|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
jacekk11 |
#743156 Wysłany:
12 Wrz 2014, 15:27; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Jacek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam. Pisze tutaj juz drugi raz, bo przy zakupie swojej kropki mi pomogliście, jestem zadowolony za co wam dziekuje ! Mój znajomy zaraził sie ode mnie i rowniez chciałby kupić. Oglądał je ktoś? Długo stoją na aukcji ? Prosze o pomoc, z góry dziekuje ! http://otomoto.pl/C34069720.html?output=webhttp://otomoto.pl/C34069720.html?output=webJeśli nie te, to moze ktoś widział inne? Koniecznie 1.9 w wersji sport w podobnych cenach ! Czekam na pomoc , pozdrawiam !
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bbanditoss |
#743158 Wysłany:
12 Wrz 2014, 15:37; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Podałeś 2 te same linki Ten chyba wisi około 3 tygodni - więc bez tragedii  Po zdjęciach niewiele można powiedzieć, szczególnie tych wnętrza (chodzi o możliwość oceny zużycia).
|
 |
abezus |
#743182 Wysłany:
12 Wrz 2014, 19:34; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Krosno Rejestracja: 26 Paź 2011, Posty: 227
|
Od siebie dodam że kupując wersję 1.9JTD trzeba mieć na uwadze że samochody z tym silnikiem posiadają skrzynię m32. Jednym słowem lepiej mieć odłożone 2000zł na remont skrzyni która zwyczajnie musi paść, niż później płakać w poduszkę.
|
|
Góra |
|
 |
mista1979 |
#743187 Wysłany:
12 Wrz 2014, 20:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Michał
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: wielkopolskie [P]
|
zoon napisał(a): Samochód z tego ogłoszenia to nie 95 KM 16V. W takim jest zawsze skrzynia 6b a tu masz 5b. no fakt jest tam 5b wiecej się dowiem jak go będę oglądał na żywo albo nie wie gość jak przeliczyć Kw na Kw czyli rozumiem ze nie ma opcji aby miał te prawie 100km i 5biegow a cos jeszcze na temat tego modelu di którego dalem linka
|
|
Góra |
|
 |
jacekk11 |
#743189 Wysłany:
12 Wrz 2014, 20:26; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Jacek
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Wersja: Sporting
|
|
Góra |
|
 |
gswito |
#743199 Wysłany:
12 Wrz 2014, 21:43; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Piotr
|
Moglibyście zerknąć na ostatni post na poprzedniej stronie? Kolega Jacekk11 zapytał o swoje pusta i jego post juz jest na nowej stronie a mój na starej i chyba nikt nie widział. Na co zwrócić uwagę przy kupnie punta?
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#743219 Wysłany:
13 Wrz 2014, 06:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
gswito napisał(a): Witam. Znalazłem 2 ogłoszenia niedaleko mnie które by mnie interesowały czy ktoś coś wie na ich temat? Pierwsze punto nie za tanie? Choć jak widać do opłat więc po opłatach kosztował by prawie tyle samo co to drugie. Jedyne co moją uwagę zwróciło w pierwszym grande to jakoś krzywo schowek zamknięty ale może to nic. http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-1-4 ... 31012.htmlhttp://otomoto.pl/fiat-grande-punto-per ... 78616.htmlPozdrawiam. Jeśli chodzi o schowek to jest fiat... tutaj krzywy schowek o niczym nie świadczy, może o niechlujstwie montażystów. Widziałem obydwa ogłoszenia ale nic nie pisałem bo nie ma co pisać, obydwa samochody dopiero co sprowadzone, pierwszy ma chyba kierownice nie od punto, kierownica jaśniejsza niż poduszka, drugi za to ma kierownicę tak zniszczoną że handlarz będzie musiał niezłe bajki wciskać żeby ktoś uwierzył w ten przebieg. Generalnie jeśli szukasz 1.4 8v to po pierwsze dołóż z 2000zł po drugie szukaj egzemplarzy krajowych. jacekk11 napisał(a): Faktycznie, te same linki - przepraszam. Tutaj jest drugi http://otomoto.pl/C34443641.html?output=webJakaś wersja tjuningowana, trzeba sprawdzić czy owy tjuning wynika z czyjegoś zamiłowania czy przesżłości powypadkowej pojazdu. Generalnie dla mnie wiocha, ja lubie pojazdy w oryginale nie z jakimś badziewiem laminatowym...
|
|
Góra |
|
 |
dziekan |
#743303 Wysłany:
13 Wrz 2014, 22:05; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 12 Paź 2007, Posty: 26
|
Robs napisał(a): Ja mam to samo z deska.Lewy gorny rog.Widzialem pare grande 2006,2007 i niektore tez to maja.Moze to od slonca, ale i tak nie powinno sie tak stac. U mnie też lewy górny, chociaż prawy górny też zaczyna już brać, widocznie TTTM 
_________________ GP 1,4 8V ESTIVA
|
|
Góra |
|
 |
lionaptor |
#743340 Wysłany:
14 Wrz 2014, 10:50; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Paliwo: Inne
|
gswito napisał(a): Witam. Znalazłem 2 ogłoszenia niedaleko mnie które by mnie interesowały czy ktoś coś wie na ich temat? Pierwsze punto nie za tanie? Choć jak widać do opłat więc po opłatach kosztował by prawie tyle samo co to drugie. Jedyne co moją uwagę zwróciło w pierwszym grande to jakoś krzywo schowek zamknięty ale może to nic. http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-1-4 ... 31012.htmlhttp://otomoto.pl/fiat-grande-punto-per ... 78616.htmlPozdrawiam. Haha pierwszy już po zdjęciach widać, że po dzwonie, a na żywo pewnie tragedia. Fajnie ta kierownica wygląda, domyślam się, że zamiast poduszki powietrznej siedzi tam zaślepka z allegro. Drugi już trochę lepszy, ale spodziewaj się realnego przebiegu rzędu 250 tys. km Na żywo będzie wyglądał na zmęczonego. Pamiętajcie, że sprawne samochody z przyzwoitym przebiegiem są na zachodzie droższe niż w naszym kraju! Wszystko co jest sprowadzone to albo jest po dzwonie albo z przekręconym licznikiem o 100 - 200 tys. a najlepiej jedno i drugie. Do tego oczywiście picowanie, prowizorka, książki serwisowe z allegro itp. Nie kupujcie oczami, nie dajcie się robić w konia. Myślcie trochę bo to poważny zakup na dłużej, a później będzie płacz i narzekanie na fiata na forach. Wejdżcie na mobile.de przyzwoite grande punto ciężko kupić od właściciela za 15 tys zł a Wy pokazujecie "perełki" za 13 tys już w kraju, dobrze wyposażone i w "idealnym stanie" a gdzie do tego wszystkiego koszty jakie musi ponieść handlarz i jego zarobek. Musiałby kupić grande punto za 8 - 10 tys zł a popatrzcie co można dostać za te pieniądze na zachodzie. Mam w sąsiedztwie 3 handlarzy, regularnie widzę co robią z samochodami (polerowanie, mycie, usuwanie firmowych naklejek z karoserii, itp. trwa 2 - 3 dni, a sprawy mechaniczne sprowadzają się do wymiany wytartej kierownicy  ) jakie ściągają, rozmawiam z nimi i nigdy bym nie kupił samochodu z zachodu od handlarza. Sami mi przyznali rację i chwalili jak kupiłem grande za ponad 20k krajowego. Wiem, że kuszą te "okazje" na zdjęciach tak to pięknie wygląda, handlarz jest taki przekonujący i naturalny, skromny. Chce Wam pomóc, wydaje się taki uczciwy. Ale ku**a ludzi myślcie trochę! Patrzcie realnie na rzeczywistość, a nie wierzcie w te brednie. To nie magia i czary, tylko brutalna rzeczywistość. Handlarz chcę jak najwięcej zarobić, a uzyska to kupując na zachodzie samochód o jak najmniejszej wartości czytaj - powypadkowy albo zajechany. Powtarzam! sprawne! bezwypadkowe! z oryginalnym przebiegiem! samochody na zachodzie są DROŻSZE niż w naszym kraju!
|
|
Góra |
|
 |
tdloverr |
#743565 Wysłany:
16 Wrz 2014, 13:11; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam, Panowie, co sądzicie o tym egzemplarzu - http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-1-4 ... 08755.html ? Nie jestem zwolennikiem szukania najtańszych egzemplarzy, ale ten w miarę przyzwoicie wygląda. Co nie zmienia faktu, że sprzedaje go handlarz. 9900 czyli myśle, że do 9 można by stargować. Druga sprawa, że już stoi z 3 tygodnie ;P
|
|
Góra |
|
 |
Chicane |
#743614 Wysłany:
16 Wrz 2014, 21:10; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Miejscowość: Grzegorzew Rejestracja: 24 Lut 2008, Posty: 1248 Pomógł: 2
|
Dzisus  , ktoś mu założył kołpak od szmelcwagena  ,jak ten Punciak musi cierpieć 
_________________ LOST YOU SOMEWHERE było: fiat 126p ( razy dwa ) fiat Seicento fiat Grande Punto Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#743637 Wysłany:
17 Wrz 2014, 05:32; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Kolega wyżej widzę ograniczenie motoryzacyjne nie zna granic, tacy są najgorsi.... Odnośnie GP za 10 tyś zł to widać na zdjęciach i jedne i drugie drzwi źle spasowane, podejrzewam że auto walone z każdej strony. Jeśli chcesz trupa który w trakcie wypadku może nawet pęknąć na pół, jedź oglądaj. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego dla kogoś życie może być warte marne 10 tyś zł, ba nawet 5tyś bo dokładając 5 masz już normalny egzemplarz. Twoje zdrowie, Twoje życie...
|
|
Góra |
|
 |
karpik0811 |
#744060 Wysłany:
20 Wrz 2014, 17:14; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Cezary
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa/Marki Rejestracja: 01 Wrz 2014, Posty: 208
|
|
Góra |
|
 |
lionaptor |
#744090 Wysłany:
20 Wrz 2014, 22:56; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Podejrzanie tanio jak na taki egzemplarz. Po kwiatach na fotkach wydaje mi się, że to zdjęcia z wiosny  Sprzedający sprzedawał też w ostatnim czasie jakieś inne samochody. Wystawia fakturę, możliwe, że prowadzi firmę i auto służyło jakie firmowe, a jeszcze lepiej nauka jazdy. Wycieraczki z tyłu wyglądają jakby w nich woda dwa miesiące stała, ale to nic nie znaczy może akurat kwestia zdjęcia. Jak nie masz daleko to warto obejrzeć ze względu na cenę, nie rób sobie jednak nadziei i bądź ostrożny.
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#744148 Wysłany:
21 Wrz 2014, 14:35; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Piotr
|
abezus napisał(a): lepiej mieć odłożone 2000zł na remont skrzyni która zwyczajnie musi paść Ja chciałem opóźnić to co nieuniknione zmieniając profilaktycznie olej - niestety przy 170kkm łożyska w skrzyni powiedziały pa,pa...  Płakać nie ma co. Dostanie nowe, przy okazji kpl. sprzęgła i cieszymy się dalej jazdą, a tym ''gównianym fiatem'' zajebiście się jeździ  Nie łoddam, będę lepił. Prestiżu nie potrzebuję. 
|
|
Góra |
|
 |
karpik0811 |
#744158 Wysłany:
21 Wrz 2014, 16:06; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Pan podał mi nr. VIN od tego punciaka jednakże po wpisaniu specyfikacji na https://historiapojazdu.gov.pl nie znalazłem żadnych danych o pojeździe,mam do niego 67 km w jedną stronę więc raczej sobie odpuszczę gdyż nie ma sensu robić kilometrów za niepewnym samochodem, szukam aut w mojej okolicy , czyli okolicy Warszawy,jestem załamany stanem aut które oglądam,a ich ceny nie są takie jak koledzy wyżej , szukam punto +2007 rok do 20 000 zł .Czy ktoś ma pojęcie i chęci ,żeby znaleźć coś atrakcyjnego ?
_________________ Fiat Grande Punto 2008 r. 1.4 8 v Active , zapraszam : http://fiatpunto.com.pl/topic49345.html
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#744159 Wysłany:
21 Wrz 2014, 16:17; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Za 20 tyś da się spokojnie coś sensownego znaleźć, są firmy które zajmują się sprowadzeniem pewnych samochodów z niemiec. Przy tym budżecie spokojnie skontaktowałbym się z carpasją na przykład albo tradeluxem i zamówił sobie samochód pod siebie. Takie czekanie aż wymarzone auto pojawi Ci się pod nosem nie będzie prowadziło do niczego. Inna sprawa że 70 km w jedną stronę to żadna odległość no ale większość samochodów w polsce jest z wątpliwą historią. Wyżej wymienieni ludzie przywiozą Ci auto w fajnym stanie, z nie kręconym przebiegiem, na pewno bezwypadkowe a nie jakieś truchło od turasa. Powiem szczerze że od jakiegoś czasu oglądam ogłoszenia GP 1.4 16v i naprawdę konkretne oferty praktycznie nie pojawiają się w polskich ogłoszeniach.
|
|
Góra |
|
 |
karpik0811 |
#744345 Wysłany:
22 Wrz 2014, 20:23; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
abezus napisał(a): Przy tym budżecie spokojnie skontaktowałbym się z carpasją na przykład albo tradeluxem i zamówił sobie samochód pod siebie. Takie czekanie aż wymarzone auto pojawi Ci się pod nosem nie będzie prowadziło do niczego. Inna sprawa że 70 km w jedną stronę to żadna odległość . Mam 20 lat , punciak którego zamierzam niebawem kupić będzie moim pierwszym autem , 70 kilometrów to dla mnie dużo ponieważ nie mam starego samochodu którym mogę jechać na oględziny, Bartek z carpasji w odzewie napisał mi , że 20 tysięcy zł to mało i sprowadza droższe auta od 25 tysięcy zł , niebardzo wiem co robić , auta na rynku są uznawane przez sprzedawców jako bóstwa bez skazy, a przeze mnie jako szrot..
_________________ Fiat Grande Punto 2008 r. 1.4 8 v Active , zapraszam : http://fiatpunto.com.pl/topic49345.html
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#744358 Wysłany:
22 Wrz 2014, 20:56; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Pisz do tradeluxa, jest tak samo zaufany jak carpasja myślę, że pomoże.
|
|
Góra |
|
 |
lionaptor |
#744408 Wysłany:
22 Wrz 2014, 23:14; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Albo poluj codziennie na samochód z naszego rynku od właściciela. Mnie zajęło znalezienie dokładnie tego czego szukałem około 3 tygodni intensywnych poszukiwań (codziennie 3 portale, wyniki +100km od zamieszkania). A warto było czekać bo za 21 tysięcy kupiłem GP 2009/2010, 80tys przebiegu, pięknie utrzymany i bardzo zadbany, do końca serwisowany w aso, bezwypadkowy z pewną historią, dobrze wyposażony z fajnymi dodatkami, a wisienka na torcie to sekwencja LPG. Naprawdę wygląda jak nowy, słyszę to ciągle od pasażerów. A samochód kupiłem oczywiście od normalnego pierwszego właściciela. Takie samochody można również znaleźć w dobrych komisach, ale nie będzie kosztował 21tys tylko przynajmniej 25 tys. Jednak 95% samochodów na rynku wtórnym to padaka! Nigdy nie kupuj samochodu od nie sprawdzonego handlarza.
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#744499 Wysłany:
23 Wrz 2014, 19:43; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Zależy o jakim silniku mówimy, jak 1.4 8v, jeszcze da się znaleźć z polskego salonu w fajnej wersji tak 1.416v czy t-jet praktycznie się nie pojawiają. Przeglądam ogłoszenia codziennie od pół roku i przez ten czas były może 2-3 auta konkretne.
|
|
Góra |
|
 |
Niko |
#744597 Wysłany:
24 Wrz 2014, 13:35; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Kuba
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Sport
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 21 Gru 2013, Posty: 43
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#744616 Wysłany:
24 Wrz 2014, 17:30; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Silnik świetny, jeden z lepszych diesli na rynku, problem w tym że akurat w grande punto 1.9JTDm łączony jest z bardzo kiepską oplowską skrzynią biegów...
|
|
Góra |
|
 |
karpik0811 |
#744930 Wysłany:
26 Wrz 2014, 22:04; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
lionaptor |
#744932 Wysłany:
26 Wrz 2014, 22:26; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Myślę, że warto obejrzeć. Szkoda tylko, że komis bo od właściciela za ok 3 tys taniej powinien znaleźć.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|