1. Patroni medialni / sponsorzyUdało nam się pozyskać kilku patronów, którzy dali nam różne gadżety, czasopisma i rabaty, na których wszyscy skorzystaliśmy organizując zlot. Najlepszy przykład: nikt nie wrócił do domu z pustymi rękoma (breloczki, naklejki, czasopisma (przywieźliśmy w sumie 600 egzemplarzy), zniżki w firmie zajmującej się auto detailingiem oraz handlującej profesjonalnymi kosmetykami samochodowymi, długopisy, podstawki pod kubek).
- Abarthoholik.pl
http://www.abarthoholik.pl- magazyn Autostrada
http://www.autostrada-online.pl/- magazyn KMH
http://www.kmh24.pl- Mr Cleaner, sklep z profesjonalnymi kosmetykami samochodowymi, samochodowe auto SPA
http://www.mrcleaner.pl- Prowadzę Jestem Trzeźwy

- Ceramizer.pl
http://www.ceramizer.pl- Mariusz, który przyjechał samochodem Renault Scenic, będącym demo car'em firmy
Max Autostyl2. Streszczenie zlotuZjechaliśmy się już w piątek. Grała muzyka oraz można było zasmakować regionalnych przysmaków. Osobiście poszedłem spać o 4 rano, a wstawaliśmy o godz. 8.
W piątek również przygotowywaliśmy już całą "scenę" wieszając bannery naszych partnerów, którzy objęli patronatem nasz zlot.
Sobotę rozpoczęliśmy od otwarcia bram (przed czasem

). Po godz. 12:00 nastąpiło oficjalne rozpoczęcie zlotu, które poprowadził
oko21 przedstawiając Wam wszystkich organizatorów oraz odkrywając tajniki konkursów, o których z grubsza napisaliśmy na forum przed zlotem.
Pokrótce przypomnę Wam kto się czym zajmował.
-
oko21 - odbiór i zdawanie domków, otwarcie zlotu, konkursy oraz ogólna pomoc
-
marcin186 - rejestracja członków zlotu, wydawanie identyfikatorów oraz upominków,
-
_wladimir_ - rejestracja członków zlotu, wydawanie identyfikatorów oraz upominków,
-
ipIV - prace pomocnicze, naczelny hutnik w hucie szkła,
-
adam 28 - troska o sprzęt audio + prace pomocnicze,
-
nomac - dj, troska o sprzęt audio,
-
Dzióbel - konkursy,
-
Gizio - obsługa mikrofonu,
-
domin45670 - koordynacja całego zlotu.
Wszyscy organizatorzy mieli znaczny wkład w zlot. Nawet jeśli ktoś z pozoru mniej robił na samym zlocie, to przyczynił się znacząco do jego przygotowania. Wszak nie chodzi o to aby było widać, że ktoś coś robi, tylko aby faktycznie cel został osiągnięty.
Konkursy jakie się odbyły to:
- slalom z jajkiem - należało idąc tyłem pokonać slalom. Warunkiem było trzymanie w ręku łyżeczki i spoglądanie tylko w lusterko (bez odwracania głowy). Dodatkowym utrudnieniem / udziwnieniem były gogle. Liczył się czas pokonania slalomu;
zajęte miejsca:
1 - EMDZEJ
2 - MASSA
3 - GARFILD
- wyścig w workach - ustaliliśmy trasę wyścigi i zawodnicy po uprzednim wejściu do worków mieli za zadanie pokonać ją w jak najkrótszym czasie. Startowały po 2 osoby w biegu;
zajęte miejsca:
1 - MACIEK_BRODNICA
2 - MICHAŁ S. (osoba towarzysząca forumowicza DAWSIE)
3 - SEBO
- konkurs za kółkiem - podobnie jak w zeszłym roku należało w jak najkrótszym czasie przetoczyć po slalomie koło z samochodu dostawczego;
zajęte miejsca:
1 - SZEFO444
2 - EMDZEJ
3 - AMOEBA
- konkurs na Złotą Kropkę Zlotu - uczestnicy zlotu oddawali swoje głosy (każdej osobie przysługiwał 1 głos) na jego zdaniem najfajniejszego Punciaka.
zajęte miejsca:
1 - SZEFO444 (14 głosów)
2 - IGOR1906 (13 głosów)
3 - WAQ (9 głosów)
Konkurs bonusowy, niezapowiedziany oficjalnie. Napisałem jednak na forum jakiś czas temu, że "warto przyjechać czystym autem"

- konkurs czystości - komisja dokonywała potajemnie oględzin każdego samochodu pod kątem czystości.
zwycięzca konkursu:
CHICANE - we wnętrzu znaleźliśmy tylko 1 mały, maleńki paproch, a był on na tylnej półce. Grzegorz chyba lewituje w tym samochodzie, bo nawet na dywanikach nie było najmniejszego odcisku buta

Ze względu na pogodę przyspieszyliśmy nieco w stosunku do zakładanego planu zlotu (przypominam, iż co jakiś czas lekko popadało). Ok. godz. 18 nastąpiło podliczenie głosów w konkursie na Złotą Kropkę Zlotu, a zaraz po tym nastąpiła koronacja zwycięzców, po której rozpalono ognisko i trwała zabawa do "ostatniego żywego"

W niedzielę tradycyjnie i oficjalnie wykonaliśmy pamiątkowe zdjęcie grupowe.
W sumie na zlocie stawiły się 42 Fiaty Punto.Jest to co prawda gorszy wynik niż przed rokiem, ale niebawem Was poproszę o opinie i sugestie. W tym celu założę osobny temat.
3. Goście specjalni- Mariusz, który przyjechał samochodem Renault Scenic, będącym demo car'em firmy
Max Autostyl,
- Przedstawiciel Fiat Auto Poland. Z przyczyn losowych przyjazd okazał się możliwy dopiero w niedzielę po godz. 12. Ci, którzy wykazali się cierpliwością i zostali do ostatnich minut zlotu, dostali upominek

Była możliwość przejechania się Fiatem Punto Evo 135KM.
4. Nagrodyprofesjonalne kosmetyki samochodowe do mycia, warstwy ochronne lakieru, rękawice do mycia, szampony, pady do nakładania, dyplomy, puchary, szampany, długopisy, podstawki pod kubki, lepki forumowe, broszurki, prenumeraty magazynu Autostrada, modele samochodów marki Fiat, ramki pod tablicę rejestracyjną, paski na przednią szybę, ceramizery (dodatki do silnika, skrzyni biegów i paliwa), maskotka Fiat'a.
5. Man of the daySpecjalne podziękowania dla Maćka za bezinwazyjne wydostanie kluczyków zatrzaśniętych w samochodzie jednego z forumowiczów.
Zaznaczę, iż dostał od nas z racji na bohaterski czyn kubek, smyczkę a także 2 długopisy (dzięki Gizio).
6. Specjalne podziękowania za wytrwałość dla cierpliwego fotografa 
Nie spodziewałem się, iż wyjeżdżając tyle czasu po większości osób, spotkam jeszcze na poboczu
Sydney'a czekającego z aparatem fotograficznym

Brawo!
7. Zachowanie uczestników zlotuDziękuję wszystkim zgromadzonym za należyte zachowanie oraz brak jakichkolwiek awantur. Fajnie, że nie zostawiliście bałaganu w ośrodku. Dobrze to o Was świadczy.
Zdziwiło mnie jednak nieco to, iż nie chcieliście się bawić. Momentami miałem wrażenie, że gdybyśmy wszystko wyłączyli i się zwinęli, to byście na pupach tak siedzieli do zimy. Szkoda, bo mieliśmy dla Was jeszcze kilka fajnych atrakcji, ale widać było, że byśmy Was nawet wołami z tych ławek nie ściągnęli.
8. Prośba na przyszłośćProszę, abyście w następnych latach brali aktywny udział we wszystkim. Wygłupiajcie się ile możecie póki jesteście młodzi. Jak widzimy, że się bawicie, to mamy dla Was jakieś dodatkowe śmieszne konkurencje. Wiem, że pogoda niespecjalnie dopisywała, ale taki zlot jest raz w roku. Napisałem niedawno, że choćby miało lać bez przerwy, to my i tak przeprowadzimy zlot

Mam nadzieję, że za rok dopuścicie się nieco pozytywnego szaleństwa.
9. Kilka słów podsumowaniaPo raz kolejny w tym roku można było zauważyć, iż część osób wspólnie spędza czas w "centrum" zlotu, a reszta rozsiada się po domkach i dalej niż 2m od nich nie odchodzi. Lub siedzą sobie gdzieś tam daleko. Korzystajcie proszę z możliwości wspólnej zabawy i poznawajcie nowych ludzi. Nie zamykajcie się na innych, wykorzystajcie dane Wam szansę. My od stycznia lub lutego ciężko pracujemy nad zlotem i zależy nam abyśmy wszyscy się fajnie bawili, bez wyjątków i aby każdy mógł faktycznie w 100% wykorzystać pieniążki, jakie nam dano na organizację.
Z mojej perspektywy widziałem dobrą zabawę dopiero podczas koronacji, a także po zmroku przy ognisku. Może to tylko moje odczucie, ale troszkę zabiegany byłem jak zawsze. Choćby nie wiem ile było do robienia podczas organizacji i samego zlotu, to dla nas organizatorów najlepszą nagrodą za ciężką pracę, jest widzieć, że wszyscy się dobrze bawicie.
Powyższą treść wrzucę również do 1 posta w tym temacie.