|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:13
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
czech22 |
#698511 Wysłany:
31 Paź 2013, 21:12; Temat postu: Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez sciągania glowicy |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Ostatnio silniczek w moim puntku zaczął brać olej. bierze ok. 3.5 setki na tysiąc. Wcześniej mieścił się w setce na tysiąc. Zmieniłem już olej na Valvoline, ale nic to nie dało. Bierze tylko wtedy jak jeżdżę na krótkich trasach, czyli jak jest zimny. Latem zużycie mieściło się w normie. Uważam, ze uszczelniacze zaworów się zestarzały i stąd ten problem. Po odpaleniu zimnego silnika zakopci na niebiesko. Dlatego zapytam, czy jest osoba, która taką operację przeprowadziła  Poza tym poproszę o opinie na ten temat.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Angry_Us3r |
#698527 Wysłany:
31 Paź 2013, 22:57; Temat postu: Re: Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez sciągania glowicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Ja bym się wstrzymał. 350ml na 1000km to nie jest na tyle potężna ilość, żeby się z tym paprać na dziś. A nóż widelec puści Ci UPG za parę tysięcy i będziesz miał głowicę na stole. Póki nie ma chmury za tobą, równo pracuje i nie zarzuca świec olejem to nie ma co dotykać.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#698761 Wysłany:
02 Lis 2013, 20:45; Temat postu: Re: Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez sciągania glowicy |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Angry_Us3r, dzięki za odpowiedż, ale nie o robotę tutaj chodzi, bo to najmniejszy problem, ale o to , czy istnieje taka możliwość wymiany uszczelniaczy. Koszt to zaledwie ok 20 zl. Muszę jeszcze powymieniać płytki, pompę, pasek. Panowie mechanicy, nikt tego nie wymieniał 
|
|
Góra |
|
 |
graczyk |
#698936 Wysłany:
03 Lis 2013, 22:04; Temat postu: Re: Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez sciągania glowicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: artur
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: HLX
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#698955 Wysłany:
03 Lis 2013, 22:44; Temat postu: Re: Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez sciągania glowicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
Nie wiem jak, ale się da. Proponowali mi takie rozwiązanie... ale w końcu i tak padła UPG i zostało to zrobione przy okazji.
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|