Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Lżej mi się skręca w jedną stronę. Co to może być? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
september
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 505
Tematy: 6

Post #78269 Wysłany: 05 Sty 2008 16:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam takie wrażenie, że w lewo lżej mi się skręca. Po skręcie w lewo kierownica nie odbija też tak mocno jak podczas skrętu w prawo. Byłem w serwisie, bo trochę mi też ściągało w lewo - zrobili mi zbieżność. I niby już tak nie ściąga a kierownica nie pracuje równomiernie i tak jakoś dziwnie się kieruje. Co to może być?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Aveo
Sympatyk kropek

Dni na forum: 337
Tematy: 2

Post #78294 Wysłany: 05 Sty 2008 17:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdź ciśnienie w oponach.

Puntomaniak

Dni na forum: 455
Tematy: 0

Post #78351 Wysłany: 05 Sty 2008 19:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może zaciera się łożysko górne amortyzatora.
september
Sympatyk kropek

Dni na forum: 505

Post #82877 Wysłany: 17 Sty 2008 19:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W serwisie sprawdzili geometrię. Mam 1 stopień różnicy w kącie wyprzedzenia osi sworznia zwrotnicy, ale to podobno mieści się w tolerancji. Choroba, chyba mam strasznie czułe ręce, że coś takiego wyczułem. Cóż, trzeba będzie z tym żyć.
jacek
Forumowicz

Dni na forum: 610

Post #147333 Wysłany: 20 Lip 2008 13:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ledwo co się skończyła się gwarancja, a grat ma objawy rozregulowania wspomagania?, luźniej pracuje kierownica przy skręcie w lewo, czy można to naprawić, czy wzorem ASO wszystko do wymiany - tylko teraz to już skończyły się żarty, samochód po gwarancji i wydaje się, że trzeba mieć spore worki z waluta, żeby jeździć tym modelem niestety.
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 896
Tematy: 36

Post #147334 Wysłany: 20 Lip 2008 13:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to zależy ile jest po gwarancji....sądzę że powinni naprawić za free...
jeśli uważasz że fiat to grat....to sugeruję zmienić auto na skodę , golfa lub bmw Wink one się nie psują (daję głowę)

Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 582
Tematy: 35

Post #148253 Wysłany: 22 Lip 2008 15:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to jest wina kolumny ze wspomaganiem. Tzn. wyregulować trzeba czujnik z centralką. Podjedź spytaj cz to może być to Smile

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jacek
Forumowicz

Dni na forum: 610

Post #148280 Wysłany: 22 Lip 2008 17:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wróciłem z Aso, okazali się bez litości i asertywni:)SmileSmile
Byłem bez zapowiedzi i praktycznie nie zostałem przyjęty, ale wiem tyle, że raczej żadnych marzeń...juz po gwarancji i tyle... zabawa sie skończyla...za tydzień jestem zapisany znowu na potwierdzenia poprzednich badań komputerem w moim macierzystym, że tak napiszę ASO:) - tam gdzie kupowałem tę machinę (oczywiście płatne, bo te które już mam to z innego ASO). Z tego co wywnioskowałem, to należy się szykować na wydatek od 1 tyś do 4 tyś, Tak więc nie wiem, czy tam się jeszcze zjawię, chyba, że wóż się kompletnie rozsypie...
to tyle meldunku z nierównego boju z Fiatem !!!
Mam nadzieję, ze inni będą mieli nieco więcej szczęścia...Pozdrawiam
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 582
Tematy: 35

Post #148283 Wysłany: 22 Lip 2008 18:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale miałem..Rację..?? Kolumna wspomaganie, czujnik skrętu centralka ??

Wiem, że miałem bo to i takie koszta w zaleźności od... czy tylko jedna część czy całość Very Happy. P.s. nie rób siew balona..(za przeproszeniem), dowiedz sieco nie tak.. Na allegro są parwie ze nowe częsci taniej niz do punto2, bo małe zapotrzebowanie...Małe póki co...

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Michal_0603
Sympatyk kropek

Imię: Michał
Dni na forum: 109
Tematy: 3

Post #178176 Wysłany: 09 Paź 2008 18:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli chesz wydać około 650 zł z + dojazd na sląsk to napisz na PW a skończysz problemy z wspomaganiem w swoim fiaciku Smile

drewniak19
Sympatyk kropek

Dni na forum: 66

Post #178213 Wysłany: 09 Paź 2008 19:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie też tak jest jak u Ciebie Wink
nie jest to zbyt pozytywne no ale wydaje mi się ze to tylko kwestia kalibracji;) bo wspomaganie działa tylko tyle że trochę słabiej w jedną stronę i chyba nawet u mnie w tą samą u Ciebie
Miałeś bitą krope? Czy to po prostu samo z siebie?

Sympatyk kropek

Imię: Michał
Dni na forum: 109
Tematy: 3

Post #178743 Wysłany: 11 Paź 2008 18:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja miałem bitą kropkę ... ale po wypadku nie powstało to ... po jakimś czasie !!

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat