Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Radio Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Hornet
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 333
Tematy: 2

Post #90375 Wysłany: 10 Lut 2008 15:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupiłem GP bez radia i chciałem założyc do niego radio fabryczne, jest taka mozliwość?? Jak to zrobic żeby działało??jak je rozkodować ??
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 348
Tematy: 7

Post #90401 Wysłany: 10 Lut 2008 16:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To z jakiego źródła chcesz je kupić że bez kodu ?? Evil or Very Mad

Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Hornet
Sympatyk kropek

Post #90412 Wysłany: 10 Lut 2008 17:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na allegro od firm rozbierających auta po wypadku oni nie posiadaja raczej kodów do takiego sprzetu w zasadzie im to wisi.
krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Dni na forum: 575
Tematy: 8

Post #90422 Wysłany: 10 Lut 2008 18:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No tak, kolega od razu pyta o takie rzeczy, i do tego nie przywitał się z forumowiczami Evil or Very Mad Bardzo nieładnie Evil or Very Mad O ile mi wiadomo nikt z nas nie popiera nielegalnego rozkodowywania radia!!!

Kuba DST
Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 776
Tematy: 51

Post #90424 Wysłany: 10 Lut 2008 18:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krowka spojnie, widze że Ty też sie nie przywitałeś Smile
A kto tu mówi o nielegalach.....
Ale raczej rzadko trafiają sie auta bez kodów

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
krowka
Ekstremista

Post #90427 Wysłany: 10 Lut 2008 18:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kuba DST, w jakiś sposób się przywitałem Wink
PostForum: GP - Wyposażenie wnętrza Wysłany: 14 Cze 2007 18:01 Temat: Klej na suficie
Witam.

Mam GP od 14 dni.......

Zapomniałem umieścić fotki, być może dlatego, że pomieszało mi się z pełnym przywitaniem na autokąciku. Wink

PS. Mam dziś trochę zły dzień, stąd moje lekkie przewrażliwienie... Ale gdy widzę posta, o pomoc w rozkodowaniu radia bez użycia kodów, to mną rzuca - kiedyś jedno radio straciłem...

Ostatnio zmieniony przez krowka dnia 10 Lut 2008 18:51, w całości zmieniany 3 razy
uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #90428 Wysłany: 10 Lut 2008 18:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moze najtaniej nie wyjdzie ale ja proponuje pojechac do ASO i tam kupic poprostu radio Smile i bedzie na nie gwarancja Smile

Hornet
Sympatyk kropek

Post #90431 Wysłany: 10 Lut 2008 19:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

radio jest jak najbardziej legalne to po 1, po 2 w ASO męczyli się godzine z nim i nie mogli go podłączyć tak żeby działało, i nie chodziło raczej o rozkodowanie radia, bo w ASO chyba by to potrafili zrobic;>, po 3 kto kradnie fabryczne radia?? żeby je wyciągnąć trzeba sie ostro namęczyc i nie trwa to 10 sekund, juz łatwiej jest ukraść cały samohód, ale mje radio pochodzi z rozbiego samochodu, bo zaraz mnie ktoś posądzi że samohod ukradełem zeby zdobyc to radio. A fakt nie przywitałem sie i słusznie że mi zwrócono uwage. Zatem witam wszystkich uzytkowników i proszę o pomoc.
krowka
Ekstremista

Post #90432 Wysłany: 10 Lut 2008 19:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hornet, z tego co mi się obiło o uszy, to do autek bez fabrycznego radia nie dają kilku przewodów od magistrali CAN...

Hornet
Sympatyk kropek

Post #90438 Wysłany: 10 Lut 2008 19:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A wiesz może krowka czy da się z tym cos robić?? w jakiś magiczny sposób to obejść w radiu albo w samochodzie??
krowka
Ekstremista

Post #90439 Wysłany: 10 Lut 2008 19:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hornet, niestety nie wiem. Radio normalnie sprzężone jest z magistralą CAN samochodu. Dzięki temu radio wie, kiedy należy wyświetlić informacje dotyczące wpisania kodu, w celu odblokowania.

uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #90443 Wysłany: 10 Lut 2008 19:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Troche off top'u slyszalem juz o przypadkach kradziezy wbudowanych w deske odbiornikow - np w toyota'ie yaris Szczerbol wygladalo tak jakby ktos poprostu siekiera wyrabal fragment deski razem z radiem.

Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #104014 Wysłany: 17 Mar 2008 11:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Odświeżam troszkę temat. Kiedyś widziałem takie rozkodowane radyjko, które sprzedający prezentował na allegro i grało mu po pogłączeniu do instalacji w Golfie, więc się da. Nie piszę tego żeby zachęcać do okradania naszych kropek, ale sam chętnie zamontowałbym w srebrnym kropku takie rozkodaowane fabryczne radyjko, żeby po prostu: 1. Mieć ładną estetyczną deskę, 2 Nie musieć targać ze sobą panela. 3 . Dzwięk fabrycznego jest dla mnie absolutnie wystarczający, a obsługa i estetyka 100 razy lepsze niż każde montowane. Więc ponawiam pytanie czy toto da się rozkodować? Kto takie rzeczy robi? Ile to kosztuje? Very Happy

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #104019 Wysłany: 17 Mar 2008 11:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
nikt z nas nie popiera nielegalnego rozkodowywania radia!!!

ja tam problemu nie widze Razz jest mozliwosc trzeba korzystac Szczerbol

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
marcinek83grande
Forumowicz

Dni na forum: 290
Tematy: 0

Post #108207 Wysłany: 26 Mar 2008 20:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam Co do radia to trzeba założyć odpowiedni przekażnik i wszystko będzie grało jak ta lala !!! Ja mam tak zrobione Laughing

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat