|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
mario1978 |
#642393 Wysłany:
01 Lut 2013, 09:08; Temat postu: Re: Zepsuta pompka spryskiwacza co z tym zrobić? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
|
Kasiaa napisał(a): Płyn jest, po odpięciu wężyka leci ale też bardzo wolno Zacznij od odpięcia wężyków od pompki. Jeżeli nie leci mocno z pompki, to stawiam na pompkę jako początek całej drogi płynu do spryskiwaczy. Jeżeli pompka będzie dobrze lać, trzeba iść dalej (wężyki sprawdzić). Jeżeli wężyki będą drożne, zostaje zawór zwrotny. Jeżeli zawór zwrotny będzie ok to na końcu są spryskiwacze. Być może są zatkane brudem, szpilkę i delikatnie "zbadać".
_________________ "Diagnostyka samochodu - Multiecuscan poradnik" - post632868.html#p632868
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Kasiaa |
#642492 Wysłany:
01 Lut 2013, 16:11; Temat postu: Re: Zepsuta pompka spryskiwacza co z tym zrobić? |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
|
dziękuję za odp, jutro z bratem pobawię się w garażu, mam nadzieję że znajdę usterkę  Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
maciek30_pl |
#642955 Wysłany:
22 Lut 2013, 21:10; Temat postu: Re: Zepsuta pompka spryskiwacza co z tym zrobić? |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Maciek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: --- Rejestracja: 27 Sie 2011, Posty: 79
|
Umiejscowienie tego zabija, ale na szczęście wymiana nie jest trudna, tylko czasochłonna. Zamówiłem w końcu taką: http://allegro.pl/idea-marea-multipla-punto-pompka-spryskiwacza-nowa-i2934654557.html. Pompka działa jak trzeba i nie leje w dwie strony naraz  Teraz jeszcze mam wrażenie, że mam niskie ciśnienie, ale miałem mało płynu, może to dlatego. Na 100% napiszę po jakimś czasie jak się toto sprawuje [ Dodano: 22 Lut 2013 21:10 ]Stanowczo pompkę polecam. Działa tak jak trzeba  U mnie niestety chyba trzeba by też było wymienić wężyki... 
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|