|
Obecny czas: 10 Lis 2024, 21:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ZARAza |
#641563 Wysłany:
29 Sty 2013, 02:51; Temat postu: Fabryczne radio BLAUPUNKT nie czyta wypalonych płyt CD |
|
|
Forumowicz |
Imię: Agata
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Województwo: pomorskie [G]
|
Witam. Mam Punto z fabrycznie wbudowanym radiem BLAUPUNKT, które nie czyta płyt CD. Początkowo sądziłam, że może mieć przybrudzoną głowicę lasera, więc kupiłam płytę czyszczącą i po jej użyciu radio zaczęło czytać płyty oryginalne, tych wypalanych nadal nie. Nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Czy rozbierać i czyścić ręcznie, czy może jest to kwestią jakiejś blokady.. Jeśli ktoś ma pomysł, to proszę o pomoc
|
|
Góra |
|
|
|
|
BlackHand |
#641565 Wysłany:
29 Sty 2013, 09:06; Temat postu: Re: Fabryczne radio BLAUPUNKT nie czyta wypalonych płyt CD |
|
|
Puntoświr |
|
Imię: Rafał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 10 Maj 2010, Posty: 776 Pomógł: 1
|
Wiesz co moja radio a pewnie masz te samo co ja czyta wszystkie płyty ale tylko CD te z formatem MP3 już niestety nie więc może to nadal kwestia zabrudzenia.
Ja mam większy problem bo wyświetlacz zaczyna świecić dopiero przy bardzo dużych mrozach potem gaśnie i w nocy zmiana jakichkolwiek ustawień bądź stacji podczas jazdy to prawdziwa męczarnia co najlepsze miałem rozebrane te radio i nie umiałem sprawdzić gdzie jest uszkodzenie w tym wyświetlaczu.
_________________ Fiat Punto I 55 sx "Grigio Carbon" Było.....
post378080.html#378080
Fiat Punto II Sporting Jest !
topic37761.html
|
|
Góra |
|
|
mp3zenek |
#642964 Wysłany:
03 Lut 2013, 18:31; Temat postu: Re: Fabryczne radio BLAUPUNKT nie czyta wypalonych płyt CD |
|
|
Puntomaniak |
|
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: HGT
Województwo: dolnośląskie [D]
|
ZARAza, Domyślam się że próbujesz odtworzyć nagrywane płyty audio, a nie płyty z plikami mp3. Jeśli tak to spróbuj sama przeczyścić laser (nie płytą czyszczącą, bo one nie czyszczą zbyt dobrze). Jeśli to nic nie da to raczej na bank będzie laser do wymiany. BlackHand, Zapraszam cię do tego wątku, może on pomoże: http://fiatpunto.com.pl/topic36127.htmlA jak nie to do wymiany są żarówki pod wyświetlaczem.
_________________ Pozdrawiam
mp3zenek
- Statystyki spalania mojej HaGieTki
|
|
Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|