Mam nadzieje ze jesteś świadom tego ze z małym kotkiem bedziesz miał duzo problemów i wydatków? raz wszędzie Ci wejdzie, wszystko poniszczy bedzie Ci wszedzie srał i sikała a zapachu kociego moczu cięzko jest się pozbyć. a co do wydatków to napewno wizyty u weta specjalne karmy dla juniorów (nie takie jak whiskas i kitykat bo do jest guano a nie jedzenie) wymiana/ naprawa tego ci Ci zniszczy itd itd.
Zaleta adopcji większego kota np. rok dwa i oczywiście więcej
-nauczony do czystości (na początku może gdzieniegdzie siknąć aby zaznaczyć swój teren czuje się wtedy bezpiecznie)
-jeśli jest ze schroniska to napewno bedzie wdzięczny (teoretycznie ale sprawdza sie czasami

)
-w schronisku masz duzy wybór widzisz co bierzesz i mniej więcej mozna juz określić charakter kociaka
-wysterylizowany / wykastrowany kot . w schroniskach to jest standard pow. 8mc życia a w kapsi masz juz 150zł
ważne bardzo bez względu na wiek kota.. trzeba sie kotem zainteresować, nie lubi olewana trzeba się z nim bawić głaskac itp. w innym razie znajdzie se inne ciekawsze dla niego zajecie i bedzie Ci niszczył i wszędzie wchodził.
PS: Nie napisaem tego zeby kogoś pouczyć czy chwalić sie co wiem o kotach.. Chociaż to co jest napisane to z własnego doświadczenia .. ale dla co poniektórych któży wezmą kotka bo to jest miłe piękne itd. .. fakt jest, ale kot urośnie i nie bedzie juz taki słodki jak wcześniej a kot żyje przypomne nawet do 20 lat więc jak sie decydujesz to przemyśl to dwa razy żeby kociak nie wrócił potem do schroniska gdzie takich jak on jest od groma.
michas89pce to co napisałem nie jest bezpośrednio do Ciebie tylko dla tych co Chcą a nie wyobrażają sobie jakim obowiązkiem jest posiadanie kota czy piesa czy innego zwierzęcia.
przepraszam za błędy ortograficzne i że napisałem to w takim temacie ale jedno z drugim się wiąże

posiadacz rybek szczura kota i psa