|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 19:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
mariuz |
#308318 Wysłany:
14 Lis 2009, 22:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
|
|
buladag |
#308346 Wysłany:
15 Lis 2009, 01:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
|
Góra |
|
 |
mariuz |
#308462 Wysłany:
15 Lis 2009, 16:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#308465 Wysłany:
15 Lis 2009, 16:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
mariuz |
#308470 Wysłany:
15 Lis 2009, 16:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#308472 Wysłany:
15 Lis 2009, 16:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#318899 Wysłany:
20 Gru 2009, 21:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: S
|
Pacek napisał(a): ale po mniej więcej miesiącu użytkowania nauczyłem się wlewać a tak to wszystko pięknie gra
Nie wkładasz pistoletu do końca tylko tak by wcisnąć klapkę potem doginasz pistolet na dój i lejesz bez problemu.
Ewentualnie dajesz pod lekkim skosem
_________________ Przygarnij KROPKA  topic8320.html
|
|
Góra |
|
 |
Kloniasz |
#324003 Wysłany:
06 Sty 2010, 20:48; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Leszczyny Rejestracja: 06 Sty 2010, Posty: 27
|
Możne ktoś mi pomoc razem z kumplem chcemy wymienić środkową cześć wydechu bo przegniła w MK2 1,2 V8 i o dziwo ma 2 puszki. Auto było sprowadzone z niemiec i ma końcowy odcinek z Remusa. Jeździło w centrum miasta i możne dlatego musieli je bardziej wyciszyć my teraz chcemy oryginalnie samom rurę założyć.
Co o tym myślicie ?
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#324009 Wysłany:
06 Sty 2010, 20:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
xONx |
#324017 Wysłany:
06 Sty 2010, 21:06; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
buladag w niektórych silnikach 1,2 8V też występowały 2 puchy w wydechu
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#324018 Wysłany:
06 Sty 2010, 21:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
Kloniasz napisał(a): Możne ktoś mi pomoc razem z kumplem chcemy wymienić środkową cześć wydechu bo przegniła w MK2 1,2 V8 i o dziwo ma 2 puszki. Auto było sprowadzone z niemiec i ma końcowy odcinek z Remusa. Jeździło w centrum miasta i możne dlatego musieli je bardziej wyciszyć my teraz chcemy oryginalnie samom rurę założyć. Co o tym myślicie ?
nie ten temat
zeby nie bylo OT
oprocz mechanizmu przednich wycieraczek, to dorzuce jeszcze ramie tylnej wycieraczki, juz drugi raz zlamala mi sie taka mala plastikowa prowadnica
bede musial kupic juz 3 ramie  pewnie gdybym kupil nieorginalne-metalowe to problemu by nie bylo ![;] ;]](https://fiatpunto.com.pl/images/smilies/icon_smile5.gif)
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
Kloniasz |
#324026 Wysłany:
06 Sty 2010, 21:15; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Leszczyny Rejestracja: 06 Sty 2010, Posty: 27
|
napisałem w poprawnym dziale 
|
|
Góra |
|
 |
tomeksun |
#324041 Wysłany:
06 Sty 2010, 21:47; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 01 Wrz 2008, Posty: 8
|
Jeżeli chodzi o Punto II 1.2 8V to byłem posiadaczem tego samochodu w wersji podstawowej 3d wyprodukowanego na początku 2000r i mogę powiedzieć, że mimo wersji podstawowej - bez wspomagania Punto to miało dwa tłumiki tj. środkowy i końcowy, a przy okazji wspomnę, też że miałem oświetlenie bagażnika jak i matę wyciszającą na klapie silnika oraz osłonę pod silnikiem. O w/w dodatkach to w późniejszych egzemplarzach tego modelu można było pomarzyć ze względu na oszczędności jakie poczynił Fiat i to nawet w lepszych wersjach oznaczonych SX.
Wracając do tłumików to przy tych dwóch oryginalnych samochód na wolnych obrotach cichutko syczał - był ledwie słyszalny a barwa dźwięku była zupełnie inna od innych tzn. porównywaliśmy z kolegami posiadającymi późniejsze egzemplarze punta i mimo ustawionych 5-ciu samochodów w rządku-pracujących na wolnych obrotach - ja z zamkniętymi oczami zawsze stanąłem przy swoim - tzw. inny klank silnika.
Wspomnę jeszcze, że na tych oryginalnych tłumikach przejechałem 160 000km a wymieniłem je po 6-ciu latach na nasze polskie, ale również dwa. /Niestety już nie był tak cichy jak przedtem a barwa dźwięku zrównała się z innymi/.
Tak więc były wersje, które posiadały dwa tłumiki tj. środkowy i końcowy jak i jeden - oszczędności.
Radziłbym nadal pozostać przy dwóch.
PS. Jeżeli nie ten temat to proszę moderatora o przesunięcie we właściwe miejsce lub usunięcie powyższej informacji.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#324070 Wysłany:
06 Sty 2010, 22:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
xONx napisał(a): buladag w niektórych silnikach 1,2 8V też występowały 2 puchy w wydechu
jestes pewien? 
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Poccnr |
#324904 Wysłany:
09 Sty 2010, 23:55; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 19 Gru 2009, Posty: 65
|
Jak do teraz nie zauważyłem dużo niedociągnięć. Problem mam tylko z spryskiwaczami szyb a dokładniej z problemem uzupełniania zbiornika oraz dyszami spryskiwacza przedniej szyby które w zimę zatykają się śniegiem i utrudniają wydajne użycie.
_________________ Poccnr
http://fiatpunto.com.pl/topic19727.html
|
|
Góra |
|
 |
mariuz |
#324929 Wysłany:
10 Sty 2010, 01:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#324934 Wysłany:
10 Sty 2010, 02:07; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
mariuz napisał(a): Chociaż odrobina wprawy i lejek staje się niepotrzebny
ja po 9latach przy pełnym kanisterku płynu nie jestem w stanie tam nalać płynu żeby nie rozlać. 
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
nomac |
#332686 Wysłany:
05 Lut 2010, 12:32; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Szymon
Samochód: Bravo
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 04 Paź 2009, Posty: 1319 Pomógł: 2
|
a propos płynu, to niewiem co za inteligent wymyslił pojemność zbiorniczka na poziomie <2 litry. Przy wiekszej chlapie na drodze trzeba go uzupełnac z 1,2 dni
a co wad to jeszcze denerwuje mnie:
- umieszczenie przycisków do otwierania szyb
- zły kierunek nawiewu na nogi (po co mi grzanie na łydke jak zimno zawsze w stopy)
- strasznie szybko brudzące sie swiatła - tzn przy nawet minimalnym zabrudzeniu soczewki strasznie kuleją
- mało miejsca za radiem - nie mogłem upchac wszystkich kabli od radia
A poza tym to tyle, wymione wady i tak nie dorastają do ilości zalet Kropa i dletego jestem z niego zadowolony 
|
 |
wojtass18 |
#332929 Wysłany:
06 Lut 2010, 00:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
to fakt  radio upchać trzeba pokompinować w, a co do zbiorniczka to w cc zamiast lejka używałem obciętej butelki plastikowej, a do Kropka to trza było w lejek zainwestować, taki wąski wlew, w kurza mnie mnie kontrolka od przepalonych świateł  ale nie zwracam na nią uwagi, bo prawdy nie mówi hehe
|
|
Góra |
|
 |
posti |
#333103 Wysłany:
06 Lut 2010, 18:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 639
|
xONx napisał(a): buladag w niektórych silnikach 1,2 8V też występowały 2 puchy w wydechu Zgadza sie moja wersja miala srodkowy i koncowy tlumik ale przy uszkodzeniu srodkowego bylem w kilku miejscach i okazalo sie ze srodkowego do tego modelu nie robia i kupilem sama rure z plecionka i nie odczylem ani nie uslyszalem zadnej roznicy cena 80 zl. nomac napisał(a): mało miejsca za radiem - nie mogłem upchac wszystkich kabli od radia racja ja mam standartowo kostke iso 2x rca kable kable rem i kabel USB to zeby to wszystko ladnie wlozyc to musialem ladnie kombinowac i kilka glosnych kur* z moich ust poszlo  wojtass18 napisał(a): w kurza mnie mnie kontrolka od przepalonych świateł tragedia juz sie do tego przyzwyczailem ale dziwnym trafem od miesiaca nie swieci kompletnie i tak az dziwnie sie patrzy na zegary bo czegos brakuje  nomac napisał(a): umieszczenie przycisków do otwierania szyb
Racja kilka razy przy otwieraniu zamykaniu szyby zdazylo mi sie przypadkowo wlaczyc awaryjne przez co mialem 2 kontrole drogowe z tego powodu
_________________ "Prędkość nie zabija, ale nagłe zatrzymanie z dużej prędkości moze spowodować śmierć" J. Cralson
Moje obecne Punto - topic24359.html
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#333122 Wysłany:
06 Lut 2010, 19:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
mi sie zapala czasem jak wciskam hamulec a jak puszcze i wcisne pedał znów to jest ok hehe:)
a jak sie spaliła żarówka od mijania to nie raczyła mnie poinformować, ale sam dojrzałem i się pogimnastykowałem od strony kierowcy 
|
|
Góra |
|
 |
mariuz |
#344552 Wysłany:
14 Mar 2010, 00:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
krzysiek82 |
#346182 Wysłany:
18 Mar 2010, 17:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzyś
Wersja: Cult
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: łódź i okolice Rejestracja: 20 Sty 2009, Posty: 282
|
wojtass18 napisał(a): mi sie zapala czasem jak wciskam hamulec a jak puszcze i wcisne pedał znów to jest ok hehe:) a jak sie spaliła żarówka od mijania to nie raczyła mnie poinformować, ale sam dojrzałem i się pogimnastykowałem od strony kierowcy 
mam to samo, pomogło przeczyszczenie styków w tylnej lampie i po problemie.
_________________ Instalacje gazowe LPG - profesjonalnie, strojenie AFR GSM: 600-827-446
|
|
Góra |
|
 |
zbimos |
#356137 Wysłany:
15 Kwi 2010, 20:56; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Częstochowa Rejestracja: 21 Mar 2010, Posty: 19
|
130 000 km i sprzęgło sie ślizga. Zaraz po kupnie (jeszcze przed zarejestrowaniem) wysiadło zasilanie opuszczanej prawej szyby. Duży wyciek oleju między skrzynią a silnikiem (jutro w południe zaczynam działać nad tym problemem). Włącznik prawego kierunku odbija cały czas (trzeba trzymać dźwignię przełącznika aby migał). Zbyt cichy (jak dla mnie) dźwięk migających kierunkowskazów. Prawe światło mijania świeci troche za blisko, a lewe 2 metry przed samochód. Czyli prawy do regulacji a lewy do naprawy. Cały czas spada sznurek (prawy) od mocowania tylnej póki do klapy (lewy ani razu nie spadł). I troche mi przeszkadza że piszczelami wadzę o plastiki pod kierownicą. Jak się opuszczę niżej na fotelu to brakuje regulacji kierownicy (w dół) A mam 173cm wzrostu. Fotel kierowcy zauważalnie mocno przesunięty do środka auta względem kierownicy. Przewody od radia za krótkie (mam radio(nowe) co ma gniazda z prawej strony i za dziada nie wepchnę radia do końca. Może to i dobrze bo strasznie tam ciepło od nawiewów a radio ma przez to chłodzenie. Ale jak się ktoś zainteresuje to rano mogę szyby nie mieć i radia). A ile wersja JTD ma tłumików?
_________________ Punto II 1,9 JTD ELX
Marea weekend 2,4 JTD HLX FULL
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#356143 Wysłany:
15 Kwi 2010, 21:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
To raczej upierdliwości konkretnie Twojego egzemplarza.
co do tłumików to prawdopodobnie dwa.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|