|
Obecny czas: 02 Maj 2025, 05:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
MiSiOn |
#329603 Wysłany:
26 Sty 2010, 22:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
|
morfi82d napisał(a): Jest ogłoszona akcja serwisowa wymiany odbojików na nowe opracowane przez Fiata. Dzisiaj oddałem auto do serwisu na ich wymianę.
No mój stoi w serwisie i niestety nic o tej akcji nie wiedzą, co gorsza mistrz twierdzi, że w GP nie ma z przodu odbojów na McPhersonie 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
xsadol |
#329605 Wysłany:
26 Sty 2010, 22:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: ze Śląska ;) Rejestracja: 06 Lut 2009, Posty: 354
|
MiSiOn napisał(a): morfi82d napisał(a): Jest ogłoszona akcja serwisowa wymiany odbojików na nowe opracowane przez Fiata. Dzisiaj oddałem auto do serwisu na ich wymianę. No mój stoi w serwisie i niestety nic o tej akcji nie wiedzą, co gorsza mistrz twierdzi, że w GP nie ma z przodu odbojów na McPhersonie 
Jak to mówią: zmień dilera 
_________________ "Benzyna jest do osobówek, ropa do ciężarówek a gaz do kuchenek"
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#329612 Wysłany:
26 Sty 2010, 22:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Xylometazolin! napisał(a): MiSiOn napisał(a): morfi82d napisał(a): Jest ogłoszona akcja serwisowa wymiany odbojików na nowe opracowane przez Fiata. Dzisiaj oddałem auto do serwisu na ich wymianę. No mój stoi w serwisie i niestety nic o tej akcji nie wiedzą, co gorsza mistrz twierdzi, że w GP nie ma z przodu odbojów na McPhersonie  Jak to mówią: zmień dilera 
Może raczej ASO. To już ósmy serwis, który nie potrafi sobie poradzić. Niestety FAP na moją prośbę o skuteczną naprawę samochodu odpowiada, że zgadza się ze stanowiskiem dilera (odmowa podjęcia jakichkolwiek czynności) na podstawie ekspertyzy, której nie otrzymałem a która została sporządzona poprzez badanie na szarpakach. Co lepsze- każdy serwis zaczyna od szarpaków na których nic nie wychodzi (wszystkie parametry OK) a jednak po dalszych oględzinach okazuje się, że a to trzeba wymienić odboje, a to łożysko Mcphersona, a to znowu łącznik stabilizatora (ze wszystkiego mam już 2 wymiany czyli na aucie 3 komplet i nadal stuka). I gdzie tu jest jakaś logika?
|
|
Góra |
|
 |
morfi82d |
#329631 Wysłany:
26 Sty 2010, 23:30; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Zbrosławice Rejestracja: 21 Sty 2009, Posty: 34
|
Dzisiaj w ramach akcji serwisowej zostały wymienione w moim GP odbojniki amortyzatorów. Jest to akcja ogłoszona przez FIATA. Są opracowane nowe odbojniki i serwisy powinny zapraszać na ich wymianę. ASO Zabrze - Rokitnica na śląsku. Serwis sam zadzwonił do mnie, żeby się umówić na ich wymianę.
|
|
Góra |
|
 |
xsadol |
#329650 Wysłany:
27 Sty 2010, 00:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: ze Śląska ;) Rejestracja: 06 Lut 2009, Posty: 354
|
Jutro wizyta w ASO (nie z powodu rzekomej wymiany odbojów). Zobaczymy co powiedzą ;p
_________________ "Benzyna jest do osobówek, ropa do ciężarówek a gaz do kuchenek"
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#329817 Wysłany:
27 Sty 2010, 19:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Dziś Kropka została w serwisie (od poniedziałku stoi). Nadal nie ma określonej przyczyny stuków ale jest światło w tunelu:
po pierwsze- kierownik serwisu wsiadł i pojeździł i USŁYSZAŁ stuki
po drugie- umie korzystać z "procedur" stworzonych do tych przypadków. Wydrukował kartkę, na której było krok po kroku co należy zrobić w przypadku stuków z przodu (m.in. sprawdzenie mocowanie ramy do silnika czy coś takiego). Reasumując jestem bez auta ale z nadzieją, że w końcu ktoś to naprawi.
Do kolegi morfi- informacja prosto z FAP: nie ma żadnej akcji w sprawie odbojów. Po prostu serwis w Zabrzu czuje co to jest marketing. Zaproszą klienta na wymianę odbojów a on może wróci do nich po okresie gwarancyjnym i zostawi trochę zielonych za przeglądy i obsługę. Łachy nie robią bo za naprawy kasę zwraca im FAP.
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#329820 Wysłany:
27 Sty 2010, 19:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
morfi82d Knapik cie zaprosił ?? hmmm ciekawe,zadzwonie do nich ale watpie w to ze mnie zaprosza
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
morfi82d |
#329878 Wysłany:
27 Sty 2010, 21:34; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Zbrosławice Rejestracja: 21 Sty 2009, Posty: 34
|
A to ciekawe. Kirownik serwisu do mnie dzwonił i zaprosił na wymianę odbojników. Powiedzieli że są opracowane nowe części i jest to akcja serwisowa. Być może sprawdzili sobie w systemie że nie byłem u nich na przeglądzie gwarancyjnym tylko w innym ASO?!
|
|
Góra |
|
 |
kmarcin76 |
#330186 Wysłany:
28 Sty 2010, 18:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: opolskie [O]
|
Nie chce zapeszyc ale moje autko po wymianie odbojow i lacznikow przejechalo 1000 km bez stukania  . Wczoraj tez mialem telefon z serwisu z Wrocka z Robotniczej z zapytaniem o to jak sprawuje sie auto po naprawie i czy jestem zadowolony z serwisu. Tu dla odmiany przytocze jeszcze sytuacje zwiazana z ASO w Nysie. Otoz kilkanascie dni po ich "naprawie" dzwoni do mnie kierownik serwisu i mowi, ze cos im sie nie zgadza z numerami nadwozia w ksiazce gwarancyjnej i dowodzie rej. i zebym do nich wpadl ze oni musza to poprawic. Ja na to, ze do Nysy nie bede specjalnie gibał 30 km bo ktos wprowadzil do komputera nieprawidlowe dane. Nie dosc, ze olali mnie, mowiac wprost (mam na mysli "naprawe") to jeszcze mam placic za ich niedopatrzenie.
_________________ Był/jest: GP 1.4 8v, Panda 1.1, tipo HB T-jet
|
|
Góra |
|
 |
jurekl |
#330199 Wysłany:
28 Sty 2010, 19:14; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Jerzy
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Estiva
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 26 Lis 2008, Posty: 80
|
U mnie już trzeci dzień po naprawie nie stuka. Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Zobaczymy czy do wiosny wytrzyma. Stuki w przednim zawieszeniu miałem praktycznie od wyjazu z salonu od grudnia 2008. Dwa serwisy Szczęsny-Zjawiony w Dąbrowie Górniczej i Auto Szatan w Sosnowcu poległy. Póżniej wiosna i lato stuki zniknęły. Tegoroczna zima i trzecie podejście tym razem serwis Ganinex w Katowicach.
Sama naprawa dopiero za drugim razem doszła do skutku z powodu braku części. W opisie naprawy wymiana prawego mocowania amortyzatora. Trochę dziwne bo stukało bardziej z lewej. Na moją sugestię o odbojnikach panowie stwierdzili, że napewno wymieniono wszystkie uszkodzone elementy i jest dobrze. No i na razie nie stuka...zobaczymy jak długo 
_________________ GRANDE PUNTO 1,4 ESTIVA
|
|
Góra |
|
 |
swit |
#331827 Wysłany:
02 Lut 2010, 15:05; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 21 Lis 2008, Posty: 26
|
Widzę, że temat ciągle żywy. W moim GP rok temu wymienili odbojniki na takie z seicento i jest cicho. Oczywiście ASO nie powiedziało, że to od seicento, ale skapowałem się później podczas wymiany opon. Machnąłem na to ręką - jest cicho i o to chodziło. Jak przyjdzie czas na wymianę amorów to i odbojniki się wymieni.
_________________ GP Estiva Blue&Me 1,4 8v 77KM Szary Underground 2008
|
|
Góra |
|
 |
mario-sz |
#331847 Wysłany:
02 Lut 2010, 16:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Miejscowość: Racibórz Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 748 Pomógł: 5
|
swit napisał(a): Widzę, że temat ciągle żywy. W moim GP rok temu wymienili odbojniki na takie z seicento i jest cicho. Oczywiście ASO nie powiedziało, że to od seicento, ale skapowałem się później podczas wymiany opon. Machnąłem na to ręką - jest cicho i o to chodziło. Jak przyjdzie czas na wymianę amorów to i odbojniki się wymieni.
Hi. Tutaj znajdziesz mój 1 post na tym forum: http://fiatpunto.com.pl/topic13304-180.html
TEŻ miałem odbojniki z seicento co napisałem. Pomogły na ....... 1000km. POZDRAWIAM
_________________ ESTIVA Blue@Me 2008 1.4 8V <----- Tu ją możesz zobaczyć
Fix It Again Tomorrow
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#331913 Wysłany:
02 Lut 2010, 19:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Od tygodnia (poniedziałek 25.01) moje GP stało (stoi) w jednym z autoryzowanych serwisów. Mieli sprawdzić wszystko wg jakiegoś tam syllabusa. I co? Dziś dzwonią, że auto do odbioru. Na pytanie co było wymienione padła odpowiedź, że poduszki amortyzatorów przednich. Te były wymieniane kilka tys km temu przez Niemców (dodatkowo je nasmarowali) ale stuki nie zostały wyeliminowane. Dziś usłyszałem, że na 100% nikt nie wymieniał i dlatego były stuki (Niemiec pokazywał mi zużyte poduszki i raczej mu wierzę). Zasugerowałem dziś podobnie jak tydzień temu, że jest to luz na tłoczysku amortyzatora. Mistrz stwierdził, że nikt mu za to pieniędzy nie odda bo sprawność amortyzatora jest w porządku  i najlepiej jakbym powołał rzeczoznawcę. Jutro jadę i na 100% dalej stuka więc auta nie odbieram.
Na świszczący wentylator padło stwierdzenie że auto jeździ w kurzu i bla bla bla
Na podszybie od zewnętrznej strony przy wycieraczkach nic nie poradzili bo ponoć od temperatury się tak wygina- ja zgłosiłem, że urwane są zaczepy (nie moja wina- któryś serwis przy kombinowaniu z zawiechą po prostu urwał- tamtędy jest dostęp do mocowania górnego kolumny McPhersona)
Zupełnie inne były ustalenia gdy zostawiałem im auto tydzień temu. Zaproponuję jutro, że ja kupię amortyzatory sam (Bilstein bądź Kayaba) i niech wymieniają bo skoro wszystko jest OK to co stuka- amortyzator jest jedyną rzeczą która mimo, że jest sprawna na badaniu to może stukać- poniżej link do podobnego przypadku:
http://fiatforum.com.pl/topics14/luz-w-gornym-mocowaniu-amortyzatora-vt1454.htm
Wydawało mi się, że już trafiłem na porządne ASO a tu widać pod górkę.
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#331923 Wysłany:
02 Lut 2010, 20:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
Jeśli nie przekroczyłeś przebiegu po którym nie ma już gwarancji na nie (w GP chyba 40tyś) to ja bym sam nie kupował amorków, zgłoś reklamacje do centrali w Bielsku jak bedą mowić co wymienić to mów ze to juz zrobiono i nic, mysle, że w końcu sami wymienią te amorki. Bo jeśli wszystkie tulejki są dobre, łączniki i łożyska tez to pozostają amorki.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#331951 Wysłany:
02 Lut 2010, 21:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
autofan napisał(a): Jeśli nie przekroczyłeś przebiegu po którym nie ma już gwarancji na nie (w GP chyba 40tyś) to ja bym sam nie kupował amorków, zgłoś reklamacje do centrali w Bielsku jak bedą mowić co wymienić to mów ze to juz zrobiono i nic, mysle, że w końcu sami wymienią te amorki. Bo jeśli wszystkie tulejki są dobre, łączniki i łożyska tez to pozostają amorki.
Problem tkwi w tym, że Pan Mirosław Pietraszko- wyższa instancja z Bielska Białej (celowo podaję jego nazwisko ze względu na wagę sprawy) w rozmowie telefonicznej na moje stwierdzenie, że ciągle wymieniają to samo stwierdził, że pomoże bo to rzeczywiście może być luz na tłoczysku amortyzatora po czym dwa tygodnie później twierdzi, że nie jest w stanie mi pomóc bo całe kompetencje przekazane są ASO i niech wymieniają.
Najgorsze jest to, że nie serwis i nie FAP a ja muszę myśleć jak naprawić auto będące na gwarancji  coś chyba jest nie tak.
Ostatnio edytowany przez MiSiOn, 03 Lut 2010, 08:32, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
swit |
#331976 Wysłany:
02 Lut 2010, 22:19; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 21 Lis 2008, Posty: 26
|
mario-sz napisał(a): swit napisał(a): Widzę, że temat ciągle żywy. W moim GP rok temu wymienili odbojniki na takie z seicento i jest cicho. Oczywiście ASO nie powiedziało, że to od seicento, ale skapowałem się później podczas wymiany opon. Machnąłem na to ręką - jest cicho i o to chodziło. Jak przyjdzie czas na wymianę amorów to i odbojniki się wymieni. Hi. Tutaj znajdziesz mój 1 post na tym forum: http://fiatpunto.com.pl/topic13304-180.htmlTEŻ miałem odbojniki z seicento co napisałem. Pomogły na ....... 1000km. POZDRAWIAM
Ja jeżdżę już rok i jest ok - może mam szczęście 
_________________ GP Estiva Blue&Me 1,4 8v 77KM Szary Underground 2008
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#331984 Wysłany:
02 Lut 2010, 22:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
MiSiOn ja chyba bym ich wtedy np. w Auto Świat opisał może reklama im pomoże zmienić zdanie.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#332080 Wysłany:
03 Lut 2010, 08:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
autofan napisał(a): MiSiOn ja chyba bym ich wtedy np. w Auto Świat opisał może reklama im pomoże zmienić zdanie.
Niestety Auto Świat w swoich Interwencjach raczej nie pomaga. Pozostaje Turbo Kamera ale Fiat Auto Poland i tak ma to w głębokim poważaniu. Rzecznik Ochrony Praw Konsumenta nie daje rady z takimi potentatami.
W moim zamyśle wygląda to tak, że serwis jest od szukania wytłumaczenia a nie przyczyny i naprawy. [ Dodano: 03 Lut 2010 07:31 ]swit być może u Ciebie była to tylko kwestia odbojów.
mario-sz a czy u Ciebie ktoś próbował sprawdzić kolumnę McPhersona i luzy na tłoczysku? Obdzwoniłem kilka serwisów na Dolnym i Górnym Śląsku i żaden z nich nie che słyszeć o takim przypadku 
|
|
Góra |
|
 |
mario-sz |
#332397 Wysłany:
04 Lut 2010, 15:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Dzisiaj autko stoi w Euromocie w Rybniku na wymianie odbojników. Te które miałem miały stary numer katalogowy. Te które mi daja maja jakieś wypustki uniemożliwiające przesuwanie sie tego bałwanka.
Do tego popękana odma. Do wymiany.
Oraz czyszczenie przepustnicy, kopułki itp. ale to odpłatnie bo jest to wina paliwa: 235zł
Pyatam się czy można filtr zamontowac paliwa a on mówi że NIE bo będą opory itp.
Czyli co 15000km 235zł..........
[ Dodano: 04 Lut 2010 14:35 ]
Dowiedziałem się dodatkowo że ostatnio załozone odbojniki były również wadliwe. A wiecie czemu? :
Bo katalogi części od FIATA są........płatne. Czyli: biedniejsze ASO zamawia stare odbojniki ze starym mumerem katalogowym BO NIE MAJA POJĘCIA O TYM ŻE SĄ NOWE ODBOJNIKI bo nie mają NOWEGO katalogu
BO nie chca płacić FIATOWI za te katalogi. Dlatego MY dostajemy buble bo ASO nie chce kupowac nowych katalogów, a nie wiedzą, że TAM sa NOWE numery katalogowe POPRAWIONYCH części.
NO COMMENT
Fix It Again Tomorrow
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#332430 Wysłany:
04 Lut 2010, 15:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
mario-sz spróbuj w miarę możliwości wycisnąć od nich numer katalgowy tych nowych odbojników. Bardzo by to pomogło szczególnie tym co jeżdżą do małych ASO.
|
|
Góra |
|
 |
Tomo |
#332431 Wysłany:
04 Lut 2010, 15:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Lancia Delta
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 906
|
mario-sz chcesz powiedzieć, że jak zastępują jakąś wadliwie zaprojektowaną część na nową poprawioną to nadal tą starą (która jest do dupy) mają w ofercie? W to akurat trudno mi uwierzyć. Może mają jeszcze stare wałki kierownicze na które była akcja? Myślę, że jeśli już nawet dojdzie do takiej sytuacji, że ASO nieświadomie zamawia stary model jakiegoś podzespołu (bo nie ma nowego katalogu części) to albo go nie otrzymają bo już jest niedostępny albo dostaną nowy zamiennik. Nie wyobrażam sobie, że może być inaczej.
_________________ Były: Seicento Sporting ABARTH 54KM (1999) Grande Punto SPORT MultiJet 90KM (2006) Ford Fiesta MK7 GoldX 82KM (2011) Jest: Ford Fiesta MK7FL EcoBoost 125KM (2012)<<<link Lancia Delta MOMO 1,9TT Boosted by Cinek (2013)<<<link Seicento 1,1MPI (2005)
|
|
Góra |
|
 |
mario-sz |
#332444 Wysłany:
04 Lut 2010, 16:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
MiSiOn napisał(a): mario-sz spróbuj w miarę możliwości wycisnąć od nich numer katalgowy tych nowych odbojników. Bardzo by to pomogło szczególnie tym co jeżdżą do małych ASO. OKI postaram się o ten numer Tomo napisał(a): mario-sz chcesz powiedzieć, że jak zastępują jakąś wadliwie zaprojektowaną część na nową poprawioną to nadal tą starą (która jest do dupy) mają w ofercie? W to akurat trudno mi uwierzyć. Może mają jeszcze stare wałki kierownicze na które była akcja? Myślę, że jeśli już nawet dojdzie do takiej sytuacji, że ASO nieświadomie zamawia stary model jakiegoś podzespołu (bo nie ma nowego katalogu części) to albo go nie otrzymają bo już jest niedostępny albo dostaną nowy zamiennik. Nie wyobrażam sobie, że może być inaczej.
tak dalej mają w ofercie. a katalogi są płatne. małe aso nie wiedzą o nowych katalogach bo same sie tym NIE INTERESUJĄ albo nie chca płacić za nowe katalogi bo "przecież wszystkie części są TAKIE SAME........."
Fiat każe sobie za nie słono płacić ale przecież ASO zarabiają na naprawach więc WSZYSTKO jest "normalne".......
Fix It Again Tomorrow
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#332468 Wysłany:
04 Lut 2010, 18:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Tomo napisał(a): mario-sz chcesz powiedzieć, że jak zastępują jakąś wadliwie zaprojektowaną część na nową poprawioną to nadal tą starą (która jest do dupy) mają w ofercie? W to akurat trudno mi uwierzyć. Może mają jeszcze stare wałki kierownicze na które była akcja? Myślę, że jeśli już nawet dojdzie do takiej sytuacji, że ASO nieświadomie zamawia stary model jakiegoś podzespołu (bo nie ma nowego katalogu części) to albo go nie otrzymają bo już jest niedostępny albo dostaną nowy zamiennik. Nie wyobrażam sobie, że może być inaczej.
Widocznie masz słabą wyobraźnię  ..takie sytuacje niestety są realne i możliwe. Za jakiś czas postaram się opisać pewną sytuację, która wielu normalnym ludziom się nie śniła- na razie będę dyplomatycznie milczał.
|
|
Góra |
|
 |
mario-sz |
#335203 Wysłany:
13 Lut 2010, 09:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
MiSiOn napisał(a): mario-sz spróbuj w miarę możliwości wycisnąć od nich numer katalgowy tych nowych odbojników. Bardzo by to pomogło szczególnie tym co jeżdżą do małych ASO.
51866009
widziałem na żywo stary i nowy. nowy ma wystające do wewnątrz wypustki. nie stuka. zobaczymy na jak długo
Fix It Again Tomorrow
|
|
Góra |
|
 |
Pepcio |
#335217 Wysłany:
13 Lut 2010, 11:13; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Piekary Śląskie Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 52
|
mario-sz napisał(a): Oraz czyszczenie przepustnicy, kopułki itp. ale to odpłatnie bo jest to wina paliwa: 235zł
Pyatam się czy można filtr zamontowac paliwa a on mówi że NIE bo będą opory itp.
Dałeś się naciągnąć, jakość paliwa nie ma wpływu na zabrudzenie przepustnicy, Wtryskiwacze paliwa umieszczone są w kolektorze ssącym w pobliżu głowicy dużo poniżej przepustnicy.
Na Twoim miejscu pojechałbym do tego ASO i zarządał zwrotu gotówki, jesli to nie pomoże napisałbym do Fiata. Zdarli z Ciebie kupę kasy za coś co powinny zrobić na gwarancji. Dodatkowo cena 235 zł to chyba jakiś żart za czyszczenie korpusu przepustnicy.
Czyli co 15000km 235zł..........
Nie daj się robić w wała!
_________________ GP Estiva Blue&Me - nigdy więcej tego bubla!
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|