeszcze musimy coś poprawić, tak 2-3h ale ja jeszcze będę dzwonić. Było za 2 dni.
sprawdźcie proszę co się dzieje i dajcie mi znać, jeżeli będą części do kupna to muszę wiedzieć czy będzie minie stać.
Bez mojej wiedzy kupili:
silniczek krokowy za 170 zł z montażem 210 zł
akumulator za 290 zł z montażem (co mnie naprawdę rozbawiło) i dorobieniem kostki 330 zł
wymienili odmy za 20 zł
łącznie z usługami to 680 zł w tym foliowe nakrycia na siedzenia, których nawet nie pozbierali po sobie.

Po pierwszej 2-dniowej wizycie postraszyli mnie, że cały kropek jest rozwalony a zawieszenie się sypie, chcieli wszystko wymieniać łącznie z cewką, sondą, tarczami i klockami itd itd.

brak kompetencji i chamstwo
Niestety wymiana silniczka nie pomogła, samochód dalej gasł na jałowym, pojechałem znowu, prosiłem się przez 3 dni o jakieś info, wtedy wymienili akumu bez mojej wiedzy, który kosztował przynajmniej 100zł więcej niż ja sam bym to kupił nie wspomnę już o zapłacie za usługę wymiany - mało się nie poryczałem ze śmiechu. Negocjacja ze pierwszą nie udaną diagnozę i kasą w plecy się nie udała, musiałem ponownie płacić, bo za części oni też płacą - co mnie naprawdę nie obchodziło, prosiłem by nic nie zamawiali.
Efekt jest taki, że za drugim razem wyjechałem z serwisu, następnego dnia kropek zaczął gasnąć i cały właściwie tydzień zmarnowany łącznie z czasem i pieniędzmi.
Próbowałem wczoraj odzyskać pieniądze i powiedziałem, że ktoś inny będzie robił przy samochodzie, to powiedzieli, żebym poszedł do sądu a do nich więcej nie przyjeżdżał.

Maciey
Puntoświr

Dni na forum: 537
Tematy: 14

Post #110086 Wysłany: 31 Mar 2008 12:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To teraz coś ode mnie Smile może nie tyle o działaniu ASO, ale o sklepach mieszczących się w tych miejscach.
Dziś miałem mało zajęć na uczelni i postanowiłem kupić dekielki z logo do moich Pandowych kół.

Rano pojechałem do Pol-Car'u- P-ń Gorzysława 9, byłem kilka min po otwarciu sklepu, mówię czego potrzebuje, że felgi to 14-tki od Pandy 4x4 podaje dokładny wymiar potrzebnych dekielków Pani mówi, że ma ale tylko 2- marudząc wyszedłem z niczym, jednak jak się okazało sklep ten nie jest najgorszy, szkoda, że słabo wyposażony o czym poraz kolejny sie przekonałem, czasem trzeba zamawiać pokrowce czy dywaniki Rolling Eyes
Może nie odradzam tego ASO, ale jeśli ktoś chce zrobić zakupy proponuje uprzednio zadzwonić.

Po zajęciach udałem się do Auto Centrum - P-ń ul. Wojciechowskiego i tu zaczęły się perły - siedzi krótko mówiąc 2 nieprzyjemnych Panów, którzy niby byli grzeczni, ale podejście mieli super. Mówię im czego mi trzeba i podaje dokładne wymiary w mm, oni mi opryskliwie, że mam podać VIN bo muszą dopasować do modelu, po tłumaczeniach że koła są od Pandy niby szukają ale wyszło że nie mogą znaleźć, to ja mówię, że kapsle są identyczne jak Punto II i IIFL, podaje im VIN z pamięci oni mówią że mój mógł być tylko na feldze, gdzie dekiel przykrywa śruby... ale potem zauważyli że są też 5-ramienne z małym kapslem (Leimt chyba takie ma) i pytają o rozmiar mówię że 14" oni że to są 15" i nie mogą 100% dać tych kapselków a w ogółe to ich nie mają na sklepie i zamówią ale jak na 100% je wezmę... Aha w międzyczasie chcieli oglądać te koła...
Czułem się jak w czeskim filmie.
Potem żeby się jeszcze bardziej zabawić poszedłem do serwisu spytać ile chcą za podpięcie Kropki do kompa i co podczas tego badania robią, czy tylko diagnozują, miła panna umiała tylko powiedzieć coś o komputerowym teście silnika Rolling Eyes
A jeszcze jedno zdanie o AC kilka tyg wcześniej przyszedł mi do głowy pomysł rozejrzenia się na rynku nowych aut - szukałem jakiejś promocji na właśnie Pandę i GP w tamtym salonie spotkałem Pana, który chyba był spokrewniony z tym ze sklepu i zaczął opowiadać o świetnych GP w "bendzynie" i Pandzie "w dizlu" a promocje o jakich mi opowiedział wywołały raczej śmiech Cool
Tego ASO zdecydowanie nie polecam.

W sumie jeśli chodzi o Poznań to jesteśmy dość biedni bo 3 ASO o jakim wiem jest ACM, gdzie Kropkę kupiła Dzioby125
ppawel
Puntoświr

Dni na forum: 576
Tematy: 3

Post #110222 Wysłany: 31 Mar 2008 19:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

cos wiecie może na temat tego klepanego/nie bietego GP które sprzedawało ASO w Poznaniu? ciekawi mnie jak się temat skonczyl...

a wracając do ASO - co powiecie na wymiane oleju w sobote przed świetami? godzine po tym jak auto miało być gotowe dumny z siebie pracownik oznajmił jak tylko mnie zobaczył - ale juz załatwiam Panu auto zastepcze... fiata pande Very Happy po wyjasnieniu mu gdzie ja mam pandy znaleźli jedynie GP 1,4. Oczywiscie wszystkie lepsze demo które maja obowiazek trzymac w salonie dostali na swieta pracownicy.

Nie zgadniecie, ale zlali olej i kapneli się, że nie maja filtru oleju do 1,9 Very Happy

Dam znać które to ASO jak tylko bede miał chwile upomniec sie o rekompensate kosztów, czasu sobotniego lub zgłoszę temat do FAP...
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 931
Tematy: 36

Post #110274 Wysłany: 31 Mar 2008 20:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ppawel napisał:
cos wiecie może na temat tego klepanego/nie bietego GP które sprzedawało ASO w Poznaniu?

na prośbę byłej posiadaczki auta ...nie zajmowaliśmy się dalej tą sprawą...

ps.no podaj adres... co się krępujesz Razz

Puntoświr

Dni na forum: 537
Tematy: 14

Post #110592 Wysłany: 01 Kwi 2008 18:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzióbel ma racje bez adresu wypowiedzi nie mają sensu Very Happy

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat