You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 20 Cze 2025, 10:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

Post #92381 Wysłany: 16 Lut 2008, 12:28; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

bo89 napisał(a):
marekneo A dlaczego Hestia NIE? :shock: . Bo ja mam tam ubezpieczone :|

W Hestii się czeka na odszkodowanie... dość długo... ponad 3 miesiące, bo co chwila wciskają że nie ma jakichś dokumentów, a wszystkie są.

Firmy z czołówki Allianz, Generali. A co do amortyzacji (ktoś wyżej pisał) - to trzeba się pytać agenta o opcję z wykupioną amortyzacją, a nie później narzekać - standardowo wszystkie firmy (z wyjątkiem Allianz) potrącają zużycie techniczne części im auto jest starsze (Generali do 6 roku eksploatacji pojazdu nie potrąca).

Post #92780 Wysłany: 17 Lut 2008, 12:57; 
 Temat postu:
Puntomaniak

W ramach AC wszystkie firmy ubezpieczeniowe mają jakieś niekorzystne dla właściciela auta tak dla przykładu
PZU-nakazuje naprawę w swojej sieci naprawczej, czyli niska jakość i części nieorginalne
Warta-trudno napisać cos pozytywnego, w niektórych warsztatach naprawy z Warty wykonywane są tylko za gotówkę
Link4- śmieszne niskie wyceny naprawy, tylko specjaliści dają radę wyciągnąć od nich coś więcej
AXA - części nieorginalne, ale reszta narazie ok
Commercial-jako jedyni dają dwa lata gwarancji na naprawy wykonywane w ich sieci warsztatów ale to na ile w tym prawdy okaże się dopiero po jakimś czasie...
W tym roku może się wiele zmienić bo wchodzi w życie tzw.Klauzula Napraw czyli większy dostęp do części alternatywnych (podróbki stają się legalne) a więc ...

Post #92809 Wysłany: 17 Lut 2008, 13:29; 
 Temat postu:
Ja mam pakiet w Benefii na oba samochody i dobrego doradcę, który zawsze coś mi tam zejdzie z ceną. Tak że nie wiem czy Benefia to dobry czy zły ubezpieczyciel, ale jak robiłem przytarcie w srebrnym kropku to nawet sprawy nie poczułem. Naprawa bezgotówkowa w ASO, bez problemów ze strony ubezpieczyciela, a dzięki pani Ewie obowiązująca zwyżka 10% przy następnym ubezpieczeniu zlikwidowana i jeszcze dodane kolejne 10% zniżki (czyli 20% zniżki). Tak, że pozdrowienia. :D

Post #179691 Wysłany: 14 Paź 2008, 19:21; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Dorota
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Emotion
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków
Mam pytanko - możecie mi doradzić jakiegoś ubezpieczyciela, który mnie nie zrujnuje?
Przeczytałam te dwie strony, ale sama nie wiem..

Rzecz w tym, że mam ubezpieczenie jeszcze przez niecałe 30 dni, bo poprzedni właściciel wypowiedział PZU umowę i ja sobie sama ubezpieczę.
Chodzi o OC, AC i NW.
Samochód jest zarejestrowany na mnie i na mamę.
Mama ma na siebie zarejestrowany jeszcze jeden samochód (Honda Civic) i Honda ma 9-10 lat bezszkodowej jazdy.
Byłam dzisiaj w PZU i facet mi wyliczył, ile rocznie by to kosztowało i wyszło.. ponad 2000zł rocznie.. :roll:
Bo policzył 60%zniżki za Hondę i bezszkodową jazdę i 50% zwyżki za młodego kierowcę (mnie).
Czy jest jakiś ubezpieczyciel godny polecenia, który mnie aż tak nie zrujnuje?

I jeszcze jedna sprawa: czy opłaca się kupować AC? Jakie to niesie ze sobą korzyści? (mniej więcej wiem, ale nie wszystko).

Post #458221 Wysłany: 01 Kwi 2011, 09:42; 
 Temat postu:
Forumowicz

Tez polecam PZU

Post #482577 Wysłany: 17 Cze 2011, 23:20; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Warszawa/Starachowice/Kraków
PZU płaci bardzo szybko, ale dość mało niestety.Jednak chyba rzeczywiście są najbardziej pewni.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)