ale czy wahacz na podniesionym kole jak nim kręciłem wydawał by odgłosy chyba nie raczej może przegub bo teraz zgasiłem silnik i na luzie było mocniej słychać nawet silniej niż na wciśniętym sprzęgle , ale w dwóch momentach jak podjeżdżałem pod górkę jak by było OK ale za chwilkę znowu patyk w szprychach.
Podczas szybkiej jazdy jak się wsłucham także słychać patyk w szprychach już sam nie wiem chciałbym aby to było przegub lub cos podobnego ale moje przygody z tym autem podpowiadają mi najgorsze
[ Dodano: 01 Sie 2012 16:36 ]przegłub ręką wyciągam i wsuwam ok 2 cm tak jakby nie było zabezpieczenia czy jest mozliwosc ze po wjechaniu w duza dziure zawleczka spadła wleciała gdzies do skrzyni i hałasuje?? byłem u mechanika podniesli go do góry i naped działa sprawnie stwierdził ze cos sie poobrywało ale nie wie dokłaadnie co i trzeba skrzynie wymienic . Dodam jeszcze ze hałas nie jest ciagły czasami go nie słychac , najgłosniej jest jak np zjerzdam z góry na luzie
[ Dodano: 01 Sie 2012 17:19 ]Więc podsumowanie
przegub jak bu niezabezpieczony wchodzi lekko i wychodzi jak by zabezpieczenia nie było wciskałem już kiedyś przegub i było słychać kliknięcie jak wskoczył na swoje miejsce , tym razem cisza wchodzi i wychodzi jedyny dźwięk to zasysanego oleju .
JAK wcisnąłem go to dopiero po 100m było słychać zaczynający się dźwięk patyka w szprychach , troszke poszarpałem za półoś i jak mocno nią szarpałem to było słychać podobny dźwięk ,
Teraz pytanie czy to może być tylko przegub ?
No i jeszcze jedno
silnik jak chodzi na luzie , cisza - nic nie słychać ,
jak na zgaszonym silniku ,na luzie to mocno słychać
podczas jazdy jak wcisnę sprzęgło to słychać dużo głośniej
Czy to może być tylko przegub bo stało 4 majstrów jeden mówił ze przegub a jeden że skrzynia do wymiany.
ratuje chłopaki bo 200zł w portfelu i od razu muszę trafić w 10 ,auto stoi w garażu a ja
[ Dodano: 01 Sie 2012 17:22 ]a jak zabezpieczenie pół osi wyskoczyło czy mogło wlecieć w skrzynie ? jeżeli tak to czy trzeba je wyjąć i czy trzeba rozbierać skrzynie czy będzie gdzieś przy uszczelniaczu skrzyni
nie wiem może zaryzykuje z przegubem a jak nie to to kropka będę musiał porzucić
[ Dodano: 01 Sie 2012 20:27 ]prosze o link przegubu do skrzyni bo nie moge znaleść