You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 988 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 40  Następna
Autor Wiadomość

Post #394749 Wysłany: 10 Wrz 2010, 14:26; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Mariusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Racibórz
kmarcin76 napisał(a):
Nie wiem panowie po jakich drogach wy jezdzicie ale u mnie od kiedy wymieniono odboje (gwarancja) nastala cisza i trwa do dzisiaj . Auto ma zrobione 33 tys. km i nic w zawieszeniu nie slychac. A co do fiatow i polskich drog to sie nie zgodze z opinia mario-sz. O GP nie bede pisal bo to dopiero 30 pare tysiecy ale swoim seicento nastukalem ponad 165 tys. i oprocz jednej wymiany amorkow z przodu (po okolo 100 tys. ) i wymianie tulei (jednej) z tylu nie robilem nic. I tez jezdze po "cudownych" nawierzniach naszych dróg. Albo macie pecha, albo trafiaja wam sie wyjatkowe niespodzianki na drogach albo...nie umiecie jezdzic. I zanim sie rzucicie na mnie ze was oskarzam o nieumiejetnosc prowadzenia pojazdow samochodowych, wezcie pod uwage dwie pierwsze mozliwosci bo niczego nie wykluczam. W kazdym razie serdecznie wam wspolczuje takich "przygod" i zycze takiej bezproblemowej jazdy jaka mam ja swoim GP. Zajrzyjcie tez na fora innych marek i przekonacie sie ze nie tylko w fiatach zdarzaja sie buble.
P.S. Nie jestem pracownikiem FAP :wink:

siema. ja nie napisałem, że FIAT jest do kitu, tylko że taka była obrona serwisu który twierdzi że to wina POLSKICH dróg. Może rzeczywiście nie potrafię jeździć i nie omijam większości dziur..........np. z powodu braku .........np. refleksu do omijania dziur? :D:D :hahaha: :hahaha:

Nie opisuje na forum wszystkich przypadków z zawieszeniem bo jest to już nudne i nie chcę odstraszać potencjalnych nabywców tego auta. :lol:

np. w zeszłym tygodniu miałem wymieniany BODYKOMPUTER na gwarancji........ale nie piszę tago na forum bo nie mam zamiaru się użalać.......

Prawda jest tylko taka że jeżeli sprzedam ten samochód (a nie zamierzam bo jeździ mi się nim całkiem dobrze) to osoba która go kupi będzie miała niezłą lekturę do kibelka czytając moją gwarancję i zawarte tam wszystkie usterki :hahaha:

Fix It Again Tomorrow

Post #394752 Wysłany: 10 Wrz 2010, 14:36; 
 Temat postu:
Puntoświr

Województwo: opolskie [O]
Podobno punto II maja trwale zawieszenie (slyszalem od pracownika ASO). Jest to prawda?

Post #394753 Wysłany: 10 Wrz 2010, 14:42; 
 Temat postu:
Puntoświr

Województwo: Poza Polską
kolego kmarcin76
Drogi na dolnym śląsku z tego co się mówi należą do najlepszych w Polsce- bynajmniej brakuje takich kwiatków jak na Śląsku (bez urazy). Nie będę się rozpisywał jak jeżdżę, czym jeżdżę na co dzień oprócz GP itp. Jedno wiem. Jest to pierwsze i jedyne auto, które ma tak daleko idące problemy z zawieszeniem i tak bogato ubazgraną książkę gwarancyjną i kilogram załączników. Nie fair jest działanie FAP czy też jak kto woli centrali Fiata w Polsce- najpierw wymieniają, potem za stan rzeczy obarczają polskie drogi- moim zdaniem zabrali by się do roboty i nie byłoby całego tematu.
Zauważ również, że temat stukającego zawieszenia jest wałkowany już ładnych kilka miesięcy i nadal nie ma jego rozwiązania.

Gratuluję bezproblemowej eksploatacji.

[ Dodano: 10 Wrz 2010 13:42 ]
kmarcin76 napisał(a):
Podobno punto II maja trwale zawieszenie (slyszalem od pracownika ASO). Jest to prawda?

Astra II ma trwałe zawieszenie. Jest takowa w mojej rodzinie z nalotem ca.150tkm i ni luzu ni słychu...
...a łatwego życia nie ma.

Post #394802 Wysłany: 10 Wrz 2010, 19:07; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Jerzy
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka
MiSiOn-temat stukającego zawieszenia jest już wałkowany ponad 1,5 roku...Przez ten upływający czas,mam wrażenie,że wszystko zależy jednak od serwisu i jego podejścia do klienta.Wydaję mi się,że serwisy "myślące" radzą sobie ze stukającym zawieszeniem,a reszta jest wygodna,bo nie ma zamiaru mysleć,za kogoś innego...

Post #394803 Wysłany: 10 Wrz 2010, 19:10; 
 Temat postu:
Puntoświr

Województwo: opolskie [O]
Zgadzam sie z Wicherem/Wichrem (?).Nieodpowiednie podejscie niektorych ASO psuje cala przyjemnosc z posiadania GP.

Post #394805 Wysłany: 10 Wrz 2010, 19:10; 
 Temat postu:
Puntoświr

Wicher napisał(a):
MiSiOn-temat stukającego zawieszenia jest już wałkowany ponad 1,5 roku...Przez ten upływający czas,mam wrażenie,że wszystko zależy jednak od serwisu i jego podejścia do klienta.Wydaję mi się,że serwisy "myślące" radzą sobie ze stukającym zawieszeniem,a reszta jest wygodna,bo nie ma zamiaru mysleć,za kogoś innego...

Dużo w tym prawdy. Tylko znaleźć taki serwis graniczy z cudem. Gdy już wydawało mi się, że znalazłem taki o jakim mowa okazało się, że pewnie już nie chce im się dalej główkować.
Tak na marginesie- dziś na kanale przy ruszaniu prawym kołem wyczuwałem luz na przekładni.
Już nie wspomnę o tym, że zbieżność po serwisie miałem tragiczną. W wolnym czasie wstawię foto z dzisiejszego pomiaru wstępnego.

Post #394808 Wysłany: 10 Wrz 2010, 19:22; 
 Temat postu:
Puntoświr

MiSiOn-może odbiegne od tematu stukającego zawieszenia,ale kiedyś w swoim seju miałem założoną instalację gazową oczywiście w serwisie i po jakimś czasie autko mi gasło przy prędkości 60km/h.Laweta zabierała mi auto dwa razy z garażu i nikt nie wiedział o co chodzi :> Po tygodniu stania w serwisie,otrzymałem telefon,że mogę przyjechać po auto.Pojechałem odebrać auto dośc pesymistycznie,myślałem,że dalej będzie tak samo,a tu zoonk-wysztko gra.Zapytałem mistrz, jak to zrobili-a on mi odparł,że musieli dzownić do Włoch w tej sprawie :> Myślałem,że robią sobie jaja ze mnie,ale to była prawda,bo nie chodziło dosłownie o instalację gazową.Jak widać,dobry serwis,może zdziałać więcej niż nam się wydaje.Wtedy odczułem,że w tym serwisie zalęzy na kliencie.A był to serwis Konrysu z Białegostaku-teraz jest reklama,ale nigdy mnie nie zawiedli do tej pory :D

Post #394809 Wysłany: 10 Wrz 2010, 19:25; 
 Temat postu:
Puntoświr

Wicher napisał(a):
MiSiOn-może odbiegne od tematu stukającego zawieszenia,ale kiedyś w swoim seju miałem założoną instalację gazową oczywiście w serwisie i po jakimś czasie autko mi gasło przy prędkości 60km/h.Laweta zabierała mi auto dwa razy z garażu i nikt nie wiedział o co chodzi :> Po tygodniu stania w serwisie,otrzymałem telefon,że mogę przyjechać po auto.Pojechałem odebrać auto dośc pesymistycznie,myślałem,że dalej będzie tak samo,a tu zoonk-wysztko gra.Zapytałem mistrz, jak to zrobili-a on mi odparł,że musieli dzownić do Włoch w tej sprawie :> Myślałem,że robią sobie jaja ze mnie,ale to była prawda,bo nie chodziło dosłownie o instalację gazową.Jak widać,dobry serwis,może zdziałać więcej niż nam się wydaje.Wtedy odczułem,że w tym serwisie zalęzy na kliencie.A był to serwis Konrysu z Białegostaku-teraz jest reklama,ale nigdy mnie nie zawiedli do tej pory :D

No do Białegostoku to ciut za daleko ale może jutro też mnie pozytywnie zaskoczą w moim ASO :D

Post #394813 Wysłany: 10 Wrz 2010, 19:37; 
 Temat postu:
Puntoświr

MiSiOn-nie to miałem na myśli,tylko,że jesli się chce naprawdę,to można :D

Post #394817 Wysłany: 10 Wrz 2010, 20:05; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
MiSiOn napisał(a):
Astra II ma trwałe zawieszenie. Jest takowa w mojej rodzinie z nalotem ca.150tkm i ni luzu ni słychu...

Potwierdzam, u mnie w domu też jest Astra II i nic się nie dzieje, zawieszenie pracuje cicho a ma jeszcze większy przebieg w tym wiele po polnych drogach. W punto jak na razie cisza więc nie ma powodów do narzekań :)

Post #394819 Wysłany: 10 Wrz 2010, 20:11; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Ja jeżdzę do serwisu znanego i dobrego: EUROMOT. Mają filie w Żorach Ryniku i Jastrzębiu Zdroju.

Ja jeżdżę do Rybnika bo mam najbliżej. Serwis profesjonalny, zawsze mam przygotowane autko zastępcze, GP naprawią i umyją.

Ostatnio silnik mi umyli :E

Zawsze autko odbieram sprawne. Ale stuki powracają jak bumerang. Auto odebrane tydzień temu a znowu prawa strona jest już słyszalna. Kilka dni było ok...........zaczyna się zawsze cicho i nie na wszystkich wertepach. Ale najbardziej puka gdy przejeżdża się przez dłuższe uszkodzenie drogi. Wtedy jest charakterystyczne PUK PUK PUK. Zaczyna się delikatnie. Ale jak spadnie temperatura za zewnątrz do np. 0 to stuk się nasili a potem jak będzie nawet +20 to hałas już pozostanie taki jak przy +0 i nie ustępuje.......

I nie jeżdże po dziurach i krawężnikach. Felgi całe :E :hahaha:

ALE nie załamuje się :wink:

Fix It Again Tomorrow

Post #394849 Wysłany: 10 Wrz 2010, 22:18; 
 Temat postu:
Puntoświr

Najgorsze jest to tłumaczenie jakiejś usterki, niewłaściwego wykonania jakiejś części itp. stanem polskich dróg, szaleńczą jazdą po dziurach, polach, wertepach, startem w wyścigach i upartym atakowaniem krawężników- no bez jaj! Wynika z tego, że tylko w GP przejawiam maniakalną chęć niszczenia swojej własności, w innych autach nie. Też się nie załamuje :D

Post #401967 Wysłany: 06 Paź 2010, 21:05; 
 Temat postu:
Puntoświr

Miejscowość: łódź
rok po gwarancji przebieg 35000 i stuki teraz przyszły ciekwe ile zaśpiewają za wymiane odbojów :cry:

Post #402011 Wysłany: 07 Paź 2010, 06:42; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Wersja: Energy
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Jarocin
autofan napisał(a):
MiSiOn napisał(a):

Potwierdzam, u mnie w domu też jest Astra II i nic się nie dzieje, zawieszenie pracuje cicho a ma jeszcze większy przebieg w tym wiele po polnych drogach. W punto jak na razie cisza więc nie ma powodów do narzekań :)

U mnie w domu jest Grnade Punto, przejecjhane 76 tys. i nigdy nie usłyszałem pracy zawieszenia, więc wywody typu mam taki inny wspaniały samochód można sobie darowac. Po prostu przypadek trafiłem na lepszy lub gorszy egzemplarz, albo partię aut i tyle.

Post #402067 Wysłany: 07 Paź 2010, 11:59; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Bahama70 napisał(a):
autofan napisał(a):
MiSiOn napisał(a):

U mnie w domu jest Grnade Punto, przejecjhane 76 tys. i nigdy nie usłyszałem pracy zawieszenia, więc wywody typu mam taki inny wspaniały samochód można sobie darowac. Po prostu przypadek trafiłem na lepszy lub gorszy egzemplarz, albo partię aut i tyle.

Tak ale ta usterka tyczy się TYLKO GP wyprodukowanych po drugiej połowie 2008 roku. W 2006 nie ma TYCH felerów ale za to są inne........

Fiat chciał zaoszczędzić i tyle. Bo te odbojniki z 2006 roku miały dobrą gumę. A nowe już nie........

Fix It Again Tomorrow

Post #402750 Wysłany: 09 Paź 2010, 21:21; 
 Temat postu:
Puntoświr

witam,autko z 2007r przebieg 35000, i od jakiegoś tyg przy małych nierównościach słychac jakieś walenie z przodu mam wrażenie jak by to było od strony kierowcy, to może być przyczyna tych odbojników ? :?

Post #402752 Wysłany: 09 Paź 2010, 21:37; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Inny
Silnik: Inny
Miejscowość: Lake Titicaca ;)
W jakich okolicznościach stuka? Czuć to na podłodze pod nogami? Stuka na drobnych nierównościach czy przy mocnym ugięciu auta?

Post #402756 Wysłany: 09 Paź 2010, 21:43; 
 Temat postu:
Puntoświr

czuc w podłodze przy małych prędkościach np jak jade po takiej drodze kamienistej i tylko na drobnych nierównościach takie stuki są :(

Post #402761 Wysłany: 09 Paź 2010, 21:48; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Stawiam na końcówkę drążka lub którąś z tulei wahacza.

Post #402774 Wysłany: 09 Paź 2010, 21:59; 
 Temat postu:
Puntoświr

w tyg podjade do aso zobaczymy co powiedzą :(

Post #402779 Wysłany: 09 Paź 2010, 22:03; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Możesz podjechać najpierw na szarpaki gdzieś na SKP i Ci powiedzą. 20zł to nie koszt, a przynajmniej będziesz wiedział, że Cię nie wykiwają w warsztacie na wymianę połowy auta.

Post #402970 Wysłany: 10 Paź 2010, 15:26; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Andrzej
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa
dariusz 83 napisał(a):
czuc w podłodze przy małych prędkościach np jak jade po takiej drodze kamienistej i tylko na drobnych nierównościach takie stuki są :(

wygląda mi to na gumki stabilizatora przy mocowaniu stabilizatora do nadwozia

Post #403012 Wysłany: 11 Paź 2010, 16:20; 
 Temat postu:
Puntoświr

kornat85 i tylko od strony kierowcy takie stuki są. Odkręciłem koło i ci powiem że może być i ta guma bo strasznie ją było słabo widac, kurcze to możliwe przy 35000 przebiegu?

[ Dodano: 11 Paź 2010 15:20 ]
buladag byłem dziś na szrpakach i nic wszystko jak nówka, tylko nie sprawdziłem tych gumek na mocowaniu stabilizatora :?

Post #403432 Wysłany: 11 Paź 2010, 17:28; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Andrzej
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa
dariusz 83 napisał(a):
kornat85 i tylko od strony kierowcy takie stuki są. Odkręciłem koło i ci powiem że może być i ta guma bo strasznie ją było słabo widac, kurcze to możliwe przy 35000 przebiegu?

Stabilizator cały czas pracuje, a i nasze dziury mu nie pomagają. Przy tym przebiegu mogła się już zużyć. Obejrzyj ją dokładnie. Może się w jakiś niewyjaśniony sposób przemieściła w bok i wystarczy ją przesunąć.

Post #403693 Wysłany: 12 Paź 2010, 14:55; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

kornat85 napisał(a):
dariusz 83 napisał(a):

Stabilizator cały czas pracuje, a i nasze dziury mu nie pomagają. Przy tym przebiegu mogła się już zużyć. Obejrzyj ją dokładnie. Może się w jakiś niewyjaśniony sposób przemieściła w bok i wystarczy ją przesunąć.

Ja przy przebiegu aktualnym 24000 miałem z prawej strony już 3x wymienione stabilizatory :wink:

Fix It Again Tomorrow

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 988 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)