|
Obecny czas: 13 Sty 2026, 12:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
B737 |
#796820 Wysłany:
14 Lut 2016, 17:47; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
|
Krzychu, dzięki za pierwszą reakcję  Właściciel powiedział, że był wymieniany tylny zderzak, bo ktoś go puknął, ma na to papiery z ASO, więc to sprawdzę. Oczywiści bez wizyty na stacji diagnostycznej nie kupię samochodu. Warto jechać na jakieś ASO (Katowice) czy lepiej do jakiejś zwykłej stacji? Jaki jest koszt takiego przeglądu (+/-) w ASO Fiata?
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
darcyn |
#796829 Wysłany:
14 Lut 2016, 20:28; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Miejscowość: sosnowiec Rejestracja: 19 Cze 2011, Posty: 175 Pomógł: 1
|
|
200zl
_________________ ASO ASO ASO ASO ASO
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamillo |
#796856 Wysłany:
14 Lut 2016, 23:14; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Kamil
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 1975 Pomógł: 10
|
2006 rok, od 2011 w PL i przebieg 86 tys km.... trudno nie mieć podejrzeń co do prawdziwości tego przebiegu, a z drugiej strony mogę tymi podejrzeniami kogoś krzywdzić.... ja po prostu jestem przyzwyczajony że auto w PLN robi te 15 tys km rocznie - to dla mnie taki standard na Polskę.... ale znam też kogoś kto robi tych tysięcy 7 w roku.... ale to wyjątki, które się jednak zdarzają. Lubię te wersje w niebieskimi wstawkami Sprawdzenie w ASO za 200 zl to OK cena, dobrze byłoby by pozwolili ci wejść pod auto z mechanikiem i pooglądać Jesli jest tam fabryczny wydech - a pewnie jest - to liczba się z koniecznością jego wymiany, może już na wiosnę. Ale jeśli są papiery na to że rozrząd był robiony (powiedzmy te 2 lata temu) to na tym zaoszczędzisz 
_________________ Forza Italia !
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
| Góra |
|
 |
|
B737 |
#796860 Wysłany:
15 Lut 2016, 22:52; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Dynamic
|
Wlaśnie, ten przebieg bede w szczegolnosci badal jakos przy ogledzinach, bo sprzedawca nie ma dokumentow na przebieg zdobiony w Niemczech, ale z drugiej strony elementy wyposazenia na zdjeciach wygladaja jak nowe. Rozmawialem ze sprzedajacym - brzmi na starszego pana, ktory nie mial pojecia o co chodzi gdy zapytalem go blue&me albo prosciej, czy ma samochod port usb w schowku [ Dodano: 15 Lut 2016, 21:52 ]Veni, vidi... i wygląda na to, że kupuję w środę. Sprzedaje stateczny, poważny pan, ponieważ kupuje nowy samochód. Wygląda na świetny stan, tylko nie ma udokumentowanego przebiegu z Niemiec. To trochę martwi, zwłaszcza, że na docsach z Niemiec jest coś zamazane korektorem  Cóż, wierzę, że jest niski, ale 89.000 to raczej nie będzie. Jadąc go kupować wezmę jeszcze od kolegi miernik lakieru.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#796973 Wysłany:
15 Lut 2016, 22:59; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Dawid
|
Hej, po długich nocach i dniach  spędzonych na przeglądaniu ofert na wszystkich możliwych portalach w tym tygodniu jadę obejrzeć i mam nadzieję kupić fiacika. Mogę sobie jednak pozwolić na trochę większy wydatek więc na tę chwilę moim faworytem jest ten egzemplarz http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfedProszę powiedzcie co sądzicie czy warto ? W tym samym miejscu do obejrzenia będę miał http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfedjuż o niego pytałem więc tylko podaje co będę jeszcze oglądał  A z racji że bardzo blisko mojego miejsca mojego zamieszkania jest ten egzemplarz też sobie go zobaczę aby mieć lepszą skale porównawczą http://allegro.pl/show_item.php?item=59 ... 24491cbfedDajcie jakieś cenne uwagi powiedzcie czy warto, już się pogodziłem że możliwa będzie inwestycja w blue&me 
|
|
| Góra |
|
 |
|
apaczoo |
#796987 Wysłany:
16 Lut 2016, 00:00; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
 |
Imię: Kuba
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Wersja: Sport
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Krotoszyn Rejestracja: 06 Sty 2016, Posty: 27
|
|
Dawid K., Biały w miare uczciwy, sprawdz go na stacji diagnostycznej i jak bedzie wszystko w porządku, to niekwestionowany faworyt. Pierwszy z czarnych, musiał miec jakąś przygode wypadkową, bo brakuje mu na klapie bagażnika, lotki, która była w standardzie w wersjach sport. Poza tym, dosyć duży przebieg, felgi w nienajlepszym stanie, dwie rożne opony z tyłu, jak sie dobrze przypatrzysz, odrzucił bym go. Do tego ostatniego czarnego, wiekszych zastrzeżeń nie ma, plus na to, ze jest zarejestrowany, jeżeli masz blisko to możesz podjechac obejrzeć, lecz ten biały najbardziej wpadł mi w oko, zalezy jeszcze czy mechanicznie będzie tak samo dobry, jak jest z wyglądu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
virus2xxx |
#796995 Wysłany:
16 Lut 2016, 07:08; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 16V 135KM
Paliwo: Benzyna + LPG
|
|
W białym już na wstępie nie podoba mi się opis... "w oryginalnej wersjii ABARTH"... On nie ma nic z abartha poza zmienionymi emblematami... Jak ktoś pisze w ten sposób w ogłoszeniu to jak dla mnie jakiś cwaniaczek od którego nie wiesz czego możesz sie spodziewać i co kupisz.
_________________ JEST: Citroen DS3 1,6 120HP BYŁO: Fiat Punto Evo Sport 1,4 16V MultiAir Turbo 135HP WCZEŚNIEJ: Fiat Grande Punto Sport 1,4 16V A JESZCZE WCZEŚNIEJ: Fiat Punto II 1,2 8V
|
|
| Góra |
|
 |
|
mycior |
#796996 Wysłany:
16 Lut 2016, 07:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Damian
Samochód: Abarth Grande Punto
Silnik: 1.4 16V 180KM
Wersja: Esseesse
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Syców Rejestracja: 08 Gru 2014, Posty: 812 Pomógł: 3
|
|
| Góra |
|
 |
|
bbanditoss |
#797005 Wysłany:
16 Lut 2016, 09:53; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Lotki na klapie bagażnika nie było w standardzie w 2007 roku, parę aut na forum takich było, nawet mój nie miał, a jestem pierwszym właścicielem i wiem co mówię 
|
 |
|
kris84 |
#797006 Wysłany:
16 Lut 2016, 10:14; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Krzych
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Wersja: Sporting
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 814 Pomógł: 11
|
Dawid K. napisał(a): Hej, po długich nocach i dniach  spędzonych na przeglądaniu ofert na wszystkich możliwych portalach w tym tygodniu jadę obejrzeć i mam nadzieję kupić fiacika. Mogę sobie jednak pozwolić na trochę większy wydatek więc na tę chwilę moim faworytem jest ten egzemplarz http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfedProszę powiedzcie co sądzicie czy warto ? W tym samym miejscu do obejrzenia będę miał http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfedjuż o niego pytałem więc tylko podaje co będę jeszcze oglądał  A z racji że bardzo blisko mojego miejsca mojego zamieszkania jest ten egzemplarz też sobie go zobaczę aby mieć lepszą skale porównawczą http://allegro.pl/show_item.php?item=59 ... 24491cbfedDajcie jakieś cenne uwagi powiedzcie czy warto, już się pogodziłem że możliwa będzie inwestycja w blue&me  Jak dla mnie faworytem bylby drugi czarny. Jest tempomat, jest czujnik deszczu, calkiem niezle. Bialy jest kombinowany, opis ma beznadziejny, brak sensownego zdjecia wnetrza... niby rocznik 2008, ale wymienione emblematy nie ulatwiaja identyfikacji czy to faktycznie 2008. Nie bylbym do konca przekonany patrzac na zdjecie wnetrza, tapicerka pasuje mi do modelu przed zmianami w 2008, zegary podobnież. W ogole mnie te ogloszenie nie przekonuje.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#797015 Wysłany:
16 Lut 2016, 12:39; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
No i tak okazuje się z w białym GP nie ma za bogatej wersji wyposażenia  nie ma klimatronica na którym mi zależy bardzo jak i blue&me koleś twierdzi, że z wersji abarth tylko to co na zdjęciach, czyli znaczki  niby przebieg potwierdzony, ale zobaczymy to jeszcze po vin. virus2xxx, mycior, też po rozmowie z gościem odniosłem wrażenie, że cwaniaczek. W ogóle moim pierwszym typem było to 2 ogłoszenie już jakiś czas temu rozmawiałem z typkiem i po tym jak podpowiedzieliście, że tam lotki brakuje itp. to się przyznał, że auto było lekko stuknięte i ma zdjęcia jak wyglądało (w przód było walnięte). P.s. sprawdzając vin po dostępnych internetowych "dekoderach" wychodzi 2007 rok więc biały odpuszczony na pewno
|
|
| Góra |
|
 |
|
bbanditoss |
#797017 Wysłany:
16 Lut 2016, 12:53; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Nigdzie nie jadę |
 |
|
Dawid K. napisał(a): kiem i po tym jak podpowiedzieliście, że tam lotki brakuje itp. to się przyznał, że auto było lekko stuknięte i ma zdjęcia jak wyglądało (w przód było walnięte).
Już pisałem, że w 2007 roku nie było lotki w wersji Sport (jestem tego na 100% pewny), a może ten egzemplarz to jakaś sama końcówka 2006 i też się załapał na to ogołocenie. Później w 2008 roku lotka wróciła już do standardu wersji sport.
|
 |
|
apaczoo |
#797019 Wysłany:
16 Lut 2016, 13:09; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
 |
Imię: Kuba
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Krotoszyn Rejestracja: 06 Sty 2016, Posty: 27
|
Dawid K., wg mnie, strasznie podmęczony jest już ten egzemplarz bez lotki, powycierane przyciski od radia, przetarta kierownica, ułamany lub po prostu brak klamki otworu schowka, dosc wysoki przebieg i pewnie bedzie on autentyczny patrząc na wnętrze. Jeżeli dla Ciebie odpada ten biały to predzej obejrzałbym na Twoim miejscu tego zarejestrowanego z allegro. Aż na tyle nie wiem czy w 2007 roku nie było lotki w standardzie, jeżeli jestes zdecydowany na tego, to sprawdz po numerze Vin dokładna date produkcji i wtedy bedziesz wiedział czy jest to rzeczywiscie koncowka 2006 roku. Ja twierdze, że klapa była wymieniana i po prostu ktoś nie przełozył lotki 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#797021 Wysłany:
16 Lut 2016, 13:46; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
Wasze opinie są dla mnie bardzo cenne  dzięki za krytyczne spojrzenie, na dniach pojadę zobaczyć tego z allegro gdyż jest blisko mnie, martwi mnie tylko w nim hak, pewnie robił jako wół pociągowy  Kurde mało tych punciaków z 1.9 ciężko znaleźć zadowalający egzemplarz, chyba zacznę się rozglądać za gramanicą... Niestety nic w miarę blisko nie ma  Odrzuciłem jeszcze w poszukiwaniach ten egzemplarz http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfedz racji na dach panoramiczny, wydaje mi się, że auto jest cięższe ?? mogą pojawić się problemy z przeciekaniem ?? w sumie nie korzysta się z tego pewnie często ale zawsze jest to jakiś bajer co sądzicie? jakby był za 16 tyś. to bym się nie zastanawiał za bardzo, zakładając, że gość zejdzie na 17 tyś. to droga impreza wychodzi ale jeżeli było by warto, " auto krajowe gość jest trzecim właścicielem delikatna negocjacja ceny wchodzi w grę  stoi na zimówkach, ma komplet opon letnich 4 sezony z felgami wolał bym zainwestować w nowe letnie opony  czyli plus 1300 cebulionów, plus chip no droga impreza droga, chciałem jeszcze zawieszenie robić sportowe  Reasumując najbardziej jestem napalony na tego oto fiata proszę powiedzcie wszystko co najgorsze o nim aby ostudzić mój entuzjazm i żebym mógł spojrzeć obiektywnym okiem
|
|
| Góra |
|
 |
|
kris84 |
#797030 Wysłany:
16 Lut 2016, 14:17; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
|
Ja akurat dach panoramiczny bardzo sobie chwale i nie kupie kolejnego auta bez niego Calkiem spoko ta biala sztuka wyglada, ale cale to oswietlenie LED ze swiecaca sie lampka na zegarach by mnie denerwowalo. Nie ma tempomatu, co akrurat dosc latwo dolozyc. Nie ma tez Blue&Me ale to juz kwestia indywidualna czy ma byc czy nie. Jakbym szukal dla siebie to bralbym ta sztuke pod uwage.
|
|
| Góra |
|
 |
|
kombo1985 |
#797031 Wysłany:
16 Lut 2016, 14:31; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Rafał
Samochód: Bravo
|
|
| Góra |
|
 |
|
darcyn |
#797032 Wysłany:
16 Lut 2016, 15:02; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Miejscowość: sosnowiec Rejestracja: 19 Cze 2011, Posty: 175 Pomógł: 1
|
|
wszystkie auta po wypożyczalniach
Dawid K., bierz od kombo1985, nie będziesz żałował
_________________ ASO ASO ASO ASO ASO
|
|
| Góra |
|
 |
|
bbanditoss |
#797046 Wysłany:
16 Lut 2016, 18:10; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Nigdzie nie jadę |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#797059 Wysłany:
18 Lut 2016, 20:02; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
bbanditoss, dzięki za linka, ale nie w moim guście tego typu przeróbki  Kurde jest to nie lada orzech do zgryzienia, silnik musi być 1.9 już sobie odpuszczam jakiekolwiek wyposażenie ważne żeby miał klimatronik, na tę chwile chyba pozostaje wrócić do przeglądania ofert i czekania na tę jedną perełkę  Już się zaczynam zastanawiać nad tymi wszystkimi pomarańczowymi gp i oklejenie folią no ale kupować auto po to żeby od razu władować 2 tyś też bez sensu. Nawet dzisiaj w chwili zwątpienia przejrzałem co innego oferuje konkurencja w tych pieniądzach i niestety nic mi nie odpowiada tak jak fiat, auta na F nie wchodzą w grę alfę 156 miałem i nie chce już nic z autami tej marki mieć do czynienia poniżej rocznika 2016 a na ten mnie nie stać  A3 mi się nie podoba, skodę ma moja mama i już jedna w rodzinie wystarczy  golf nudny, bmw drogie w utrzymaniu, scirocco ma moja dziewczyna ładne dobrze się jeździ ale koszta utrzymania ogromne plus spalanie jak smok  generalnie ze świadomego wyboru jestem skazany (w pozytywnym znaczeniu tego słowa) na GP na szczęście mam trochę czasu więc będę czekał [ Dodano: 18 Lut 2016, 19:02 ]Siema, byłem obejrzeć punciaka tego z allegro na blachach SCZ... Cała sytuacja wygląda tak dodzwaniam się do ojca który jest na wyjeździe więc auto pokaże syn, ojciec mówi że syna ma ferie więc cały czas na miejscu, to mówię że o 15 będę była 14:30 mam blisko, ojciec mówi że zadzwoni do syna i mu powie, podjeżdżam na miejsce z dziewczyną o 15 dzwonie syna nie ma będzie za chwile, mija 20 min. na reszcie jest, autko pięknie zagrzane  wszystkie odcienie czarnego na każdym elemencie, tapicerka przetarta gdzie się tylko da, luz na kierownicy jak w nie wiem czym, ok skoro jesteśmy to już się przejedziemy dziewczyna wsiada do tyłu i jej pytanie dlaczego te słupki nie są równo zmiażdżyło kolesia, któremu cała opowieść o samochodzie się posypała przejechaliśmy się 600 m i pożegnaliśmy. auto przeszło dachowanie albo jakiegoś poważnego dzwona.... DRAMAT
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamillo |
#797295 Wysłany:
18 Lut 2016, 20:17; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Kamil
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 1975 Pomógł: 10
|
No to i jeden ból głowy odpadł 
_________________ Forza Italia !
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
| Góra |
|
 |
|
kris84 |
#797298 Wysłany:
18 Lut 2016, 20:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
|
I dlatego nie warto jezdzic ogladac aut dalej niz 50km w jedna strone Jeden kandydat mniej 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bytuś |
#797301 Wysłany:
18 Lut 2016, 20:50; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 15 Lut 2008, Posty: 1029 Pomógł: 11
|
Dawid K., jak zaproponujesz odpowiednią cenę to jestem w stanie sprzedać Ci mojego szprota 
|
 |
|
Dawid K. |
#797431 Wysłany:
20 Lut 2016, 00:11; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
Bytuś, Dzięki za ofertę, ale kolor mi pomarańczowy nie leży no i brak klimatronica, niby do przeskoczenia ale koszty koszty koszty  Koledzy a te silniki 1.6 multijet to jakie one są w porównaniu do 1.9?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Liam |
#797435 Wysłany:
20 Lut 2016, 01:11; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Piotr
|
Dawid K. napisał(a): kolor mi pomarańczowy nie leży Coraz mniej trzymających się jakoś kupy 1.9.  Ja bym tutaj brał stan auta, a nie cmokał nad kolorem. Ceny spadają i zbliżają się do granicy 10kzł, więc od dłuższego czasu jest w zasięgu tych co ''modzą'' i widać to w olxowej ofercie... co mnie bardzo cieszy. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
bbanditoss |
#797442 Wysłany:
20 Lut 2016, 08:50; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Nigdzie nie jadę |
 |
|
Liam napisał(a): Dawid K. napisał(a): kolor mi pomarańczowy nie leży Coraz mniej trzymających się jakoś kupy 1.9.  Ja bym tutaj brał stan auta, a nie cmokał nad kolorem. Ceny spadają i zbliżają się do granicy 10kzł, więc od dłuższego czasu jest w zasięgu tych co ''modzą'' i widać to w olxowej ofercie... co mnie bardzo cieszy.  Trafne uwagi, mam podobne odczucia [ Dodano: 20 Lut 2016 08:50 ]Dawid K. napisał(a): Bytuś, Dzięki za ofertę, ale kolor mi pomarańczowy nie leży no i brak klimatronica, niby do przeskoczenia ale koszty koszty koszty  Koledzy a te silniki 1.6 multijet to jakie one są w porównaniu do 1.9? Ale bytus ma czerwone gp:E
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|