|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
radzio050 |
#679634 Wysłany:
08 Lip 2013, 11:48; Temat postu: Re: silnik się przegrzewa |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Radek
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
witam wszystkich, mam problem z moim kropkiem postoje troche w korku albo nawet na swiatlach i juz zapala sie czerwona lampeczka od temp, podjade troche i gasnie co dziwne wiatrak normalnie pracuje wymienialem ostatnio rozrzad bez wymiany pompy wody czy moze byc to powod problemow czy juz jest plyn stary moze duzo rdzy albo tak jak wczesniej zostalo napisane zapowietrzenie prosze o pomoc 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Zyguś |
#679636 Wysłany:
08 Lip 2013, 12:19; Temat postu: Re: silnik się przegrzewa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Punto I 5d
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Oświęcim :) Rejestracja: 06 Sie 2011, Posty: 1757 Pomógł: 7
|
pierwsze co to odpowietrz caly uklad,zobacz tez ile masz plynu w zbiorniczku ps pamietasz kiedy pompa wody byla wymieniana ? bo jak robiles z rozrzadem to trzeba bylo od razu pompe wymienic;)
_________________ Mój punciak ===> topic32422.html

http://carsteamosw.phorum.pl
|
|
Góra |
|
 |
radzio050 |
#679659 Wysłany:
08 Lip 2013, 14:43; Temat postu: Re: silnik się przegrzewa |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Radek
Samochód: Punto I 3d
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
sprobuje dzis odpowietrzyc, takie pytanko czy moge od razu po jezdzie to zrobic ( wieksze cisnienie) czy raczej poczekac az sie plyn ostudzi zeby nie dostac po lapach. kiedy pompa byla wymieniana nie mam pojecia, podejrzewam za w ogole. samochod kupilem od cioci ktora jezdzila nim tylko do kosciola na dzialke i do domu wiecej stal niz jezdzil, rozrzad wymienilem zapobiegawczo bo pasek juz kiepsko wygladal a znajomy mechanik przy wymianie powiedzial ze pompa wyglada w porzadku dlatego nie pchalem sie w koszty. Co do plynu to jest idealnie nie za duzo nie za malo w sam raz  myslalem nad wymiana plynu bo pewnie tez nie byl wymieniany a z tego co sie dowiedzialem moze sie tam odkladac rdza tylko nie wiem czy takie objawy moga byc prze odkladanie jej sie w plynie, nie wiem jak sie zabrac do wymiany, czy duzo tego plynu mi zleci czy musze podniesc samochod czy starczy miejsca bez podnoszenia zeby sie dostac i odkrecic?
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|