You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 18 Cze 2025, 14:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 134  Następna
Autor Wiadomość

Post #803589 Wysłany: 20 Kwi 2016, 22:39; 
 Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto
Puntoświr

Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Krosno
krowka napisał(a):
abezus napisał(a):
bbanditoss napisał(a):
abezus, wiesz ja jestem trochę "zboczony" na punkcie grande :E świadczy choćby o tym ilość GP jakie aktualnie posiadamy :E

Nie wiem ile chcesz wydać na auto, ale ostatnio było ogłoszenie takiego z 2007 z przebiegiem 77kkm, krajówka. Auto należało kiedyś do użytkowniczki naszego forum, obecnie właścicielem był taki gość po 60tce, wiem bo kiedyś był u mnie w salonie i szukał czegoś innego i rozmawiałem z nim chwilę o GP. Jakiś tydzień temu wystawił go za 19800zł i już ogłoszenia nie ma ! Czy się sprzedał nie jestem pewny na 100%, ale auto naprawdę było ładne :)

Wiesz 20 tyś za grande to trochę przesada :) Minimalnie więcej dałem za bravo w t-jet z pakietem sport i niższym przbiegiem niż to 77kkm :) Auto w którym jeszcze pachnie w środku nowością. Grande poszło za 14 tyś po przeliczeniu na polską walutę, niestety to moim zdaniem za dużo jak za ten model. Teraz trochę żałuję bo nawet jakbym się rozmyślił to mogłem go za 15 wystawić i by poszedł od ręki. Wywodów lokersa nie kometuję bo widzę że ma średnie pojęcie o niemieckim rynku samochodów używanych.

Rynek niemiecki, dobre sobie - co w nim takiego ciekawego? Niemcy tacy uczciwi? Już nawet z VW ktoś zajumał hasełko "Das Auto" :E Moim szczytem marzeń jest znajomość rynku niemieckich szrotów :E Ciekaw jestem ile czasu by zajęło, żeby znaleźć GP Emotion w takim stanie, a nawet lepszym, niż mój :> Dlatego auto nie jest na sprzedaż i w niedalekiej przyszłości będzie nim "szaleć" żona 8) PUG jest już zaklepany, więc ze sprzedażą żonkowozu kłopot odpada 8)

PS. Zapomniałem dodać, w poprzednim poście, że końcówki drążków też są fabryczne, spokojnie do 200kkm wytrzymają :D

Suuuper. Kolega widzę zapatrzony w swój samochód niesamowicie. Cieszę się, mieć grande punto z silnikiem od kosiarki, przebiegiem 170 tyś w idealnym stanie. No zazdroszczę, zazdroooszczę :)
Trochę luzu kurczę.
Z bbanditossem można zawsze konstruktywnie porozmawiać, widać że się zna ale też ma zdrowe podejście. Niektórzy niestety ani wiedzy ani zdrowego podejścia.

Post #803590 Wysłany: 20 Kwi 2016, 23:15; 
Forumowicz

Samochód: 126
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
Witam,
mam prośbę czy ktoś mógłby mi więcej powiedzieć o tych dwóch autach?
Białe GP już chyba gdzieś widziałem albo było kiedyś wystawione na sprzedaż:
http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... ylC09.html
i ostatnie auto nie jest to GP ale tez fiat :)
http://otomoto.pl/oferta/fiat-doblo-1-4 ... 390928af6b
Dodam, że poszukuje auta lekko uszkodzonego i liczę się z kosztami

Pozdrawiam Piotrek

Post #803594 Wysłany: 20 Kwi 2016, 23:43; 
Sympatyk kropek

Imię: Dawid
Samochód: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Odnośnie całej dyskusji na temat cen, niemieckich aut itp. jeśli chodzi o kwestie aut i ich cen za granicą to niestety żaden zdrowo myślący Niemiec nie odda swojego auta za pół ceny byle komu, zdarzają się okazję, znajomy za 500 ojro 5 lat temu sprzedał 156 2.4 która była po otarciu na parkingu nie trzeba było nic robić przy aucie. Ale oferta one time only. Poza tym mająca tam kilka znajomych os. wiem, że nie da się kupić tanio dobrego auta, jeśli ktoś za to zapłacił to chce sprzedać na jak najmniejszej stracie co jest oczywiste i godzi się z poglądami przedmówców bądź nie zdania podzielone ;P Z mojego doświadczenia ciężko o dobrze utrzymane tanie auto za zachodnią granicą, jeśli ma być okazją to można coś delikatnie pukniętego przyprowadzić i wtedy, rzeczywiście może się to wielce opłacać, tak jak mi się trafiło ale z reguły Mirek handlarz przywozi szrot na którym zarabia najwięcej. Jeśli nie będzie prowizji 2-3k to nie ciągną w ogóle. Od dawna poszukuje auta i padło że sobie kupie gp bo miało być tanie no okazało się, że doszedłem do pułapu 25k (w końcu postawiłem na evo) a i tak nie do końca mnie zadowalało czy to wyposażenie, stan etc.
I tak sobie myślę 25k na fiata z 2010 roku kurcze trochę dużo i tutaj moje pytanie dlaczego te auta tak trzymają cenę ??? Przecież nie są nie zawodne, tanie w utrzymaniu itd. Szczególnie evo i gp za ich cenę można mieć barvo z tego samego rocznika lepiej wyposażone, poza tym doszedłem do wniosku że jak już jestem na poziomie takiej kwoty lepiej kupić coś innej marki. Piszę bo jest to dla mnie bardzo ciekawy temat i to co piszecie być może odpowie na pytania jakie mam w głowie :D Jako zajawkę http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfed co trzeba mieć w głowie żeby zapłacić tyle pieniędzy za takie auto ??? albo z drugiej strony jak można myśleć że ktoś to kupi za te pieniądze ?? WTF??

Post #803595 Wysłany: 21 Kwi 2016, 00:12; 
Ekstremista
Awatar użytkownika

Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń
abezus napisał(a):
Suuuper. Kolega widzę zapatrzony w swój samochód niesamowicie. Cieszę się, mieć grande punto z silnikiem od kosiarki, przebiegiem 170 tyś w idealnym stanie. No zazdroszczę, zazdroooszczę :)
Trochę luzu kurczę.
Z bbanditossem można zawsze konstruktywnie porozmawiać, widać że się zna ale też ma zdrowe podejście. Niektórzy niestety ani wiedzy ani zdrowego podejścia.

No i co z tego, że zapatrzony? Masz w związku z tym jakiś problem? Takie moje hobby, inni dają sobie heroinę w żyłę, ja jaram się moim Kropkiem. Żeby z zazdrości Ci żyłka nie pękła. Mi nie przeszkadza to, że do mojego autka mam chore podejście - jakoś z tym żyję, swoją drogą sprawdź proszę, jaki tytuł forumowy jest umieszczony nad awatarem :E Nie przeszkadza również silnik od kosiarki, który niejednego mistrza prostej wciągnął tymi swoimi 77 "miernotami", z oryginalnym przebiegiem, z olejem wymienianym max. po 15kkm. Gdyby nie wadliwa konstrukcja wybieraka, to w komorze silnika jedyny ślad oleju byłby na "przepustnicy" - "pot olejowy" pochodzący z odmy. Nie wiedziałem, że 170kkm jest "tragicznym" przebiegiem. Chętnie poczytam o tym, co powinienem mieć już zajechane w moim autku, ale "udaję", że jest inaczej. Taki jestem po.....y, że wywaliłem termostat, bo wskaźnik temperatury do 90 zaczynał docierać z opóźnieniem około 2km - okazało się, że zerwała się na zaworku uszczelka - to jest dbanie i wyczucie własnego samochodu - sąsiad mechanik był nawet sceptycznie nastawiony, że to nie termostat i mi się coś w głowie po.....o :!: Wyszło na moje :!: Kto na to zwróciłby uwagę? Na pewno powiesz, że Ty, tia... Jeżdżą potem mistrzowie z kartonami na atrapie i lodem na szybie od wewnątrz :roll:

Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był

Post #803599 Wysłany: 21 Kwi 2016, 01:19; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
krówka dlaczego napisałeś:
Cytuj:
"Gdyby nie wadliwa konstrukcja wybieraka"

?
Ja w swoim wymieniłem uszczelniacz + taki kołeczek w wybieraku i drugi już rok sucho jest. Kiedy wymieniałeś uszczelniacz? U mnie jest 6 biegów to więcej trochę pracuje wybierak i powinno cieknąć szybciej.
Nikt nie napisał że przelot 170 tysi to tragiczny przelot (mój ma prawie 190000 i nic się złego nie dzieje), no chyba że mam problem ze zrozumieniem tekstu pisanego (na ten rocznik to przelot normalny dla człowieka normalnie użytkującego auto).
Spoko że tak dbasz i uczuciowo podchodzisz do auta tylko będziesz potwornie rozczarowany jak za kilka lat straci na wartości tyle co inne starsze kropki i będziesz musiał tanio sprzedać (ten fenomen drożejących używanych gp długo nie potrwa).
Cytuj:
Chętnie poczytam o tym, co powinienem mieć już zajechane w moim autku

Nic nie będziesz miał zajechane jak będziesz wymieniał w porę (co zresztą robisz), częściowo się z Tobą zgadzam i moim zdaniem kretyńskim jest podejście "... wymienię jak się zepsuję.." jak się różne elementy popsują to potrafią narobić sporego bałaganu i kosztów w jednostce napędowej, hamulcach, skrzyni lub sprzęgle (co ostatnio mój wujek szanowny dokonał: jakby w porę wymienił elementy to miałby kosztów 1000zł a teraz ma 3000zł :E ).
Zapytam tylko: zaglądałeś do łożyska docisku sprzęgła? Ja w swoim robiłem w okolicach 175tysi i powiem szczerze pora już na nie była, szumiało delikatnie przy wciskaniu a jak je wyjąłem to się okazało że już metalowe wstawki na obudowie miało przetarte. (cholera wie czy to było pierwsze czy drugie już, oryginalne było i OEM kupiłem i założyłem jakby nawet nie szumiało to trzeba by je wymienić bo mogło by uszkodzić docisk), choć na to łożysko nie ma normy, dużo zależy od tego jak dużo po mieście latało auto, jak kierowca używa sprzęgła, jaka skrzynia...
Cytuj:
Takie moje hobby, inni dają sobie heroinę w żyłę, ja jaram się moim Kropkiem.

Krówka mam wrażenie że jakby ktoś spowodował stłuczkę z udziałem Twego auta to byś chyba zamordował :hahaha: Ubezpieczalnia by Ci "pojechała po wartości" delikatnie. Nikt nie mówi że jesteś "krejzolem" :E dlatego że wymieniłeś termostat, wręcz przeciwnie - brawo za rozpoznanie w porę problemu. 8)
Spokojnie Pany nie kłócić się :mrgreen:
Pozdrawiam

Post #803600 Wysłany: 21 Kwi 2016, 06:34; 
Puntoświr

Heh, a sam miał trzy "zdarzenia", pewnie jest po trzech zawałach. Szkoda komentować co kolega krowka wypisuje :)

Post #803601 Wysłany: 21 Kwi 2016, 07:07; 
Ekstremista
Awatar użytkownika

emk, uszczelniacz wybieraka wymieniałem 3 razy - brakuje gumowej osłony, na forum ktoś kombinował chyba z gumą od malucha, żeby to osłonić przed piaskiem.
Ze sprzęgła na tę chwilę nie dobiegają żadne hałasy. Jazda pół na pół trasa-miasto, nie trzymam namiętnie nogi na sprzęgle :wink:
Stłuczki: były 3 incydenty, ostatni gdy miał 3lata, pierwszy gdy miał pół roku. Wszystkie opisałem na forum. Za każdym razem ucierpiały elementy wymienne, w każdym przypadku nie byłem winny. Wszyscy żyją, było kulturalnie. Cóż, zdarza się.
Utrata wartości mnie nie boli. Jeszcze kilka lat zamierzam go mieć, zmieni tylko priorytet z głównego na drugi. Właśnie czekam...

[ Dodano: 21 Kwi 2016 06:39 ]

abezus napisał(a):
Heh, a sam miał trzy "zdarzenia", pewnie jest po trzech zawałach. Szkoda komentować co kolega krowka wypisuje :)

Spokojna Twoja rozczochrana :wink: Na forum są te zdarzenia opisane, każdy może znaleźć i zobaczyć. Niczego nie ukrywam, rozumiem, że to złe, więc przepraszam.

Post #803605 Wysłany: 21 Kwi 2016, 08:15; 
Sympatyk kropek

Silnik: 1.2 8V 65KM
Yoyoyo witam ponownie szukam i szukam i jeszcze nie kupiłem swojego autka wczoraj mi wpadła w oko taka oferta:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6131164441

co wy na to ?? pytałem kilka osób to odradzają ze diesel ze kicha ze drogie czesci ze sie psuje zamęt piekny w głowie. Dzieki wielkie pozdro.

Post #803606 Wysłany: 21 Kwi 2016, 08:29; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Kamil
Miejscowość: Pruszków
Jak kiedyś pisałem nie lubię wypowiadać się o czarnych, bo na fotkach mało widać przy tym kolorze. Ogólnie auto wygląda normalnie. Dość niska cena. Sprzęgło po wymianie (zakładam że są jakieś papiery na to) więc ja plus. Fakt, przebieg 200 tys może przynieść jakieś wydatki, ale z tym się trzeba liczyć w każdy aucie które kupujemy jako używane.

Sądzę że wart zobaczenia i jazdy próbnej

Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ...
Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ...
Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ...
GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html
Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html

Post #803607 Wysłany: 21 Kwi 2016, 08:36; 
Sympatyk kropek

Głównie mi własnie chodzi o to że odradzaja mi ze tak powiem znajomi zeby nie kupować bo to jest Diesel...hmmmmm

Post #803608 Wysłany: 21 Kwi 2016, 08:37; 
Ekstremista
Awatar użytkownika

Dario1906, kolor Kropki na klapie bagażnika, srebrny, wskazuje na wersję Dynamic, a to jest w sprzeczności z brakiem świateł przeciwgielnych z przodu, ubogim wyświetlaczem. Ogólnie mało zdjęć wnętrza, pokrowce na oparciach siedzeń - zniszczona tapicerka :?: Zderzak z tyłu źle spasowany, przedni wydaje się, że ma inny odcień. Do tego opis nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością, w dwóch miejscach rozbieżny. Do tego zbyt niska cena, czyli ktoś się chce go po prostu pozbyć.

Ostatnio edytowany przez krowka 21 Kwi 2016, 08:45, edytowano w sumie 4 razy

Post #803609 Wysłany: 21 Kwi 2016, 08:42; 
Sympatyk kropek

Ok wszystko rozumiem szukam dalej aż znajde :D Dzieki wielkie

Post #803764 Wysłany: 22 Kwi 2016, 16:59; 
Puntoświr

Dario1906 napisał(a):
Głównie mi własnie chodzi o to że odradzaja mi ze tak powiem znajomi zeby nie kupować bo to jest Diesel...hmmmmm

Widzisz, ludzie są jak barany przez 12-13 lat KAŻDY chciał jeździć dieslem - bo jakiego to ma kopa, bo jaka to jazda nie tania (nikt nie potrafił policzyć że jak padnie turbo dwumas czy wtryski to cała różnica którą ugrali kupując diesla znika). Natomiast od dwóch lat cała polska nie wiedzieć czemu stwierdziła że jednak diesel jest BE bo jest BE. Zasada jest prosta, zależy jak duże robisz roczne przebiegi, po jakich trasach się przemieszczasz, miasto czy dłuższe wypady. Wszystko to rozważasz i wychodzi Ci czy lepiej jeździć dieslem czy benzyną. Choć ja od ZAWSZE powtarzam że benzyna + LPG to najlepsze, najtańsze rozwiązanie i zdania nie zmieniłem jak każdy jeździł dieslem, teraz też zdania nie zmienię.

Post #803837 Wysłany: 23 Kwi 2016, 00:20; 
Ekstremista
Awatar użytkownika

abezus, z Twojego wywodu można wysnuć wniosek, że dwumasa i turbo jest tylko w silnikach na gnojówkę, a na paliwo do garów i NO PB już nie. Jako, że w Twoim Bravo jest T-JET, to oznacza, że jest turbo i dwumasa :E Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania. Silnik T-JET jest droższy od wolnossącego, dwumasa i turbo kosztują, więc gdzie ta oszczędność? Na gazie? A może myślisz, że ten 1.4 16V 120KM jest wolnossący :?:
Niestety :E też na głowę sobie zrzucam turbinę, dwumasę i dodatkowo aktuator :P Będzie trochę lepsza kosiarka od Twojej :lol:

PS. Zapewniam, że nie każdy chciał, chce i będzie chciał jeździć diesel'em, np. ja :P

Post #803847 Wysłany: 23 Kwi 2016, 05:55; 
Puntoświr

Akurat kupując auto nie zwracałem uwagi na oszczędność. Mylisz pojęcia, gdyż ja staram się pomóc koledze, pisząc co moim zdaniem jest dobre, Ty starasz się łapać mnie za słówka. Jeszcze raz powtórzę, kupując auto nie patrzyłem na oszczędność, tak mam dwumasę, mam turbo, nie mam LPG.
Możliwe że nie jasno napisałem, nie w każdym silniku diesla jest dwumasa (przykład 1.6 90km koncernu PSA) turbo już tak, i nie w każdym silniku benzynowym nie ma dwumasy i turbo. Ludzie mają internet i podejrzewam że potrafią sobie sprawdzić w jakim silniku jest jaki osprzęt. Jeśli nie no to przykro.
Myślałem że z mojego wywodu można wywnioskować, że kupując auto trzeba się zastanowić gdzie jeździmy czy miasto czy trasa, czy więcej autostrady czy zwykłe drogi. Rozważyć za i przeciw, wtedy podjąć decyzję. Moim zdaniem jak ktoś dużo pogina po autostradach to diesel jest fajną opcją pod warunkiem że kupimy go z głową. Jazda wolnossakiem po autostradzie to średnia zabawa, głośno, huczy, a jak trzeba wykonać jakiś manewr to nie ma czym. Jednym słowem wszystko zależy od przeznaczenia.

krowka napisał(a):
Niestety :E też na głowę sobie zrzucam turbinę, dwumasę i dodatkowo aktuator :P Będzie trochę lepsza kosiarka od Twojej :lol:
P

Co nie zmieni faktu że będzie to kosiarka. Czego by nie robić z tą jednostką dalej będzie to silnik od kosiarki z tym że jest albo uturbiony albo nie. Chcesz mieć porządną NIE kosiarkę, sprzedaj punto kup saaba z silnikiem B207.

Post #803865 Wysłany: 23 Kwi 2016, 10:19; 
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Imię: Damian
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Miejscowość: Gliwice
W silniku 1.3 nie ma dwumasy.

Post #803877 Wysłany: 23 Kwi 2016, 12:53; 
Puntoświr

Jeśli chodzi o fiatowskie 1.3 to tam jest loteria. Z tego co wiem wersja 1.3 90 koni ze skrzynią 6 biegową ma dwumasę. 1.3 ze skrzynią 5 biegową nie ma, 1.3 70 koni również nie ma.

Post #803878 Wysłany: 23 Kwi 2016, 14:59; 
Ekstremista
Awatar użytkownika

abezus napisał(a):
Co nie zmieni faktu że będzie to kosiarka. Czego by nie robić z tą jednostką dalej będzie to silnik od kosiarki z tym że jest albo uturbiony albo nie. Chcesz mieć porządną NIE kosiarkę, sprzedaj punto kup saaba z silnikiem B207.

Już za późno. Tymczasowy Pug żony już sprzedany, nadal go mamy w celu dokonania ostatnich napraw - zostaje w rodzinie, więc robię co trzeba. Kropkiem będzie jeździć żona :wink: Niestety będzie trzeba się pożegnać z UNO, ząb czasu zbyt go nadgryzł :(

Post #803882 Wysłany: 23 Kwi 2016, 15:22; 
Nigdzie nie jadę
Awatar użytkownika

Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice
abezus napisał(a):
Z tego co wiem wersja 1.3 90 koni ze skrzynią 6 biegową ma dwumasę. 1.3 ze skrzynią 5 biegową nie ma

Dokładnie tak :)

Post #803888 Wysłany: 23 Kwi 2016, 18:42; 
Forumowicz

Imię: Piotr
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Witam szanownych forumowiczów !
Proszę o wsparcie i opinie dotyczącą auta Grande Punto link poniżej :
http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 9476cd161a

Nie miałem ( poza 126p ) do czynienia z fiatami. Od 10 lat prywatnie Toyota Avensis (która teraz jest już pełnoletnia) a służbowo auta francuskie ...

Proszę o poradę czy warto interesować się tym modelem ( 1 368 cm3 / 77 KM ) czy szukać dalej ?

Post #803891 Wysłany: 23 Kwi 2016, 19:46; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Jacek
Samochód: Punto Evo 5d
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk
Budrys67 , ładnie wszystko wyprane , mnie zastanawia jedno , klimatronik a kiera plastikowa , brak radia fabrycznego , jak to wersja ? Poczekaj aż wypowiedzą się doświadczeni z forum ... mówię poważnie. I te halogeny .. to oryginał ?

Post #803892 Wysłany: 23 Kwi 2016, 19:49; 
Puntoświr

Imię: Krzysztof
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: MyLive
Na moje oko jakiś składak, poza tym jak widzę punkt Osoba prywatna i opis, który z pewnością jest od handlarza to już widzę kłamstwo, które by mnie odstraszało z miejsca.

Post #803921 Wysłany: 23 Kwi 2016, 23:02; 
Ekstremista
Awatar użytkownika

Takie halogeny były od 2007r. Dostrzegam niespójności w wyposażeniu, nie ma wbudowanego radia a jest rozszerzony komp pokładowy. Na siedzeniach osłony poduch widać. Zdjęcia wnętrza robione na placu, w tle widać inne samochody,kluczyk z tabliczką identyfikacyjną - typowy handlarz.
Osobiście odradzam, samochód niepewny. Proponuję szukać dalej u faktycznej osoby prywatnej.

Post #803971 Wysłany: 24 Kwi 2016, 14:11; 
Forumowicz

Imię: Piotr
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Dziękuję !
Szukam dalej ...

Post #804053 Wysłany: 25 Kwi 2016, 00:20; 
Puntoświr

Imię: Aleksandra
Województwo: łódzkie [E]
Drodzy koledzy z forum poszukujemy auta ponieważ chcemy dokupić dodatkowe które zastąpi Seat Ibizę EVO1 1.9tdi 140KM.

Przeszukiwaliśmy z mężem wiele aut jak i również oglądaliśmy grupy VAG a dokładnie Leona 2004-2005 ale niestety nic konkretnego nie można znaleźć a tym bardziej kupić.

Ostatnio poszukiwaliśmy silnika 1.9jtd 120KM i w oko wpadły nam dwa Grande Punto:
http://olx.pl/oferta/fiat-grande-punto- ... fb8Pp.html
http://olx.pl/oferta/fiat-grande-punto- ... bQKgW.html

Czy patrząc na te ogłoszenia można coś wywnioskować?

Czy silnik 1.9jtd dobrze znosi podniesienie mocy i jaki jest nie szkodliwy próg dla silnika?
Czy koło dwumasowe jest słabym punktem tego auta? Długo wytrzymuje?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 134  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)