|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 22:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
abezus |
#692218 Wysłany:
23 Wrz 2013, 08:16; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Krosno Rejestracja: 26 Paź 2011, Posty: 227
|
bobson1234 napisał(a): dzięki za opinię:) faktycznie coś nie tak z tym zderzakiem a mogę prosić adres tego forum LPG ? Pozdrawiam http://lpg-forum.pl/Tu jest conieco o gazowaniu starjeta: http://lpg-forum.pl/post314055.html?hil ... et#p314055http://lpg-forum.pl/post355899.html?hil ... et#p355899Problem jest z nawiertami pod wtryski, jednak nie jest to cos nie do obejścia. Jeśli myślisz poważnie o LPG to załóż konto na tym forum, poszperaj i poszukaj polecanego gazownika z Twoich okolic. Oddać auto do partacza który zamontuje badziewie i niepoprawnie wystroi jest łatwo. Niestety takich w polsce jest ogrom. Dlatego Lektura tego forum moim zdaniem obowiązkowa. Pozdrawiam. Space Ranger napisał(a): Witam, co do tego punto to pewnie malowany albo lekko bity Bo mi mówili że za ten rocznik to tak z 20tyś trza dać, ale faktycznie trzeba sprawdzić na stacji diagnostycznej, tylko że każde auto tak sprawdzać to też kasy trochę idzie. Miałem przeznaczone 15tyś na przyszły rok na Grande ale jak tu widzę że każdy mówi że za tą cenę auta z tego rocznika "dobrego" nie kupię, to nie wiem czy nie kupić punto II a ma byc to mój pierwszy samochód, i to dla rodziny. A jak nie to Trza pomyśleć nad inna marką Opel,Honda, sam już nie wiem... Kolego niestety tu nie marka jest problemem tylko rocznik. Hondy są najgorzej tracącymi na wartości samochodami, z racji tego że po prostu są trwałe. Ople już tracą dużo bardziej jednak i tak mniej niż fiaty. Dlatego jeśli będziemy porównywać Honde, Opla czy Fiata w podobnym stanie z podobnego rocznika to właśnie honda będzie najdroższa opel niżej a najtańszy bedzie właśnie fiat. Kolego nie przejmuj się, tak jak mówię fiaty tanieją z roku na rok coraz bardziej dlatego w przyszłym za 15 tyś napewno znajdziesz coś fajnego. Poszukiwania mogą potrwać długo ale znajdziesz na 100%. Nie oszukujmy się fiat to nie vw czy bmw. Jakość wykonania jest gorsza co za tym idzie cena równiez...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Space Ranger |
#692230 Wysłany:
23 Wrz 2013, 10:43; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
|
No ja wiem że rocznik a chciałbym kupić coś do tej kwoty tak max 10 letniego to Punto jeśli chodzi o rocznik się mieści w moim przedziale, A po drugie to mi się podoba i żonie też  Synkowi to nie wiem jak, ale jak widzi pomarańczowe albo czerwone to wtedy się mu podoba  heh. Właśnie mam nadzieję że po nowym roku może gdzieś w okolicach wakacji coś się za tą cenę uda kupić  W sumie do tej pory auta nie miałem tak że jeszcze trochę mogę poczekać, a póki co to rower  Jeśli chodzi o to że samochód był malowany lub lekko bity to ja nie mam nic przeciwko jeśli to było robione w jakimś porządnym warsztacie przez ludzi którzy się znają na tym co robią, a nie u jakiegoś "Mietka" w garażu za flachę wódy.
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#692256 Wysłany:
23 Wrz 2013, 15:08; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marcin
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Krosno Rejestracja: 26 Paź 2011, Posty: 227
|
Witam. Stanowczo odradzam kontakty z osobą z linku poniżej. W poprzedni czwartek postanowiłem zobczyć sobie tamten samochód, jako że do Bytomia mam kawałek, zorganizowałem sobie inspekcje samochodu przez osobe z bezwypadkowe.net. Właściciel GPS, bardzo miły konkrenty człowiek do momentu gdy dowiedział się że samochód będzie sprawdzany miernikiem oraz kompterem. Inspekcja ustalona na piątek w południe. W piątek rano właściciel GPS wysyła smsa że coś mu wypadło i nie można samochodu obejrzeć. Po wielkich problemach z umówieniem się kolejny termin ustalony na dziś 12:30. Niestety tym razem też oględziny nie doszły do skutku, właściciel nie dość że nie pojawił się, nie odbiera komórki. Dodajmy do tego cene samochodu która przez ostatnie 2 tygodnie spadła o prawie 5000zł i dochodizmy do wniosku że to jakiś dowcip. Boję się myśleć co by było gdybym przejechał 250 km w celu obejrzenia tego samochodu i zostałbym tak potraktowany. Link poniżej: http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C30049566.htmlhttp://tablica.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 9dae004b10http://tablica.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 9dae004b10
|
|
Góra |
|
 |
Lukasz |
#692846 Wysłany:
27 Wrz 2013, 16:51; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Alfa Romeo Mito
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 27 Wrz 2013, Posty: 95
|
http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-zad ... 30744.htmlZastanawiam sie nad kupnem tego pojazdu, niby oryginalny przebieg (co jest nie mozliwe jak wiemy - diesel musi pracowac ) 2 elementy malowane (blotnik przedni i tylni - tak powiedzial sprzedawca) podepne auto pod komputer i przelece miernikiem, mam po ten samochod jakies 150km i dlatego chce was spytać co myślicie. Samochod sprowadzony z WŁOCH (a jak wiemy we włoszech ciasne uliczki, duzy ruch i mogl miec poporawki lakiernicze - mi to nie przeszkadza - byle nie była naruszona strefa zgniotu...) Wstępnie nawiązałem kontakt z gościem i zarezerowałem samochod. Jestem z PandaClubPolska - Lukasz Samochodem dachowalem swoim.. i szukam innego teraz.. Z gory dzieki za odp  Mam nadzieje ze Ci spostrzegawczy fanatycy zauważą coś http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C30665316.htmli jeszce taki GP z Warszawy  wiem ze mial blotnik prawy, maske, zderzak i lampe zmieniona bo gosciu od razu mi powiedzial. Jest jego 2 wlascicielam, auto krajowe...
_________________ Była - Panda Red&Black by Lukasz
Jest - GP Sport Black by Lukasz
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#692944 Wysłany:
27 Wrz 2013, 23:35; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Piotr
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
|
Lukasz_PCP, Ty tak na serio chcesz jechać oglądać te samochody ?  No w sumie to możesz jechać. Ja tam nic nie widzę po tych fotach. powinno być ok. 
|
|
Góra |
|
 |
Lukasz |
#692949 Wysłany:
28 Wrz 2013, 00:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Alfa Romeo Mito
Silnik: 1.4 16V 155KM
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 27 Wrz 2013, Posty: 95
|
Liam, Serio  bo jak ogladam to te za 14 sa w podobnym stanie... prawda jest taka zeby kupic dobre/zadowalające GP trzeba te 18 dac spokojnie  Chyba ze mogl bys zobaczyc dla mnie te biale  bo akurat ono tez z Warszawy jest 
_________________ Była - Panda Red&Black by Lukasz
Jest - GP Sport Black by Lukasz
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#692963 Wysłany:
28 Wrz 2013, 08:26; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Piotr
Samochód: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
|
Czarne można pojechać i oglądnąć, natomiast na białe wyjątkowo szkoda czasu  Ja jestem spokojny człowiek, ale szybko się denerwuję. 
|
|
Góra |
|
 |
Gigavat |
#693123 Wysłany:
29 Wrz 2013, 09:44; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Ryszard
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: Active
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia Rejestracja: 10 Maj 2013, Posty: 281 Pomógł: 4
|
|
Góra |
|
 |
Sagittarius |
#693147 Wysłany:
29 Wrz 2013, 11:08; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
tak jak napisalem wczesniej, auto sprowadzone na 99% jest po wypadku. Spojrzcie na ceny tych aut na zachodzie sa niemal identyczne jak u nas, jaki interes ma handlarz ciagnac je do nas ? Zeby zarobic zawsze biora rozbite taka prawda. Ogladalem przed zakupem swojego kilkanascie sprowadzanych i 100% wypadkowe wszystkie z zachodu. W koncu dalem kilka tysi wiecej i wzialem polskiego pochodzenia z polskiego ASO. Oczywiscie także sprawdzony pod kątem wypadku. Calkiem inna bajka. Takze w tanie sprowadzane auta raczej bym nie wierzył, handlarze nie są po to aby Wam zrobic dobrze tylko aby zarobić. Szroty sprowadzane w ogole w allegro odfiltrować. Tylko polskie ASo tylko pierwszy wlasciciel to jako tako jest szansa kupić coś rozsądnego. Oczywiscie mozecie sie nie zgadzac ale przy kazdej zmianie aucie podobne kwiatki wychodzą. Od pewnego czasu na sprowadzane w ogole nie patrze. Nie oznacza to ze kazdy polski jest cacy. Ale o wiele latwiej znaleźć coś fajnego.
|
|
Góra |
|
 |
robcok |
#693200 Wysłany:
29 Wrz 2013, 15:54; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Silnik: 1.4 16V 95KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 07 Sty 2008, Posty: 284
|
Witam Mam okazje kupić GRande 2006rok 1.4 16V 3D przegieg 63000km od kobiety. Wersja Dynamic czyli: radio ze ster kierowniy, klima, alu, progi i lotka od sporta, halogeny, 6 biegow. Auto od pierwszego wlasciciela serwisony w pol-car, do zrobienia na ta chwile olej, rozrzad, pomalowac zderzak nadkole i drzwi. W srodku troche plam ale dogadalem karcher w cenie auta..
i teraz prosze o sensowne opinie nt tego silnika w tym aucie. Jezdze ok 15000km na rok, do pracy mam ok 20km w jedna strone, raczej bez korkow. Jakie spalanie, jak z tym braniem oleju i jak z awariami?? Chcialem z gazem ale wiem ze gaz nie podchodzi pod ten silnik..wiec odpada. Autem jechalem i dobrze sie jedzie, nie sciaga, nie piszczy, nie trzeszczy, nie stuka, nie puka. Do poniedzialku musze zdecydowac POMOCY
_________________ BYŁO JEST
.:: Poznań Punto Team ::..
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#693219 Wysłany:
29 Wrz 2013, 17:46; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Damian
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 5496 Pomógł: 26
|
robcok napisał(a): Chcialem z gazem ale wiem ze gaz nie podchodzi pod ten silnik.  To twoja teoria, czy ktoś Ci to powiedział? Nawet do T-jeta da się gaz założyć i będzie pięknie działał. Ile właściciel/ka chce za to auto?
|
|
Góra |
|
 |
robcok |
#693245 Wysłany:
29 Wrz 2013, 20:37; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
tak slyszalem jezeli chodzi o gaz.. cena 14900
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#693250 Wysłany:
29 Wrz 2013, 20:56; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
robcok napisał(a): tak slyszalem jezeli chodzi o gaz.. cena 14900 Ja mam ten sam silnik, gaz zakładałem 2mc temu i jak na razie zero problemów. Nie sugeruj się tym co mówią inni, tylko słuchaj co mówią ludzie którzy takie auta użytkują na co dzień. Na forum jest kilka osób z tym silnikiem i LPG. Cena myślę, że dobra. Ja za swojego dałem ciut więcej a mam dwa razy taki przebieg. 
|
|
Góra |
|
 |
robcok |
#693252 Wysłany:
29 Wrz 2013, 20:58; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
spoko pomysle o gazie w przyszlosci narazie jutro jade zaklemac ze to moje robie wplate myja+karcher ptem reszta i zajme sie rozrzadem, olejem i ta blachuwa..jakies wskazowki co jeszcze moglbym sprawdzic przed wplata?
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#693255 Wysłany:
29 Wrz 2013, 21:07; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
robcok napisał(a): jakies wskazowki co jeszcze moglbym sprawdzic przed wplata?
Trudno powiedzieć. Jeśli auto krajowe i od pierwszego właściciela to w zasadzie jest bezpiecznie. Sprawdź daty na szybach, na pasach. Jeśli się zgadzają to powinno być ok. robcok napisał(a): pomalowac zderzak nadkole i drzwi. Uderzony, czy przetarty?
|
|
Góra |
|
 |
robcok |
#693259 Wysłany:
29 Wrz 2013, 21:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
tzn tak auto ma historie byla stukniete wymienione na nowe w aso lampy chlodnica i chlodnica klimy i zderzak daty sa ok sprawdzone juz a nadkole ma bardzo mala wgniotke i zdarty lakier a na drzwiach tylko zdarty lakier wyglada to na jakies przetarcie parkingowego slupka albo cos w tym stylu auto bylo kupione w pol-car i caly czas tam serwisowane..wszystko w papierach jest auto jest ogolnie sprawne nic nie trzeba robic tylko ten rorzad i olej bo ostatni przeglad byl 2 lata temu i mial jakies 45tys km. a rozrzad z racji wieku.. jedyna rzecz ktora nie jest ok to czujnik tylnej klapy, caly czas swieci kontrolka otwartych drzwi mimo iz klapa zamnkieta
Ostatnio edytowany przez robcok, 29 Wrz 2013, 21:16, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#693262 Wysłany:
29 Wrz 2013, 21:16; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
robcok napisał(a): tzn tak auto ma historie byla stukniete wymienione na nowe w aso lampy chlodnica i chlodnica klimy i zderzak daty sa ok sprawdzone juz a nadkole ma bardzo mala wgniotke i zdarty lakier a na drzwiach tylko zdarty lakier wyglada to na jakies przetarcie parkingowego slupka albo cos w tym stylu auto bylo kupione w pol-car i caly czas tam serwisowane..wszystko w papierach jest
Jeśli tak, to myślę że nie ma się czego obawiać. Szkoda, że nie masz zdjęć autka. Można by było coś więcej powiedzieć.
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#693263 Wysłany:
29 Wrz 2013, 21:21; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
robcok, jak nie zdecydujesz się daj namiar 
|
 |
oko21 |
#693266 Wysłany:
29 Wrz 2013, 21:37; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
bbanditoss napisał(a): robcok, jak nie zdecydujesz się daj namiar 
|
|
Góra |
|
 |
robcok |
#693270 Wysłany:
29 Wrz 2013, 22:09; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Hehe nie jestem zdecydowany na 99%
|
|
Góra |
|
 |
zoon |
#693333 Wysłany:
30 Wrz 2013, 15:08; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Ekstremista |
 |
|
robcok napisał(a): od kobiety. Z tego co piszesz, to auto nie wygląda źle i pewnie tak jest. Choć jeśli jest "od kobiety" to... hmmm. Od razu mam skojarzenia z takimi sprawami jak np. tour de krawężniki, katowaniem sprzęgła czy "lekkimi" poślizgami w wymianach oleju, nie wspominając o uzupełnianiu. Ale skoro był do pewnego okresu serwisowany w aso to pewnie wymieniali co trzeba w terminie. Czytałem niedawno, że Unii mają wzrosnąć w przyszłości mocno podatki od lpg i ceny podskoczą.
|
|
Góra |
|
 |
robcok |
#693399 Wysłany:
01 Paź 2013, 09:27; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Auta kupione tzn P2 oddaje w rozliczeniu reszte doplacam i wyjezdzam dzis Grande  Pytanie mam jakie kupić sruby zabezpieczające do alufelg bo, tam sa zwykle, i tu mam drugie pytanie, w aucie jest zestaw naprawczy fix&go, gdzie najtaniej i najlepiej kupie zestaw z lewarkiem, kluczem itd w tym plastiku cos takiego jak jest oryginalnie w P2? Pochodze z Poznania, jak ktos ma info to prosze o wypowiedzenie sie. PRzydalaby mi sie informacja dokladnie jakie to sruby musza byc poniewaz sie nie znam na tym, zawsze jezdzilem na stalowkach.. Kolejne pytanie jaki olej (syntetyk) i filtry kupic najlepiej? dodam ze bede kupowal zapasowke albo dojazdowke zeby byla w bagazniku
|
|
Góra |
|
 |
Atmed |
#696186 Wysłany:
19 Paź 2013, 16:24; Temat postu: Pakiet Abarth do sprawdzenia |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Uno
|
http://allegro.pl/fiat-grande-punto-1-4 ... 76720.htmlWitam poszukuje auta w miarę ekonomicznego w grę wchodzi tylko gaz, na początku chciałem zwykłego grande. Zauważyłem,ze sa ze tak powiem zwykle grande punto tylko z pakietem stylistycznym abartha co mi bardzo odpowiada. Drugie pytanie czy te pakiety stylistyczne sa od nowości czy koleś może sam sobie przerabial? Co myślcie o tym modelu jest ktoś w stanie go sprawdzic?
|
|
Góra |
|
 |
lesiu |
#696189 Wysłany:
19 Paź 2013, 16:43; Temat postu: Re: Pakiet Abarth do sprawdzenia |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II FL 3d
Wersja: Active
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wałbrzych/Świebodzice Rejestracja: 05 Gru 2011, Posty: 178
|
To nawet nie jest pakiet Abartha. Nigdy takiego nie było w sprzedaży. Gościu wymienił sobie przedni zderzak, przednie lampy, tani pasek ABARTH z allegro i naszywki na zagłówki. Jak dla mnie wygląda to jak ... Nie będę się tak brzydko wyrażać.
_________________ Punto MK2B 1.3mJTD
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#696192 Wysłany:
19 Paź 2013, 17:04; Temat postu: Re: Pakiet Abarth do sprawdzenia |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Po pierwsze jest temat "Pytania przed zakupem Grande Punto" - przenoszę. Po drugie jak kolega wyżej napisał, nie ma czegoś takiego jak pakiet stylizacyjny abarth'a - to piszą albo "tjunerzy" albo handlarzyny szukające naiwniaków co się na to nabiorą. Jest poprostu Abarth, ale to inna bajka 
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|