|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 01:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
_wladimir_ |
#690590 Wysłany:
13 Wrz 2013, 16:41; Temat postu: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: janek
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 85KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: CTR / CT Rejestracja: 19 Sie 2008, Posty: 3780 Pomógł: 5
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Limet |
#690592 Wysłany:
13 Wrz 2013, 16:58; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
Dotka |
#690598 Wysłany:
13 Wrz 2013, 17:50; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dorota
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Emotion
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 28 Wrz 2008, Posty: 1178
|
A moim zdaniem wcale nie chodziło o termin.
Jak zawsze w ankiecie milion głosów, ba, niektórzy od stycznia się dopytywali, no KIEDY OZ. Dziwne, że jak przyszło do wpłat i konkretów, to już tyle ludzi się wykruszyło.
Zresztą, na OZeta i tak co roku jeżdżą praktycznie te same osoby + garstka nowych osób.
Czy my tego OZeta zrobimy nad morzem, w Łodzi, czy na Śląsku, to i tak wiem, że "stała ekipa" przyjedzie bez względu na miejsce, a nowi jeśli będą chcieli, i tak dołączą.
Wiadomo, zorganizowanie go na Śląsku na pewno spowodowałoby większą ilość osób, chociażby tych 'jednodniowych'.
_________________ Było: Punto II 1.2 8V wersja Bangladesz
Jest: Bravo II 1.4 16V T-jet Emotion
|
|
Góra |
|
 |
dewew |
#690601 Wysłany:
13 Wrz 2013, 17:57; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
CentoCinque |
 |
Imię: Adam
Samochód: Punto 2012
Silnik: 1.4 16V 105KM
Wersja: Easy
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia/Warszawa Rejestracja: 14 Paź 2010, Posty: 2422 Pomógł: 1
|
No na pewno atrakcyjność OZeta by się zwiększyła gdyby był organizowany w okolicach jakiegoś toru (np. Poznań) podobnie jak to robi FBK, ale wiadomo że to już koszta większe i sponsorzy też by się przydali konkretni. Lokalizacja Grotników w lesie też pewnie niektórych zniechęca szczególnie jak się teraz naczytają o wygiętych progach  jakby było coś bliżej asfaltu to może coś bardziej by się ruszyło?
|
 |
RafaelSaures |
#690617 Wysłany:
13 Wrz 2013, 19:00; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Rafał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sound
Miejscowość: Toszek - Śląske Rejestracja: 09 Maj 2010, Posty: 632
|
|
Góra |
|
 |
Alice |
#690619 Wysłany:
13 Wrz 2013, 19:04; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Alicja
Wersja: Cult
Miejscowość: Częstochowa Rejestracja: 07 Paź 2012, Posty: 652
|
|
Góra |
|
 |
5ROCKY5 |
#690622 Wysłany:
13 Wrz 2013, 19:27; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 02 Lis 2009, Posty: 1126 Pomógł: 1
|
Tak mała ilość osób świadczy o tym kto tak naprawdę jest zaangażowany w życie "forumowe". To samo było z mikołajem, to samo jest z mobilizacją, czy też innymi zlotami w innych woj. Spośród 14tys. użytkowników ilu sie udziela na jakichkolwiek akcjach, zlotach, tematach... Dobry przykład topic http://fiatpunto.com.pl/topic43767.html gdzie pytają o spota a praktycznie pod nosem jest jedno z najważniejszych wydarzeń w ciągu roku jesli chodzi o grupę śląską oraz okolice. Przyznaję sam byłem po raz pierwszy mimo 7 edycji ale dwie poprzednie niestety nie wpasowały mi w inne obowiązki a na wcześniejszych edycjach nie udzielałem się w tematach... Wydaje mi się, że dobrym wyjściem jest stworzenie pewnego grona sympatyków tego forum, marki czy modelu mało istotne, ważniejsi są ludzie na których można polegać i mieć pewność o obecność czy tez pomoc. Może było by to koło wzajemnej adoracji lub coś podobnego ale wtedy byłoby jasne dlaczego tak cieżko jest zmobilizować innych. Jak ktoś będzie chciał się angazować choćby w minimalnym stopniu to będzie to już jest nadzieja. Nagłe tłumaczenia w stylu brak kasy, śluby, wesela, komunie i inne, kiedy to już od bardzo długiego czasu wiadomo, że będzie coś "grubszego" jest mówiąc delikatnie zabawne  Może byłoby lepiej gdyby z tak licznej, mało efektywnej grupy została garść ludzi związanych wzajemnymi relacjami. Pewnie z duzego forum zrobił by się mały obozik ale mi nie przeszkadzało by to w najmniejszym stopniu. Miejsce w tym przypadku odgrywa drugoplanową role bo jak historia forum przedstawia spontan wyjazdy nad morze i inne okolice nie były jakoś wielkim wyzwaniem. Ewentualnie prosze o troche równiejszy asfalt  No ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzać. Pozdro i dzięki jak ktoś odczyta do końca 
|
|
Góra |
|
 |
dewew |
#690623 Wysłany:
13 Wrz 2013, 19:47; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
CentoCinque |
 |
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia/Warszawa Rejestracja: 14 Paź 2010, Posty: 2422 Pomógł: 1
|
5ROCKY5, były kiedyś pomysły "przerobienia" forum na klub gdzie każdy członek płaciłby rocznie jakieś nieduże pieniądze, ale za to byłaby to grupa zaangażowanych ludzi i można by za pozyskane pieniądze coś organizować. Nie pamiętam czemu ale pomysł chyba upadł
|
 |
Sasuke |
#690630 Wysłany:
13 Wrz 2013, 20:18; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
|
Moim zdaniem złe miejsce, termin. Moim zdaniem byłoby więcej osób gdyby na miejscu byłoby więcej atrakcji niż tylko las chociażby jakieś jezioro. Termin w wrześniu, to na moje trochę za późno ludzie są już po urlopach i wakacjach, urlopy mają już wyczerpane tak samo jak i pewnie portfel świeci pustkami po wakacjach. Tak myślę i to jest tylko moje zdanie żeby nie było.
|
|
Góra |
|
 |
FeareK |
#690636 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:04; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: EZG Rejestracja: 02 Kwi 2012, Posty: 176
|
Witam. Sorko temat jest świeży to trzeba nabrać tempa . Alice, masz rację , miejsce naprawdę dobre , nie mówię tego bo mam blisko ale po rozmowie z Oko21 podczas spotu każdy z nas przyznał czy to byłoby w tym roku na pomorzu czy w górach to stała "elita" która chcę się spotkać i w miłym towarzystwie spędzić czas przyjechałaby "Termin był w Czerwcu 6-7 i fakt frekwencja była większa" . Sam jestem na forum od 2 lat i zawsze ale to zawszę znajduję w większości czas na nasze spotkanie raz w miesiącu czasami uda się nawet częściej ale dla forum zjazd ludzi z całego kraju i nie tylko bo niektórzy też chcieli też z zagranicy specjalnie przyjechać aby zobaczyć samochody i projekty oraz samych ludzi. 5ROCKY5, dewew, Macie racje a co do Ciebie 5ROCKY5, to doczytałem całego Twojego posta ale nie w tym rzecz. Macie racje. Ośrodek może nie za bardzo przystosowany do samochodów na glebie i innych modów oraz końcowy dojazd ale czy My jako Userzy nie możemy pomóc organizatorom w znalezieni w naszej okolicy ośrodka . Trochę zagłębiłem się w rozmowę z Oko21 i cenowo ten ośrodek wychodzi bardzo dobrze , w porównani z innymi. Myślę że w podobnej cenie będzie cokolwiek znaleźć ciężko. Dla mnie tak jak Oko21 to opisał w rozmowie na OZ część pracy jaką organizatorzy robili to moim zdaniem kawał roboty i należą się brawa i Msza w Kościele "żartowałem z mszą  " za wkład i poświęcenie a MY jako Userzy powinniśmy podziękować za taką możliwość i zebrać swoje 4 liter i przyjechać na OZ. Moim skromnym zdaniem czas na wyjazd z ozetem gdzie indziej , może mazury albo morze lub góry . Dla mnie bez różnicy. Ja na bank będę albo kropkiem, albo samochodem którym tam dojadę bez problemowo . Się rozpisałem ..... łoooo matko i to nie koniec bo to początek wątku Co do słów _wladimir_, OZ to święto forum , więc potrzebne jak najbardziej , tylko że w liczniejszych składach . Ja niestety nie mogę poręczyć za Łódzkie bo ludzi jest sporo - około 20 , ale marki też różne ale spotykamy się zawsze , Bo nie kawał blachy się liczy tylko Ludzie I Pasja.
_________________ sooo goooood  Punto: Moj Kropek MK 1 topic34981.html
Spoty - topic32335.html
|
|
Góra |
|
 |
Qbass |
#690637 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:08; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Samochód: Inny Fiat
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 06 Cze 2010, Posty: 573 Pomógł: 8
|
Niestety OZ jest najlepszym przykładem tego co od dłuższego czasu da się zauważyć, a mianowicie że forum umiera. Wciąż te same pytania i linki, linki, linki. O zlocie wiadomo było od roku a koszt 70zł za weekend nie jest nie możliwy do uzbierania zwłaszcza dla ludzi których jednak stać na auto, przecież nikt nie powiedział, że aby zjawić się na zlocie trzeba przyjechać samochodem, dla chcącego nic trudnego zawsze przecież można zgadać się w parę osób i przyjechać jednym (koszt paliwa jest jednak dość istotnym kryterium w decyzji o obecności zwłaszcza jak ktoś ma spory kawałem do przejechania).
_________________ BYŁO Punto II FL 1,2 8V 5D BYŁO Stilo MW 1,9 150KM MODE BY CINSOFT BYŁO Seicento 1,1 BYŁO Punto II FL 1,2 8v 5D Niebieska strzała JEST Grande Punto 1,2 8v 3D Czarny gruz JEST Tipo HB 1,4 16V 120 KM DARMOWA DIAGNOSTYKA PI,PII,PIIFL,GP
|
|
Góra |
|
 |
FeareK |
#690641 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:24; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Sasuke, Sasuke , a Czy Ty odpowiesz za ludzi którzy popiją i coś im odbije i po % pójdą się kąpać w jeziorze ??? Ja bałbym się odpowiedzialności za to. A co do terminu , kwestia głosowania, większość wybrała wrzesień bo były problemy z ośrodkiem jakimkolwiek z tego co rozmawiałem , a co do wakacji i funduszu , każdy głosował i wiedział kiedy jest OZ , to odłożyć co miesiąc po 50 zł to dużo ? Każdy może się wykręcać ale jak to pisał 5ROCKY5 napisał(a): Nagłe tłumaczenia w stylu brak kasy, śluby, wesela, komunie i inne, kiedy to już od bardzo długiego czasu wiadomo, że będzie coś "grubszego" jest mówiąc delikatnie zabawne , to nie jest tłumaczenie a moim zdanie tłumaczą się bo zapomnieli i nic ,tyle. A co wspomina dewew, zostanie elita , pasjonaci i osoby zaangażowane i chcące brać aktywny udział w życiu forum. Tak to ma sens tylko czy nie odstraszy za dużo osób ? [ Dodano: 13 Wrz 2013 21:24 ]Tak , dlatego Qbass, mówię o tym żeby te 50 zł , kurde 30 i starczy przez 5 miechów to 150 , no można max szarpnąć w dzień z wyjazdu tą 100 zł na powrót. Mnie wyjazd na morze , samo paliwo kosztowało samochodem 115 konnym Audi 80 B4 -220 zł + bramki . to za pobyt , ta 100 to pikuś.Więc tak naprawdę nie chodzi o to aby opłacać OZ , bo to w końcu nie jest koszt (Chyba że przyjeżdża rodzina 2+2) tylko kosztem jest przejazd bo ...a no po co mi jechać 300 km w jedną stronę na 2 dni ... , dla mnie jest. Aby zobaczyć ludzi ... a co przez całe życie siedzieć będę w domu pod halką mamy ?? 
Spoty - topic32335.html
|
|
Góra |
|
 |
J-zon |
#690643 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:27; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Maciej
Samochód: Punto II FL 3d
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Opole/Wrocław Rejestracja: 28 Gru 2011, Posty: 471
|
To i ja się wypowiem. Moim zdaniem miejsce jest nietrafione. Okej, zgadzam się, że stała ekipa przyjedzie zawsze, ale tak było w tym roku. O większej liczbie decydują Ci mniej zaangażowani w forum. I trzeba ich jakoś zachęcić, chociażby lokalizacją. Nie każdemu chce się jechać kilkaset kilometrów na zlot, na którym nikogo nie zna i nie ma zielonego pojęcia, czy po prostu nie wywali kasy za paliwo w błoto. Grotniki wybrano dlatego, żeby było w miarę w centrum Polski, ale prawda jest taka, że... każdemu daleko. Wrocław daleko, Opole daleko, Śląsk daleko. Moim zdaniem ogólnopolski powinien się odbyć na Śląsku, gdzie jest najwięcej forumowiczów. Ja bym miał blisko z Opola lub Wrocławia. Sądzę, że wreszcie nie byłbym sam z ekipy opolskiej, która w ostatnich miesiącach naprawdę fajnie się rozwinęła, ale do Łodzi jest ponad 200 km. Na Śląsk mamy autostradę, z resztą na mobilizacji śląskiej pojawił się też chociażby STax. W Grotnikach już nie. Poza tym w miejscach bardziej zaludnionych, jak na przykład Katowice jest większa szansa, że ktoś wpadnie gościnnie. Klub Pandy najlepszym przykładem - już chyba dwa razy byli w Katowicach. No i chyba jednak asfalt jest lepszą opcją. Można jakieś skromne przejażdżki, pseudo wyścigi itd. Pomysł z takimi konkurencjami jak w tym roku były bardzo trafne. No i nagrody, koniecznie nagrody, bo to zawsze mobilizuję.  Kosmetyki, dywaniki, kubki, smycze, ramki, może jakaś jedna większa nagroda, no nie wiem... Kończąc już mój długi wywód uważam, że to wcale nie forum umiera, tylko właśnie zloty. Bo ludzie są, tylko trzeba ich przekonać do przybycia.
_________________ Zobacz moje Punto II FL: http://fiatpunto.com.pl/topic32739.html Czy masz już darmowe Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
Chicane |
#690644 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:28; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew Rejestracja: 24 Lut 2008, Posty: 1248 Pomógł: 2
|
Bo nie kawał blachy się liczy tylko Ludzie I Pasja.- ładnie powiedziane F3ar3K , zgadzam się z tym, co do mnie to ja już na OZ mówiłem że zawsze jeśli tylko OZ będzie się odbywał i będę miał możliwość przyjazdu ( wolne w pracy, żadnych zdarzeń losowych) - to z pewnością przyjadę ,a czy to będzie w Grotnikach czy w górach,nad morzem, czy gdziekolwiek indziej to nie ma już znaczenia, najważniejsze dla mnie jest spotkanie z ludźmi których poznałem 4 lata temu ,kiedy to pojawiłem się pierwszy raz na zlocie a także tych nowych,którzy w tym roku zagościli po raz pierwszy (pozdrowienia dla Alice,Bartek P, Dewew )  , myślę że co roku jest świetna atmosfera bo tworzą ją wyjątkowe osoby. Moim zdaniem Ogólnopolski Zlot FFP jest jak najbardziej potrzebny, w tym roku była nas garstka, ale czy było źle? -myślę ze nie, w tym roku udało się nawet rozegrać dwie konkurencje w autach, Kto będzie naprawdę chciał być na OZ ,to będzie,- pytanie tylko czy co roku będzie chciało być nas to samo grono ludzi co w tym roku bo reszta po prostu nie czuje się związana z naszym Forum? , niech każdy sobie odpowie na to pytanie. Ogólnopolski Zlot jest tylko jeden jedyny raz w roku- TYLKO RAZ jest taka okazja spotkać ludzi z całej Polski.
_________________ LOST YOU SOMEWHERE było: fiat 126p ( razy dwa ) fiat Seicento fiat Grande Punto Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge
|
|
Góra |
|
 |
FeareK |
#690647 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:35; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
J-zon, Dla mnie nie ma problemu jechać na Śląsk , jestem za , i z miłą chęcią poznam Stax'a bo podoba mi się jego modzenie w kropku. Ośrodek jak ośrodek, tylko problem z dojazdem i tyle. Domki świetne oraz otoczenie w sam raz na wypoczynek , może brak 1/4 mili na wygłupy itp ale widać że organizatorzy potrafią wymyślić nawet na małym skrawku ziemi aż 4 konkursy więc ??? Dawaj ośrodek i wbijamy do Ciebie w okolice ![;] ;]](https://fiatpunto.com.pl/images/smilies/icon_smile5.gif)
Spoty - topic32335.html
|
|
Góra |
|
 |
Chicane |
#690649 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:40; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew Rejestracja: 24 Lut 2008, Posty: 1248 Pomógł: 2
|
J-zon napisał(a): No i nagrody, koniecznie nagrody, bo to zawsze mobilizuję.  Kosmetyki, dywaniki, kubki, smycze, ramki, może jakaś jedna większa nagroda, no nie wiem... co roku są konkursy i nagrody, a im więcej osób na zlocie tym lepsze nagrody, w tym roku mimo tak małej ilości osób nagrody posiadały wszystkie wymienione przez Ciebie akcesoria  , dziwne myślenie mają niektórzy- że będą na zlocie jak będzie blisko ich domu, paranoja, Dewew przyjechał z Gdyni, Bartek P z Wrocławia, chłopacy mieli dość daleko a mimo tego chcieli przyjechać i przyjechali. Tu odległość nie ma znaczenia, tylko ludzie.
_________________ LOST YOU SOMEWHERE było: fiat 126p ( razy dwa ) fiat Seicento fiat Grande Punto Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge
|
|
Góra |
|
 |
Qbass |
#690650 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:41; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Courage |
#690654 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:51; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Kukurydza |
 |
Imię: Krzysiek
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 22 Sty 2008, Posty: 2911 Pomógł: 5
|
5ROCKY5 napisał(a): Tak mała ilość osób świadczy o tym kto tak naprawdę jest zaangażowany w życie "forumowe". To samo było z mikołajem, to samo jest z mobilizacją, czy też innymi zlotami w innych woj. Spośród 14tys. użytkowników ilu sie udziela na jakichkolwiek akcjach, zlotach, tematach... Dobry przykład topic http://fiatpunto.com.pl/topic43767.html gdzie pytają o spota a praktycznie pod nosem jest jedno z najważniejszych wydarzeń w ciągu roku jesli chodzi o grupę śląską oraz okolice. Przyznaję sam byłem po raz pierwszy mimo 7 edycji ale dwie poprzednie niestety nie wpasowały mi w inne obowiązki a na wcześniejszych edycjach nie udzielałem się w tematach... Wydaje mi się, że dobrym wyjściem jest stworzenie pewnego grona sympatyków tego forum, marki czy modelu mało istotne, ważniejsi są ludzie na których można polegać i mieć pewność o obecność czy tez pomoc. Może było by to koło wzajemnej adoracji lub coś podobnego ale wtedy byłoby jasne dlaczego tak cieżko jest zmobilizować innych. Jak ktoś będzie chciał się angazować choćby w minimalnym stopniu to będzie to już jest nadzieja. Nagłe tłumaczenia w stylu brak kasy, śluby, wesela, komunie i inne, kiedy to już od bardzo długiego czasu wiadomo, że będzie coś "grubszego" jest mówiąc delikatnie zabawne  Może byłoby lepiej gdyby z tak licznej, mało efektywnej grupy została garść ludzi związanych wzajemnymi relacjami. Pewnie z duzego forum zrobił by się mały obozik ale mi nie przeszkadzało by to w najmniejszym stopniu. Miejsce w tym przypadku odgrywa drugoplanową role bo jak historia forum przedstawia spontan wyjazdy nad morze i inne okolice nie były jakoś wielkim wyzwaniem. Ewentualnie prosze o troche równiejszy asfalt  No ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzać. Pozdro i dzięki jak ktoś odczyta do końca  Doczytał do końca i w pełni się z tym zgadza!!! Podpisuję się pod tym!
_________________ 2010-12 = FIAT PUNTO Mk1 1.1 55KM "S" topic24306.html 2012-obecnie = FIAT PUNTO Mk2 1.2 60KM "SX" topic37122.html
Czy masz już darmowe FFP Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
FeareK |
#690655 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:53; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Niestety co do składek w innych klubach to nie mogę się wypowiedzieć , bo z czego wiem to w Audi 80 klub wiem że jak nie ma się opłaty to nie można każdego tematu zobaczyć lub zdjęcia przy zalogowanym koncie. A co do stałej opłaty w wyżej wymienionych klubach nie wiedziałem ponieważ tak naprawdę FFP to mój pierwsze forum samochodowe . Więc w tym temacie się nie mogę wypowiedzieć ale składka 10 zł na cały rok to nie dużo a zawsze się przyda , za pozycjonowanie strony oraz na nagrody bogatsze .
Spoty - topic32335.html
|
|
Góra |
|
 |
Courage |
#690656 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:56; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Kukurydza |
 |
Imię: Krzysiek
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 22 Sty 2008, Posty: 2911 Pomógł: 5
|
Qbass, przyuważ, że nie tylko składki, ale chyba są oni oficjalnie zarejestrowani też jako stowarzyszenie (jak większość klubów) i wtedy mogą legalnie przygarnąć sponsora... A tak to lypa...
_________________ 2010-12 = FIAT PUNTO Mk1 1.1 55KM "S" topic24306.html 2012-obecnie = FIAT PUNTO Mk2 1.2 60KM "SX" topic37122.html
Czy masz już darmowe FFP Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
Qbass |
#690660 Wysłany:
13 Wrz 2013, 22:01; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Możliwe tego nie wiem ale wątek finansów na forum był już wielokrotnie poruszany, niestety wymagania duże ale środków z znikąd nie widać
_________________ BYŁO Punto II FL 1,2 8V 5D BYŁO Stilo MW 1,9 150KM MODE BY CINSOFT BYŁO Seicento 1,1 BYŁO Punto II FL 1,2 8v 5D Niebieska strzała JEST Grande Punto 1,2 8v 3D Czarny gruz JEST Tipo HB 1,4 16V 120 KM DARMOWA DIAGNOSTYKA PI,PII,PIIFL,GP
|
|
Góra |
|
 |
J-zon |
#690661 Wysłany:
13 Wrz 2013, 22:02; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Maciej
Samochód: Punto II FL 3d
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Opole/Wrocław Rejestracja: 28 Gru 2011, Posty: 471
|
Chicane napisał(a): co roku są konkursy i nagrody, a im więcej osób na zlocie tym lepsze nagrody, w tym roku mimo tak małej ilości osób nagrody posiadały wszystkie wymienione przez Ciebie akcesoria Jeszcze nie udało mi się wygrać na zlocie, więc nie wiem.  Chicane napisał(a): dziwne myślenie mają niektórzy- że będą na zlocie jak będzie blisko ich domu, paranoja No ale tak jest. Umówmy się - posiadacz Fiata Punto nie jest jakimś bogaczem, bo gdyby nim był, to pewnie nie jeździłby Fiatem Punto. Tutaj bez urazy dla nikogo, nawiązuje też do siebie.  Ktoś, kto nie jest zżyty z forum, kto nie jest obeznany z ekipą lub jest nowy nie będzie jechał kilkuset kilometrów i wydawał dajmy na to 1/4 swojej miesięcznej pensji na paliwo na zlot, na którym nikogo nie zna etc. Chodzi mi o to, że trzeba się postawić w miejscu tych, którzy mniej się udzielają, a wpadliby, ale tylko przy sprzyjających okolicznościach. Takich ludzi trzeba ściągnąć. Bo stała ekipa i tak przyjedzie.  Qbass napisał(a): ok nagrody ale z czego? To już jest do przedyskutowania.
_________________ Zobacz moje Punto II FL: http://fiatpunto.com.pl/topic32739.html Czy masz już darmowe Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
Sasuke |
#690663 Wysłany:
13 Wrz 2013, 22:03; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
|
Qbass napisał(a): ok nagrody ale z czego? Klub Pandy czy Klub Stilo mają składki i jest im na pewno nieporównywalnie łatwiej niż naszym Organizatorom Qubas nie przesadzaj. Wjazdowe od osoby 25 zł płaci sie i to idzie w nagrody na następny OZ. Nie wmawiaj ze smycz kubek dyplom gąbka czy jakiś szampon to spokojnie wystarcza na nagrody moim zdaniem. Powiedzmy, że przez brame przejechało 30 osób to 30*25 to masz 750 zł. Są trzy konkurencje i trzy miejsca, czyli 750/9=84 zł na miejsce w konkursie a za to można już coś zdziałać.
|
|
Góra |
|
 |
Qbass |
#690664 Wysłany:
13 Wrz 2013, 22:10; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
J-zone a czy o zlocie dowiadujesz się miesiąc przed? nie wiesz o nim od roku to można po 20zł sobie odłożyć co nie a na to to nawet posiadacza fiata 126p by było stać nie czarujmy się. Sasuke- no tak przecież zawsze lepiej mieć 750 zł niż ładnych kilka razy tyle z rocznych składek zwłaszcza że za serwer nie płacimy a inne fora i kluby muszą
|
|
Góra |
|
 |
Sasuke |
#690665 Wysłany:
13 Wrz 2013, 22:12; Temat postu: Re: Ogólnopolski Zlot - czy jest nam jeszcze potrzebny? |
|
|
Qbass napisał(a): J-zone a czy o zlocie dowiadujesz się miesiąc przed? nie wiesz o nim od roku to można po 20zł sobie odłożyć co nie a na to to nawet posiadacza fiata 126p by było stać nie czarujmy się. Sasuke- no tak przecież zawsze lepiej mieć 750 zł niż ładnych kilka razy tyle z rocznych składek zwłaszcza że za serwer nie płacimy a inne fora i kluby muszą Ale się nie oszukujmy że składek na nagrody nie ma jak są.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|